pieczywo - 17769 przepisów (strona:724/1185)

Keks z olejem kokosowym 190

cenne wartości, jakie posiada olej kokosowy warto na stałe wprowadzić go do naszej diety. Dzięki stałej konsystencji (przy przechowywaniu w temp. powyżej 25 stopni) nadaje się do smarowania pieczywa. Idealnie sprawdza się jako olej do smażenia, gdyż nie pali się, nie jełczeje, natomiast nadaje potrawom orientalny smak i aromat.  Warto zastąpić nim tradycyjne oleje do smażenia, gdyż jest

Z Kuchni Do Kuchni
Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi 164

Mężowi;) I takie cuda mogliśmy jeść na dzisiejszą kolację;) Pychota!  Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi Składniki: dwie małe gałązki pomidorków koktajlowych 25g masła 5 jajek kilka plasterków szynki ciemne pieczywo łyżka śmietany kremówki oregano sól pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie: Pomidorki układamy na rozgrzanej patelni polanej oliwą. Posypujemy solą oraz pieprzem i zostawiamy na małym ogniu. Równocześnie na drugiej patelni

Lawendowe Niebo
makrela z oliwkami, pieczarkami, twarogiem na ostro... 144

ugotowane na twardo, nie trzeba dawać majonezu bo twaróg jest mocno śmietankowy-wilgotny, ale jeśli twaróg jest zbyt suchy to można dodać majonez lub oliwę pyszna makrela do ciemnego pieczywa...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Duszone poliki wołowe 204

żeby pokryła mięso i ponownie umieszczamy w piekarniku na około 2 godziny. Mięso jest gotowe, gdy dosłownie się rozpada. Przekładamy na talerze, polewamy powstałym sosem i podajemy np. z pieczywem. Smacznego

My Culinary Art
Ciabatta z pomidorami i mięsem 264

rozbełtanym jajku z przyprawą gyros, oraz w płatkach kukurydzianych lub bułce tartej. Smażymy. (możemy też użyć gotowego mięsa do hamburgerów dostępnego w sklepach). 3. Ser kroimy w plasterki. 4. Pieczywo - ciabatta, kroimy na pół. Układamy kolejno rukolę, mięso, ser oraz pomidory.  5. Podrzewamy, do czasu kiedy ser się rozpuści a mięso będzie ciepłe. Możemy to zrobić w piekarniku

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka gyros-kebab 437

Świetna sałatka na imprezy wszelakiego rodzaju. Jest jej dużo, więc każdy może jej spróbować. Można ją jeść z pieczywem, lub bez żadnych dodatków. Jest też prosta w przyrządzeniu. SKŁADNIKI jedna podwójna pierś z kurczaka 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 3 duże pomidory niepełne opakowanie makaronu (wygląd wedle uznania) 3 ząbki czosnku duży jogurt naturalny 1 sałata lodowa przyprawa

Passions hobbies life
ZUPA GULASZOWA WERSJA ll 337

stopniowo tak, by zupa nie była zbyt rzadka, gulaszowa to zupa, która powinna być dość gęsta. Z podanych składników mnie wyszło 5l zupy. Do takiej zupki idealnie pasuje domowe pieczywo. U mnie z dodatkiem bagietek orkiszowo-żytnich. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Zupa z fasolą borlotti 209

Dwóch łakomych Włochów , nieco go modyfikując. Gennaro Contaldo oczywiście używa do niej fasoli świeżej, mi pozostało mu tylko zazdrościć :) Zupa smakuje jak pomidorówka z fasolą. Świetna ze świeżym pieczywem. Jeśli nie macie fasoli borlotti , oczywiście możecie wykorzystać inną odmianę. Znacie/jedliście fasolę borlotti ? Czekam na Wasze komentarze :) Zupa z fasolą borlotti na 4 porcje czas przygotowania: 1 godz. plus czas

Chilli Czosnek i Oliwa
Muffinki z czekoladą i szkolne początki 209

dokładnie obliczyć jej temperaturę, żeby ciasto odpowiednio urosło. Piec, z którego wychodzą bułeczki mięciutkie i delikatne, super puchate, a jednocześnie z cudownie chrupiącą skórką, zrobił na mnie ogromne wrażenie. Pieczywo jak z piekarni; tyle, że tym razem zrobiłam je sama (no dobrze, w duecie). Ekscytacja sięga zenitu, nie mogę przestać się uśmiechać i aż ciężko mi uwierzyć, że nie śnię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jajecznica ze szpinakiem 147

zaskoczył takim śniadaniem. Cieszę się, że ma tyle pomysłów i nie zostawia gotowania tylko na mojej głowie :) Przyjemnie obudzić się rano i zjeść takie pyszne śniadanie. Do jajecznicy dostałam pieczywo i porcję widocznej na zdjęciu tapenady . Składniki /dla 2 osób/: 3 jajka 1 mała cebula garść szpinaku 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki chili

Pasja Smaku
Dietetyczna jajecznica z awokado i papryką 212

doprawić solą i pieprzem i roztrzepać widelcem.  Na rozgrzaną patelnię wsypać warzywa, zalać masą jajeczną - usmażyć jajecznicę. Gotową jajecznicę przełożyć do wydrążonej połówki awokado. Podawać z kromką chrupkiego pieczywa. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sałatka z boczniakami, porami i groszkiem 287

kostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, musztardą i śmietaną, dodając posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem. Podawać do wędlin i pieczywa

Czerwień i błękit
Bułki bez glutenu, laktozy i jajek z ekologicznych mąk Symbio: kukurydzianej i gryczanej 204

wymaga wielu wyrzeczeń. Na szczęście w Internecie pojawia się coraz więcej przepisów z produktami dozwolonymi w takiej diecie. Smak tych bułeczek jest specyficzny i wyrazisty, więc wielbicielom klasycznego, pszennego pieczywa mogą nie przypaść do gustu. Przepis na około 8 małych bułeczek pochodzi stąd: KLIK . 150g mąki gryczanej 100g mąki kukurydzianej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 220ml wody 10g drożdży

Szefowa kuchni
Baba ghanoush | pasta z bakłażana i tahini oraz przepis na pastę sezamową 170

Moja wersja jest ciemniejsza od oryginalnej, ponieważ bakłażan zmiksowałam wraz z łupą. Pasta smakuje iście egzotycznie , ale jej wykonanie jest dziecinnie proste . Ma mnóstwo zastosowań. Można smarować nią pieczywo, używać jako dip do warzyw lub jako dodatek do mięs. SKŁADNIKI Baba ghanoush 2 bakłażany 1-2 łyżeczki pasty tahini sok z cytryny (można zastąpić octem jabłkowym lub octem balsamicznym) czosnek

Zofiana
Aromatyzowana oliwa 149

sama. Moje ulubione to oliwa z ostrymi papryczkami, oliwa czosnkowa i oliwa z rozmarynem i kolorowym pieprzem.  Taka oliwa ma szereg zastosowań w naszym domu : do sałatek, pieczywa, makaronów, mięs, zapiekanek, pizzy itd.  :) Przygotowanie takiej oliwy jest niezmiernie proste. Wystarczy kilka wyparzonych i osuszonych zamykanych butelek (najlepiej ciemnych), oliwa extra virgine, kilka ząbków czosnku, ostre suszone papryczki, gałązka

Moje Kuchenne Rewelacje