weekend odwiedziny w szpitalu... Ech co tu dużo mówić. Lipa i tyle. No w każdym razie czasem coś jednak mi się uda innego niż kotlety i pieczywo z wędliną. Oto pomysł na pastę jajeczną trochę inaczej. Chociaż ta standardowa ze szczypiorkiem jest pyszna to może się znudzić, jeśli przygotują ją 3-4 kobitki naraz. Postanowiłam więc moją pastę na piątkowe
Kuchnia po mojemukońcu moje prywatne smutki i z założenia to nie nimi mam karmić na swoim blożku. Nawiązując do rzeczywistości - oto przepis na kanapkę bez wędliny, a jednocześnie kolejne smarowidło do pieczywa. Składniki (na ilość próbną): 1 - 2 jajka 1 - 2 garście świeżego szpinaku(lub 2 kulki mrożonego w liściach) 1 ząbek czosnku masło do podgrzania szpinaku sól, pieprz majonez
Kuchnia po mojemunajlepiej zrobić samemu, mamy wtedy pewność co tak naprawdę w nim jest. Taki serek można zrobić wieczorem, a na śniadanie będzie zdrowe i smaczne jedzonko. Najlepiej smakuje na razowym pieczywie. Składniki: 250 g naturalnego sera białego twarogowego 2 - 3 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 3 suszone pomidory (opcjonalnie) sól pieprz Wykonanie: Szczypiorek i koperek
Kuchcik gotujeprzygotowaną zasmażkę wlać do zupy i całość gotować jeszcze przez 5 minut. Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać posypaną drobno posiekaną natką pietruszki, z kromką świeżego pieczywa. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzą około 3 litry zupy. Gałązkę lubczyku można zastąpić nacią selera, a natkę pietruszki - koperkiem. Świeży lubczyk w doniczce można kupić w więkości marketów
Gospodyni Miejskaępnie przełożyć do garnka z ziemniakami. Gotować do miękkości warzyw. Dołożyć bazylię, zblenderować całość. W razie gdyby było za gęste dodać wody.Doprawic do smaku przyprawami. Podawać na gorąco z pieczywem i różnego rodzaju serami
pieprzny smaczekSałatka codzienne, najprostsza na świecie z kilku banalnych składników. Dobrze smakuje jako dodatek do pieczywa. Nie podaję dokładnych ilości składników. Wszystko zależy od tego, ile sałatki chcemy zrobić. Potrzebujemy: Optycznie, mniej więcej taką samą ilość dobrej kiełbasy (np. wiejskiej, weselnej, głogowskiej, żywieckiej lub innej, którą lubimy) i ogórków kiszonych kilka łyżek majonezu dekoracyjnego Kiełbasę i ogórki pokroić w drobną
Praktyczna pljajku a następnie panierować w mące z sezamem. Smażyć na rozgrzanej patelni lub we frytkownicy do uzyskania jasnozłotego koloru, uważając aby nie przypalić sezamu. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub pieczywem źródło Landria Voigt, Landria Voigt, C.H.H.C Landria Voigt, C.H.H.C
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataChleb na sodzie jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Nie jest to jednak pieczywo, które możemy kupić w sklepie, smakuje zupełnie inaczej. Trudno opisać jego smak jednak gdy się go spróbuje to ciężko przestać go podjadać. Chleb ten dobrze się prezentuje i ma grubą chrupiącą skórkę. Polecam każdemu kto lubi poznawać nowe smaki. Składniki: 3 szklanki mąki
Mama Gotujemiseczki i rozgnieść widelcem. Łososia pokroić w drobną kostkę, koperek posiekać. Do twarożku dodać jogurt, wymieszać. Dodać łososia i koperek, doprawić pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Podawać z pieczywem lub krakersami
Mama Gotujeużyłam rosół, który został z poprzedniego dnia) rzeżucha – wysiana z 2 opakowań nasion ok. 150 - 200 g 100 g sera pleśniowego blue lazur 200 g śmietanki 30% sól pieprz pieczywo na grzanki Wykonanie: Zagotować bulion, dodać rzeżuchę (kilka kiełków rzeżuchy warto zostawić do dekoracji talerza) i gotować przez 3 – 4 minuty. Następnie dodać pokruszony ser pleśniowy i gotować na małym
Mama GotujeDodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy razem kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Jeśli fasolka jest za rzadka możemy zagęścić ją zasmażką. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego
MarciochaKucharzygodziny aż smaki się połączą. Dodać majeranek, kminek i gotować wszystko jeszcze przez 10 minut. Gdyby potrawa wyszła za gęsta można rozcieńczać ją wodą Najlepiej smakuje z świeżutkim chrupiącym pieczywem Smacznego
MarciochaKucharzygotować. Na sam koniec dodać ugotowany ryż i całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Paprykarz jeszcze chwilę gotować. Następnie przełożyć go do miski i schłodzić. Podawać ze świeżym pieczywem
Ugotowaćdnia powinniśmy jeść 3-4 godziny przed snem. Powinien składać się z łatwo przyswajalnego białka lub warzyw. Redukcji powinny ulec natomiast spożywane węglowodany. Na kolację unikamy jedzenia białego pieczywa oraz makaronów. Staramy się również omijać owoce, gdyż zawierają dużo cukrów prostych, które wchłaniane są bezpośrednio do krwi. Zamiast tego wprowadźmy do naszego menu ryby, jajka oraz nabiał. Wspomniane jajka
Chocolate Muffin BlogJakie produkty powinnyśmy zacząć jeść wiosną? nowalijki - wiosenne owoce i warzywa m.in sałata, rzodkiewka, marchewka czy kapusta białko - nabiał, rośliny strączkowe, chude białe i czerwone mięso węglowodany - płatki owsiane, pieczywo żytnie i pełnoziarniste, kasze tłuszcze - oliwki, oliwa z oliwek, awokado, tłuste ryby np. łosoś świeże soki owocowo-warzywne np. marchwiowy-jabłkowy, jarmuż-banan suplementy diety m.in tran, omega
Truskawkowa Fiesta