wstawić do lodówki i przechowywać tam do 3-4 dni. Jako, że dostałam darmowe kupony, postanowiłam sprawdzić opcję wegetariańską w Subwayu (Galeria Rzeszów). Bułki są z udawanego ciemnego pieczywa, bo barwione karmelem. Można za to wybrać bardzo dużo dodatków warzywnych, i coś co mi się bardzo spodobało i spróbuję odtworzyć w domowych warunkach, czyli pieczony pasztet sojowy (wydaje mi się
Qlinarnie i Qlinarniemineralnych. Wykazuje on właściwości bakteriobójcze i antyseptyczne, zwiększa odporność organizmu (zalecany przy przeziębieniach), poprawia krążenie i obniża poziom złego cholesterolu. Można nim słodzić napoje (byle nie gorące), smarować pieczywo i dodawać do deserów (ale niepoddawanych obróbce termicznej), np. kasza jaglana ze śliwkami , ryż basmati na słodko . Orzechy włoskie - o prócz witamin i minerałów, zawierają dużo kwasów omega
Qlinarnie i Qlinarniepasta do chleba. Smakuje genialnie i wcale nie jest ostry. Przepis pochodzi z kuchni amerykańskiej, a dokładniej, z Kalifornii. Po upieczeniu czosnku, najlepiej wycisnąć go prosto z główek na pieczywo i rozsmarować. Wspaniałe:). Składniki: 4 główki czosnku 2 łyżki oliwy tymianek, rozmaryn 1 liść laurowy sól, pieprz 1/8 l białego wina (czerwone też się nada) Nagrzej piekarnik
Qlinarnie i Qlinarniesię napuszyć a potem już tylko hop siup do pieca! Paluchy są bardzo smaczne - miękki, pyszny miąższ i chrupiąca skórka. Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe czyli to co w domowym pieczywie lubię najbardziej. Można je zjeść z czym tylko chcecie, nadadzą się nawet do domowych hot-dogów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaPyszna zupa warzywna o lekkiej, kremowej konsystencji i delikatnym anyżkowym smaku. Podana z dodatkiem pieczywa stanowi pożywny, wartościowy posiłek. Uwielbiam koper włoski pod każdą postacią , a że sezon na to warzywo wciąż trwa staram się wykorzystać go maksymalnie. Surowy , gotowany , zapiekany …………/ zobacz /zawsze smakuje wybornie, ale należy zwracać
Zakamarki mojej kuchnitakiej ilości by uzyskać ulubioną przez nas konsystencję twarożku). Doprawiamy przyprawą tzatziki. 2. Ogórka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Mieszamy z twarożkiem. 3. Podajemy z pieczywem
Szefowa kuchnipiąteczek mam ochotę na rybkę. Kolejna propozycja pasty kanapkowej, chociaż połowę słoiczka zjadłam samej bez pieczywa. Dobrze smakuje, szybko się robi, a do tego jest bardzo zdrowa. Wiele ludzi nie docenia makreli, a przecież jest bogactwem kwasów Omega-3. Poza tym zawiera dużo białka (aż 18 g/ 100g), potas, fosfor, magnez, żelazo, witaminę D, A, E, B1, B2 oraz
Życie na widelcusłodkością a ostrością, no i z cynamonem należy wyważyć ilość indywidualnie, według własnego upodobania. Gotową zupę gotujemy jeszcze na bardzo małym ogniu przez przynajmniej 20 minut. Podajemy z pieczywem
Jadło i czytadłobardzo duże to można je poprzecinać na połówki. Serek dokładnie i delikatnie wymieszać z oliwami i kaparami. Wystudzone plastry bakłażana smarować serkiem i zawijać w roladki. Podawać z pieczywem, schłodzone jako przystawkę lub nawet danie główne
Jadło i czytadłorazie potrzeby możemy dodać zawiesinę z mąki aby zagęścić), nakładamy go na plastry bakłażana, zawijamy i pieczemy w piekarniku przez ok 30 minut w 170 stopniach. Podajemy z pieczywem
Jadło i czytadłoostrość. Rzodkiew wystarczy zetrzeć na tarce. Sos curry przygotowujemy z 2 łyżek majonezu i 2 łyżek jogurtu, dodajemy pieprz i curry. Taką surówkę podaję do obiadu lub zjadam z pieczywem
Jadło i czytadłorozcieramy, następnie dodajmy pokrojony szczypiorek, ogórek i szalotkę, lekko doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy jako trz ecią ostatnią warstwę, na samym końcu posypujemy nasionami dyni i słonecznika. Podajemy z pieczywem
Jadło i czytadłoprzemieszać potrawę. Oryginalny przepis mówi, że na końcu potrawę należy podpiec w piekarniku. Ja ten krok pominęłam, trochę zagęściłam mąką. Należy podawać z kaszą, pirre ziemniaczanym, pyzami lub z pieczywem
Jadło i czytadłopokroić w kostkę, dodać nasiona i wszystko razem wymieszać z olejem rydzowym, ewentualnie można delikatnie przyprawić solą i pieprzem. Sałatkę nałożyć na gzik. Podawać na śniadanie z pieczywem i sokiem
Jadło i czytadłosmażyć ok. 15 minut. Po tym czasie zalać rosołem (może być z kostki), dodać przecier pomidorowy, fasolkę i dusić na małym ogniu ok. 20-30 minut. Podawać z pieczywem
Jadło i czytadło