ugotować w osolonej wodzie. Przestudzić :) Ogórki obrać i pokroić, szynkę również pokroić ;) Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić do smaku. Do tej sałatki nie trzeba nic więcej poza dobrym pieczywem;) Smacznego
Lawendowe Niebomieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i całość trzeba zagotować. Do tak przygotowanego sosu wsypujemy fasolkę i kiełbaskę. Doprawiamy do smaku: majerankiem, solą i pieprzem i gotujemy :) Pyszna ze świeżym pieczywem ;) Mniam
Lawendowe Nieboogniu. Kiedy wszystkie warzywa są miękkie, dodajemy pokrojoną kiełbaskę i razem dusimy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Całość posypać posiekaną natką pietruszki. Najlepsze ze świeżym pieczywem
Lawendowe Niebowodą i wystudzić. Szynkę, ogórka, pomidora, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wsypać do miski, dodać majonez i doprawić. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc. Podawać samą lub z pieczywem. Ja zrobiłam do niej domowe bułeczki czosnkowe
Lawendowe Niebowina podsmażone warzywa, bakłażana, pomidory, oliwki, cukier oraz przyprawy. Dolewamy wody, tak aby płyn zakrywał warzywa. Przykrywamy i gotujemy przez około 15-20 minut. Podajemy z dodatkiem pieczywa, posypane pokruszoną fetą
Mania Gotowaniakrabowe kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki. Podajemy ze świeżym pieczywem. Moje posty
Słodka StronaMuffinki wytrawne robiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Banalnie proste w wykonaniu, mogą zastąpić codzienne śniadaniowe pieczywo, można je zabrać do pracy, dać dziecku do szkoły, albo do koszyka na piknik :) Czytaj więcej
bistro mamaciekawe, znajdziemy tam też przepisy fit na niezbyt odległą czasowo Wielkanoc (wiadomo, że szybko zleci). "Kuchnia Fit" podzielona jest na 6 rozdziałów wypełnionych przepisami: śniadania, obiady, kolacje, desery, pieczywo i być fit po świętach. Samych przepisów jest trochę powyżej 80, czyli całkiem sporo. Wydanie jest ładne, książka prezentuje się dobrze na półce i ładnie leży w dłoni. Wszystkie przepisy
Pasja Smakuzrobić? -5 jaj drobno posiekanych -ser starty; objętościowo jak połowa uzyskanych jaj -dwa płaty, posiekanej i obranej papryki konserwowej -sól, pieprz -szczypiorek Wszystko łączymy razem. Idealna do pieczywa, krakersów, szynki
BaRepaslekką jesienną kolację. Czas przygotowania: 30 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: 4,00 zł SKŁADNIKI: 300 g dyni suszone pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku pieczywo typu bagietka słodka papryka oliwa sól, świeżo mielony pieprz Szczypiorek do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Dynię obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Następnie na rozgrzanej oliwie dusimy dynię
kulinarnyJamiejsce na dzień lub dwa. Awokado możecie wykorzystać zarówno jako dodatek do sałatek lub przygotować z niego pyszną pastę guacamole. Serwujcie ją jako przystawkę/przekąskę z pieczywem i pomidorami lub chrupiącymi nachosami. Również nadaje się jako dodatek do dań z grilla lub specjałów kuchni meksykańskiej. Czas przygotowania: 8 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania
kulinarnyJaLekka, niedzielna, kolacyjna sałatka ... Z szynką parmeńską, awokado i mozzarellą. A wszystko skropione oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Do tego chrupiące pieczywo... mniam Polecam każdemu. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 1 osoby Koszt przygotowania: ok. 11,50 zł SKŁADNIKI: 3 plastry szynki parmeńskiej 1 kulka mozzarelli 1/2 awokado 5 pomidorków koktajlowych rukola parmezan oliwa
kulinarnyJarozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy majonez i jogurt naturalny. Następnie posiekany szczypiorek i koperek. Doprawiamy czerwoną papryką w proszku, solą i pieprzem. Dokładnie łączymy ze sobą składniki. Pasta na pieczywo gotowa :) Smacznego
kulinarnyJaryby. Następnie dodajemy serek naturalny, drobno pokrojone jajka, musztardę i posiekaną kolendrę. Pastę doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. I mamy gotową pastę na pieczywo
kulinarnyJacukru białego 1 garść malin 1 garść borówek amerykańskich Sposób przygotowania: Ser ubijamy widelcem ze śmietaną i cukrem. Dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Gotowe. Najlepiej smakuje z ulubionym świeżym pieczywem. Przepis dodaję do akcji
W kuchni wieczorem