pieczywo - 17769 przepisów (strona:729/1185)

Sałatka z kurczakiem w sosie pomarańczowym, mozzarellą i pomidorkami 331

pół kulki mozzarelli 4 pomidorki koktajlowe Sałatę umieścić w misce. Mięso pokroić na kawałki, położyć  na sałacie. Wkroić pomidorki, polać oliwą i doprawić oregano. Można podawać ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Falafel z hummusem w picie 202

izraelska - pozostająca pod wyraźnymi wpływami arabskimi. Potrawa jest bardzo prosta w przygotowaniu, dodam tylko, iż hummus można wykorzystać również jako dodatek do innych dań, a także jako dip do pieczywa lub przekąsek. Do przygotowania dania użyłem: 3 puszek ciecierzycy (po 240 gram), 6 chlebków pita, 2 cytryn, 4 ząbków czosnku, 1 cebuli, 4 łyżek sezamu ziaren, pęczka natki pietruszki, pęczka

Wyprawy kulinarne
Biała kiełbasa z kiszoną kapustą, jabłkiem i grzybami 191

tymiankiem.Dusić kolejne 10-15 minut aż jabłka będą miękkie ale się nie rozpadną.                        Podawać z pieczywem bezpośrednio po przygotowaniu. Życzę smacznego

Gosia gotuje
Sola z suszonymi grzybami i cebulą 136

pół łyżeczki i na końcu jeszcze ewentualnie doprawiam. Polać oliwą i wodą z moczenia grzybów. Zagotować i dusić po przykryciem na małym ogniu 20 minut. Podawać gorącą z pieczywem, Smacznego

Gosia gotuje
Flaki po Staropolsku 144

majeranek, gałkę, pieprz, maggi. Na samym końcu zagęszczam flaczki rozpuszczając dwie łyżki mąki w niewielkiej ilości zimnej wody dodaję do garnka i jeszcze raz zagotowuję. Podaję ze świeżym pszennym pieczywem.    Smacznego

Gosia gotuje
Pasta z awokado, pieczonej czerwonej papryki i twarogu 130

Pasty do pieczywa robię dosyć często...z ryby, jajeczną, z wątróbki , z kurczaka.Wszystkie mi bardzo smakują.Od pewnego czasu jednak rozsmakowałam się w awokado i to był strzał w 10. Pasta jest maślana, pyszna i aromatyczna.Gorąco polecam. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 100 g sera białego 1 ząbek czosnku kilka listków bazylii 2 gałązki szczypiorku

Gosia gotuje
Śledź smażony w cieście 165

patelnię z olejem. Smażyć na złoty kolor na niedużym ogniu około 12-15 min , przewracając z jednej strony na drugą.Przełożyć na talerz, podawać skropione sokiem z cytryny z pieczywem i ulubioną surówką. Smacznego

Gosia gotuje
Smalec po staropolsku 132

obrane starte na tarce jabłko.Jeszcze chwilkę poddusić wszystko razem,Przelać do miseczki, dodać przyprawy i wyciśnięty przez praskę czosnek.Pozostawić do zastygnięcia i podawać.Wybornie smakuje na ciemnym pieczywie w towarzystwie kiszonego ogórka.W lecie obowiązkowo z małosolnym.   Smacznego

Gosia gotuje
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 138

pokroić. Dodać tuńczyka razem z oliwą bazylię i , drobno pokrojony szczypiorek.Jajka ugotować na twardo i przepuścić przez sitko.Wszystkie składniki porządnie wymieszać.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na pieczywie.  Smacznego

Gosia gotuje
Pasta z kurczaka i jajek 162

lubię kupnych pasztetów ani past do pieczywa. Zawsze gdy gotuję zupę czy rosół, zostaje gotowany kurczak, z którego z niewielkim nakładem sił i środków, wychodzi pyszna pasta. Nie ma jej za wiele, ale to i dobrze, bo najlepsza jest świeżo zrobiona. Polecam, bo można ją zrobić również z kurczaka z rożna, czy duszonego na patelni. Z gotowanego jednak można

Gosia gotuje
Guacamole 163

pokrojoną w drobniutką kosteczkę czerwoną cebulę, płatki chili , zmiksowane orzechy i posiekana kolendrę. Doprawić ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę i sola morską.Wymieszać i podawać z chipsami lub wieloziarnistym pieczywem. Smacznego

Gosia gotuje
Domowy ser biały i rzeżucha...idealne wiosenne śniadanie 148

minut. Przekładamy do formy lub mniejszego sitka celem nadania naszemu serowi ładnego kształtu oraz aby dalej mógł odciekać...nie dłużej jednak niż 2 godziny. Podajemy ze świeżym pieczywem i zieleniną, u mnie rzeżuchą. Smacznego

Gosia gotuje
Dorsz w sosie tysiąca wysp 128

dodaję czosnek, bo lubię). Rybę wyjąć z patelni odsączyć na ręczniku z nadmiaru tłuszczu i lekko przestudzić...sos wtedy nie straci swojej konsystencji.      Podawać z pieczywem. Smacznego

Gosia gotuje
Boczek peklowany gotowany 361

przygotowamą marynatą zalać  zrolowane uprzednio mięso. Peklować minimum 72 godziny. Po tym czasie przełozyć do rękawa i gotować przez 80 minut na średnim ogniu.Ostudzić i podawać z pieczywem. Smacznego

Gosia gotuje
Skrzydełka w sosie sojowo-miodowo-ostrygowym 171

czosnek i chili. Dodać skrzydełka i  przyprawy.Podsmażyć na rumiano, dolać wodę i  dusić na średnim ogniu przez około 20-25 minut. Podawać z ulubioną sałatką i pieczywem.  Smacznego

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania