pieczywo - 17769 przepisów (strona:712/1185)

Prosty omlet 163

robi to różnicy w smaku a znacznie obniża koszty) i przykrywamy. Zmniejszamy ogień i smażymy do momentu aż ser się rozpuści a cały omlet lekko "napuchnie". Podajemy z pieczywem. Podane składniki wystarczają na bardzo solidną porcję. Koszt

Tanie przepisy studenckie
Chili 159

kilka chwil dotąd aż wszystko ładnie się połączy i zmięknie. Doprawiamy w razie potrzeby solą i pieprzem. Gotową potrawę podajemy z ryżem lub najsmaczniej i najwygodniej moim zdaniem - z pieczywem. Tak przygotowane chilli nadaje się do przechowywania w lodówce, odgrzewania i podawania na zimno co jest jego dodatkową zaletą. Jeśli ktoś się boi o koszty to można oczywiście wyrzucić przecier

Tanie przepisy studenckie
Jajecznica na cebulce 162

było też jeszcze ani trochę posmaczku spalenizny. Na patelnie wbijamy kolejno jajka i cały czas mieszając kontynuujemy smażenie aż otrzymamy pożądaną, lubianą przez nas konsystencję. Podajemy oczywiście z pieczywem. Ilością jajek i ich stosunkiem do cebuli można oczywiście dowolnie manipulować. Niewątpliwą zaletą cebuli jest z pewnością to że jest tania, łatwo dostępna i można ją stosunkowo długo przechowywać, bez większego

Tanie przepisy studenckie
Kapuśniak pogardy 215

grudki. Smażymy przez chwile ciągle mieszając aż mąka nabierze lekko brązowego koloru. Zasmażkę dodajemy do zupy, gotujemy razem jeszcze minutkę i danie jest gotowe. Podajemy samodzielnie lub w towarzystwie pieczywa. Koszt całości

Tanie przepisy studenckie
Pesto z koperkiem 207

Pesto pachnące moim ukochanym koperkiem. Idealne do makaronu, białego mięsa, ryb albo po prostu do posmarowania nim świeżego pieczywa. Koperek lubię tak bardzo, że mogę sypać go garściami do wszystkich dań! Wiem, że prawdziwe pesto uciera się w moździerzu, ale przyznaję, że idę na łatwiznę. Miksuję składniki blenderem i proszę na mnie za to nie krzyczeć. Tak jest zdecydowanie łatwiej

Smaczna Pyza
Rozgrzewająca grochówka z imbirem 157

kostkę dodajemy do zupy przelewamy połowę zupy do wysokiej miski rozdrabniamy blenderem łączymy z pozostałą zupą dodajemy imbir, przyprawiamy solą i pieprzem oraz natkę pietruszki podajemy gorącą z pieczywem. lub z grzankami Smacznego

kgwjanczewo
Risotto z warzywami. 169

końcu i wszystko razem jeszcze chwilę dusimy, aby ryż przeszedł aromatami z sosu. Risotto jest gotowe :) Podajemy w miseczkach lekko posypując startym żółtym serem. Możemy podać do tego jeszcze pieczywo, np. kajzerkę lub bagietkę :)  Gwarantujemy, że będzie wam smakować :) Życzymy smacznego

vegetanie
Domowe bułki owsiane - yummy :) 135

Kołodziej, a trochę jak Maciej z Zadupia :) tak czy siak wyszły super i smakują świetnie :) Polecamy zjeść je dopiero po paru godzinach, ponieważ gorące nie są najzdrowsze, jak każde pieczywo. Dlatego najlepiej je zrobić po południu, a zjeść na śniadanie drugiego dnia.  Po wystudzeniu na noc my włożyliśmy je do woreczka, aby nie stwardniały.  No i dzisiaj kiedy

vegetanie
Sałatka ze świeżym szpinakiem! 367

leśnego - odrobina suszonej lawendy - sól hawajska - 1/2 łyżeczki octu winnego czerwonego Składniki bardzo dobrze wymieszaj ze sobą, dodaj na sam koniec łyżeczkę wody. Polej sałatkę. Podawaj z kromką pełnoziarnistego pieczywa

SMYKWKUCHNI
Surówka z cykorii i cukinii 255

nożem, jednak najwygodniej "temperówką" do warzyw. Efekt i ładny i szybki. Taka surówka jest znakomitym dodatkiem do mięs, można ją tez zjeść po protu z białym pieczywem. Polecam! składniki 2 czerwone cykorie 1 cukinia garść koperku 1 cebula czerwona   2 - 3 pomidorki cherry                     sos 6 łyżek

Stare Gary
SAŁATKA Z RUKOLĄ 333

które jakos kładniki diety regulują poziom cholesterolu. Łyżka t ego oleju zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie organizmu w NNKT.Olej  ten jest znakomitym dodatkiem do ziemniaków, kasz, pieczywa, sera, ryb,  mięs, wszelkich warzywnych sałatek i surówek, a także składnik winegretu,  majonezu czy dressingów.Zapraszam na stronę SEMCO gdzie dowiecie się  jeszcze więcej ciekawostek na temat firmy i ich oferty

Z Majeczką w kuchni
Zupa gulaszowa z indykiem i kukurydzą 199

dzisiejszy obiad polecam pyszną zupę gulaszową z kukurydzą. Do jej przygotowania wykorzystuję mięso z indyka, można je oczywiście zastąpić innym mięsem. Zupa jest sycąca, najczęściej ją podaję z pieczywem. SKŁADNIKI : 60 dag mięsa gulaszowego z indyka, 1 marchewka, ćwiartka selera, 1 cebula, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1 łyżka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chlebowe smarowidło - dietetyczna pasta rybna 293

Jeśli lubicie domowe smarowidła do pieczywa, zachęcam do rybnych, dietetycznych rozdań. Dziś receptura na pastę z wędzonej makreli i twarogu. Pasta z wędzonej ryby Składniki: 1 duża wędzona makrela 250 dag chudego twarogu 1 mała czerwona cebula 3 rzodkiewki pieprz Rybę oddzielić od ości, zemleć razem z twarogiem, dodać posiekaną drobno rzodkiewkę i cebulę. Doprawić pieprzem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
MULE PO MARYNARSKU 204

Następnie wrzucam mule, które mieszam z zawartością rondla potrząsając garnkiem. Gotuję na wolnym ogniu pod przykryciem 5-7 minut, aby mięso muli pozostało delikatne.  Podaję ze świeżym, chrupiącym pieczywem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki