lodówkę i zmajstrowałam sobie pyszną przekąskę. Składniki: chleb tostowy ( z pobliskiej piekarni lub domowy) pomidory malinowe mozzarella (na 3 kanapki 1 kulka) świeża bazylia olej rydzowy Sposób przygotowania: Na pieczywie układamy plastry mozzarelli i pomidora i wkładamy na minutkę do piekarnika (kanapka ma być ciepła a mozzarella delikatnie rozpuszczona). Podajemy z bazylią polane olejem rydzowym Bardzo lubię maczać
Wielki apetytCudowne aromatyczne śliwki połączone z nutką wanilii i rumu. Doskonałe do wypieków, deserów i kromką chrupiącego pieczywa. Składniki: 2 kg śliwek węgierek 500g cukru ( ja używam Królewskiego) 5 łyżek rumu 5 łyżek ekstraktu z wanilii Sposób przygotowania: Śliwki umyj, przekrój na pół i wydryluj. Umieść je w garnku z grubym dnem, dodaj cukier i 1/5 szklanki wody. Gotuj na wolnym
Wielki apetytjajka (na twardo). Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem i dodaj ziemniaki. Żurek podawaj gorący z pokrojoną w plastry białą kiełbasą i połówką jajka, oraz kromką ulubionego pieczywa. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyttemperaturze pokojowej dodaj chochelkę bulionu i przelej z powrotem do garnka z zupą. Na samym końcu dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę jarzynową podawaj gorącą z ulubionym pieczywem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytposmaku sera uzasadniły wprowadzenie kilku kategorii produktu: ricotta, ricotta forte, ricotta secca, ricotta romana, ricotta affumicata . Ricotta doskonale smakuje jako dodatek do ciast i deserów, znakomicie komponuje się z pieczywem i makaronami. Zawiera 20- 30% tłuszczu. Przepis Kluseczki: kilka garści świeżego szpinaku 400 gramów sera ricotty parmezan 2 jajka 25 gramów bułki tartej 100 gramów mąki Sos: 2 małe cebule
Bon Ton ItaliaModeny mieszanka ziaren SŁONECZNE POLA od ZIARENKOWO kilka kropel oliwy z oliwek Z podanych składników skomponuj zdrową sałatkę. Właściwie sałatka wcale nie prosi się o chlebek.Dodatek ziaren zastępuje pieczywo. Jest pyszna. Zdrowa i chrupiąca. A co najważniejsze syta. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnipieczemy na średnio rozpalonym grillu najlepiej przy użyciu amelinowych tacek. Można łatwo modyfikować przez dodanie lub odjęcie warzyw lub użycie innego mięsa. Podajemy najlepiej z sosem czosnkowym lub keczupem, pieczywem i piwem. Na zdjęciu szaszłyki przed usmażeniem, z podanej ilości składników wyszło ich 16. Koszt: wiem ale nie powiem, tanie to niestety nie było* :( *zwłaszcza piwo
Tanie przepisy studenckiemozzarellą. Pod przykryciem trzymamy na wolnym ogniu jeszcze kilka minut, aby jajka się ścięły. Przed podaniem ozdabiamy listkami bazylii. Uova in purgatorio wybornie komponują się z maczanym w oliwie pieczywem lub grzankami. (Lubujący się w ostrej kuchni przed dodaniem passaty, do czosnku i cebuli mogą dodać pepperoncino
Bon Ton Italiayszne smarowidło, dobre do pieczywa pełnoziarnistego, grzanek, tostów, lub bagietki. Potrzebne będą: m asło, tuńczyk w sosie własnym, przyprawy, inne ulubione dodatki i 5 minut na przygotowanie. Można je również przygotować w wędzonym łososiem lub makrela. Czas przygotowania: 5 minut + chłodzenie Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1/3 kostki miękkiego masła, 4 fileciki anchois , 1 łyżka posiekanej
SzczyptaSmaQbiałko się zetnie jajka są gotowe do podania. Długość smażenia należy uzależnić od własnych preferencji smakowych, gdy lubisz całkowicie ścięte żółtko potrzymaj patelnię chwilę dłużej na ogniu podawaj z pieczywem lub ziemniakami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!moczenia orzechów i mocy blendera). Dopraw teraz solą i pieprzem do smaku . Zmiksuj ponownie. Listki czosnku niedźwiedziego drobno posiekaj , dodaj do twarożku i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ulubionym pieczywem. Twarożek najlepiej smakuje schłodzony , więc przed podaniem możesz schować go na trochę do lodówki. Zamiast czosnku niedźwiedziego możesz dodać do niego, co tylko zapragniesz: rzodkiewkę, szczypiorek, papryczkę chili czy ulubione
Food SquareBardzo lubimy wszelakie pasty do pieczywa. Jako że wiosna, to nie może zabraknąć nowalijek, takich jak np. rzodkiewka. Z białym serem, tworzy doskonały duet, spróbujcie, nam bardzo smakuje. Twarożek, jeśli nie macie dojścia do wiejskiego, wybierajcie te dobrej jakości, czytajcie etykietki, ja kupuję tutaj (KLIK) Twarożek z rzodkiewką Potrzebujemy : 25 dag twarogu pęczek rzodkiewek (dobra cena
Takie tam pichcenieSzparagi z chrupiącym boczkiem i rozpływającym się jajkiem w koszulce są naprawdę wyborne. Podane ze świeżym pieczywem będą stanowić pyszne śniadanie. Należy tylko pamiętać żeby ich nie rozgotować, bo będą włókniste i niesmaczne. Składniki na 2 porcje: 6 zielonych szparagów 6 cieniutkich plasterków boczku 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin 1 łyżka octu winnego 2 jajka sól pieprz Przygotowanie
Oryginalny smakminut. Odlewamy nieco wywaru, łączymy ze śmietanką oraz mąką i wlewamy przez sitko do kurczaka i warzyw. Gotujemy aż sos się zagęści. Serwujemy z ryżem lub białym pieczywem
Pyry na GazCukinię kroję w półplasterki. Pomidory kroję w ósemki. Przygotowane warzywa oraz kiełbasę dodaję do kapusty. Mieszam i gotuję 20 minut. Kapustę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem. Do przygotowania potrawy użyłam liści laurowych całych, które otrzymałam do testowania od producenta i hurtowni przypraw REFEX . Liście laurowe do przyprawa niezbędna w każdej kuchni. Zapraszam do hurtowni przypraw
Tradycyjna kuchnia Kasi