pieczywo - 17769 przepisów (strona:724/1185)

Danie z kurczaka z kolendrą, oregano i kolorowymi dodatkami 155

dusimy pokrojoną w kosteczki paprykę, cebulę i pomidory. Gdy jarzyny będą miękkie dodajemy do nich mięso, a następnie odcedzoną fasolkę i kukurydzę. Całość solimy, pieprzymy i zagotowujemy. Podajemy z pieczywem, makaronem albo samo :) Zawsze smakuje pysznie :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google

Smakowy Raj
Jajecznica z pomidorami, cebuliją, kiełbaską i szczypiorem :) 139

jaką lubimy. Na koniec gdy jajecznica jest gotowa dodajemy pokrojone w kawałki pomidory i pokrojony drobno szczypiorek. Całość doprawiamy pieprzem i solą do smaku. No i oczywiście konsumujemy z pieczywem :) *By lepiej zeszła skórka z pomidora, parzymy go wrzątkiem. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width

Smakowy Raj
Rozgrzewający łosoś skąpany pod puszystą ziołową pierzynką :) 155

porcja dla 4 osób idealna, a ten aromat w domu podczas pieczenia - bajka :) Łososia pod ziołową pierzynką można podawać z ziemniakami, ryżem, wszelkiego rodzaju kaszami, jak również z pieczywem :) Składniki: 500g surowego łososia 250ml śmietanki kremówki (30%) 2 jajka 1 łyżeczka mąki pszennej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki czarnego

Smakowy Raj
Szpinakowy sos na gęsto 137

innych takich :) Polecam więc gorąco jeść szpinakowe listki pod każdą postacią :) Sos szpinakowy jest daniem dobrym samym w sobie, ale można go również konsumować z makaronem, ziemniakami, kaszą, czy pieczywem. Składniki: 400g szpinaku 1-2 ząbki czosnku 200 - 300ml śmietany słodkiej 30g masła Sól Pieprz ½ szklanki wody 1 łyżka mąki Szpinak gotujemy w wodzie około 5 minut, następnie odcedzamy, lekko

Smakowy Raj
Śląskie kolorowe szaszłyki 154

trik, że podpiekłam szaszłyki w piekarniku, po czym położyłam je na grill, dosłownie na 5 minut, by nabrały smaczku :) Szaszłyki zrobione w taki sposób najlepiej podawać same lub z pieczywem. Składniki: Ok. 80 dag filetów z kurczaka Ok. ½ kg kiełbasy np. Śląskiej 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka zielona 1 niezbyt gruba cukinia Około

Smakowy Raj
Gulasz z serc drobiowych 175

kostkę rosołową). Gdy całość się zagotuje, wlewamy rozmieszaną mieszaninę wody, śmietany i mąki. Całość jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gulasz z serc podajemy z pieczywem, ale możecie go również zjeść z ryżem, kaszą, a nawet makaronem. U nas prym wiedzie chlebek :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video

Smakowy Raj
Pikantne Chili z mięsnymi kuleczkami 144

obiad, czy gorącą kolację, jaką przyrządza się na imprezy, wystarczy zrobić je trochę wcześniej np. rano przed imprezą, a potem tylko podgrzać i podać z pieczywem. Z makaronem, czy ryżem również smakuje wybornie : ) Pikantne Chili najlepiej przygotować kilka godzin przed podaniem, wówczas zyskuje dużo bogatszy smak :) Składniki: 75dag mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego ok. ½ szklanki oleju do smażenia mięsa

Smakowy Raj
Dżem i konfitura z pomarańczy na różne sposoby 196

czekając chwile, aż wystygnie. Jeśli konsystencja nam odpowiada możemy zrezygnować z ostatniego gotowania lub skrócić jego czas. Dżem i konfitura z pomarańczy doskonale sprawdza się jako dodatek do pieczywa, naleśników, ale również do różnego rodzaju ciast np. Wuzetki , Tortu , czy Tiramisu marchewkowego . Konfitura jest świetnym środkiem słodzącym do herbaty :)  R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Smakowy Raj
Masło ziołowe - czosnkowe 126

Zresztą sama kiedyś tak myślałam, do czasu gdy przekonałam się ile zdrowia w niej tkwi :) Takie masełka idealnie sprawdzają się do świeżych, ciepłych bułeczek, ale też do podpieczonego czerstwego pieczywa :) Składniki: 100g miękkiego masła Natka pietruszki Szczypiorek *ewentualnie listki z młodych pokrzyw 1 ząbek czosnku Sól (wg uznania) Miękkie masło ucieramy łyżeczką na jednolitą masę, do której dodajemy przeciśnięty czosnek

Smakowy Raj
Kociołek do syta 809

jeszcze około 3 minuty, po czym zdejmujemy z ognia. Danie po ugotowaniu jest gotowe do jedzenia, ale pozostawione na kilka godzin zyskuje bogatszy smak i aromat. Danie podajemy z pieczywem. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także

Smakowy Raj
Sałatka brokułowa z fetą, szynką i czerwoną fasolą 656

kukurydzę, paprykę i fetę. Polać połową sosu, następnie ułożyć różyczki brokuła, polać resztą sosu i posypać słonecznikiem (można go wcześniej uprażyć na suchej patelni). Schłodzić przed podaniem. Podawać z pieczywem

Czerwień i błękit
Wege burgery z czerwonej fasoli i batatów 191

poziomu w naszym organizmie. Są też bogatym źródłem witamin z grupy B, działających antydepresyjnie. Nieocenione wsparcie, kiedy dopada nasz przesilenie wiosenne.  Burgery można podać z różnymi dodatkami, w pieczywie, z ryżem, kaszami... Szczególnie polecam! w absolutnie wyjątkowym zestawieniu: domowa niskosłodzona konfitura z czeremchy z miętą i estragonem, pieczony burak, kremowe awokado i świeża kolendra. UWAGA! może uzależniać :)   Jeśli

SzczyptaSmaQ
PRZYSTAWKA Z MĄTW GRILLOWANYCH 202

papierowych ręczniczkach. Liście kolendry płuczę, osuszam i drobno siekam. Mieszam z mątwami, dodając sok z cytryny, sól i pieprz. Odstawiam na kwadrans do lodówki. Podaję, najlepiej ze świeżym pieczywem lub grzaneczkami z masłem czosnkowym. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Wiosenna sałatka z wędzoną piersią kaczki, truskawkami i jajkami przepiórczymi w koszulkach 129

hartujemy w wodzie z lodem. Na talerzu układamy umytą sałatę, plastry wędzonej piersi kaczki, jajka przepiórcze w koszulkach i cząstki truskawek. Całość skrapiamy kremem balsamicznym i podajemy z chrupiącym pieczywem

Smakowity Blog Kulinarny
PASTA JAJECZNA Z KAPARAMI 262

dokładnie odsączam z zalewy (najlepiej na papierowym ręczniczku). Mieszam majonez z żółtkiem, białkiem, szałwią, cebulą, czosnkiem i kaparami, doprawiam solą i białym pieprzem oraz mieloną kolendrą. Podaję ze świeżym pieczywem. U mnie to drożdżowy chleb z dynią, przepis na blogu pojawi się wkrótce. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania