kala namak oraz świeżo zmielonym pieprzem. Posyp szczypiorkiem. Pasta najlepiej smakuje po „przegryzieniu się” kilka godzin w lodówce, a najlepiej zostawić ją na całą noc. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem, kiełkami rzeżuchy i awokado
Roślinna - blog wegańskisól, pieprz pęczek szczypiorku Sposób przyrządzenia: Jajka, ogórki , szczypiorek, tymianek (świeży) zmiksować ze sobą. Dodać majonez, musztardę, doprawić solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podawać z pieczywem. Wesołego Alleluja
pieprzny smaczekodrobinę dłużej stanie się ostrzejszy i kwaśniejszy w smaku i taki najbardziej nadaje się na kuleczki obtaczane w ulubionych przyprawach i zalanych dobrą oliwą . Kuleczki rozsmarowujemy potem na tostach ,pieczywie , lub dodajemy do sałatki ,pycha!. Składniki : Jogurt grecki ,naturalny też się nada pół łyżeczki soli sitko lub durszlak miska gaza lub tetrowa ściereczka Sitko ustawione na misce wyłóż ściereczką ,wylej
Ladylaura.Chlebów w moim domu nigdy dość wymyślania. Uwielbiam łączyć składniki, uwielbiam zapach świeżego pieczywa. Dlatego dziś zapach ulubiony, pomieszane aromaty bazylii, suszonych na słońcu pomidorów oraz oliwek. Chleb jest przepyszny, polecam. Chleb z suszonymi pomidorami, cebulą, bazylią i oliwkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewolę jego ostrzejszy posmaczek . W oddzielnym naczynku rozbełtać sos: jogurt, musztarda i przyprawy. W misce wymieszać wszystkie składniki i zalać przygotowanym sosem. Delektować się pastą z domowym, własnoręcznie wypiekanym pieczywem - a choćby na takich bajglach jak u mnie :) - przepis na blogu wkrótce
Grunt to przepis!godzin w 200 st. C w zależności od wielkości mięsa. Przed końcem pieczenia rozciąć rękaw lub zdjąć pokrywę, by mięso się zrumieniało. 5. Jeśli przeznaczamy mięso na wędlinę do pieczywa to przed krojeniem należy ją całkowicie ostudzić. Smacznego!!! Źródło: Domowe potrawy
Kuchnia domowa AniPasta z tuńczykiem i twarogiem perfekcyjnie pasuje do kromki ciemnego pieczywa. Tuńczyk w takim wydaniu nie dominuje, a sama pasta jest bardzo smaczna. Składniki: 1 puszka tuńczyka w zalewie własnej 125 g twarogu półtłustego 1 pęczek natki pietruszki 1/2 szt cebuli czewonej pieprz Cebulę obrać, drobno posiekać i sparzyć wrzątkiem (dzięki temu cebula
Ugotowaćgotować na małym ogniu (około 30-40 minut, aż woda lekko wyparuje). 6. Pod sam koniec dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawić przyprawami. Podawać z kaszą bądź ze świeżym pieczywem
UgotowaćPrzygotowane terriny przykryć przezroczystą folią, lekko ubić i zostawić na całą noc w lodówce, aby wszystko ze sobą się połączyło. Najlepiej pokroić nożem z ząbkami, tzn. do krojenia pieczywa
UgotowaćMintaj zapiekany z piekarnika, polany sosem śmietanowo-serowym - miękki, lekko słodki i aromatyczny. Polecam przygotować go na obiad bądź kolację. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami lub kromką pieczywa. Składniki: 1/2 kg rozmrożonych filetów z mintaja 1 obrana marchewka 1 por (biała część) połowa soku z cytryny 125 g śmietany 30% (połowa małego opakowania) sól, pieprz przyprawa do ryb oliwa
UgotowaćDzisiaj udowodnię wam, że ze zwykłego kawałka boczku można wyczarować bardzo smaczną i aromatyczną wędlinę na kanapki. Pieczony boczek smakuje idealnie, gdy podacie go z kromką ciemnego pieczywa i musztardą. Składniki: świeży chudy boczek (ja użyłam dwóch kawałków o łącznej masie 1,5 kg) sól, pieprz 2 ząbki czosnku majeranek Boczek umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, majerankiem
UgotowaćJajko w bułce to pomysł na ciepłe śniadanie. Jeżeli lubicie chrupiące pieczywo - to poniższe propozycja na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki: bułki (mogą być "wczorajsze") jajka plasterki boczku posiekany szczypiorek sól, pieprz Z bułek odciąć kapelusiki, a ze środka delikatnie wyjąć miąższ. Na dnie bułki ułożyć plasterek boczku, następnie wbić jajko i przyprawić je solą oraz pieprzem
Ugotowaćsmakują na słodko jak i słono. Ponadto poniższe bułki zachowują świeżość przez 2 dni. Jeżeli lubicie bułki z dodatkami to zachęcam Was do wypróbowania innych przepisów na domowe pieczywo ( klik ). Składniki na 12 bułeczek: 4 szklanki mąki pszennej tortowej 1 i 1/4 szklanki letniego mleka 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g) 2 łyżki miękkiego masła 1 jajko
Ugotowaćbyły to duże ilości tych przypraw, gdyż ryba z puszki miała już swój własny smak, a rukola nadała ostrości. Pozostało tylko pastę przełożyć do miseczki i nakładać na pieczywo. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujegęsty, bardzo smaczny, prosty i... przyjazny dla naszego portfela :) Fantastycznie komponuje się z wędzonym łososiem czy krewetkami- wtedy krem jest bardziej treściwy- polecam również dodatek grzanek czosnkowych czy chrupkiego pieczywa. * wywar warzywny- 800 ml * por- 3 duże sztuki * ziemniaki- 3 duże sztuki * cebula- 1 szt. * masło klarowane- 50 g * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie- 5 szt. * listek laurowy
Kraina Miodem Płynąca