pieczywo - 17769 przepisów (strona:730/1185)

Pasta z wędzonego kurczaka, jajek i zieleniny 232

Udko z kurczaka obrać ze skóry i drobno pokroić, dodać  posiekane jajka i pokrojoną w kostkę szynkę, dodać zioła, majonez i przyprawy. Wymieszać  i podawać na ulubionym pieczywie. Smacznego

Gosia gotuje
Sałatka śląska ze śledziem 256

wtedy bardziej wyrazisty smak. Dobrze wymieszać i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Przełożyć sałatkę na półmisek, udekorować cząstkami pomidora, plasterkami śledzia, ogórka oraz listkami lubczyku. Podawać z pieczywem....Smacznego :) Plastry szynki rozłożyć na desce, na każdym ułożyć kopiastą łyżkę sałatki i zrolować.Ot i cała "czarna robota" wykonana, bo dekoracja, to już czysta przyjemność

Gosia gotuje
Domowy twarożek wiosenny 123

lubczyku i tymianku  poodrywać od gałązek i również pokroić. Dodać wyciśnięty przes praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wszystko wymieszać i podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego

Gosia gotuje
Ratatuj z parówkami i pieczarkami czyli Leczo 135

Gotowć jeszcze 5 minut. Zdjąć z gazu, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, oraz okrojony drobno szczypiorem, wymieszać i odstawić na 10-15 minut, aby smaki się przegryzły. Podawać z pieczywem Smacznego

Gosia gotuje
Duszona kapusta z białą kiełbasą, koperkiem i papryką 190

pokrojoną cebulę oraz plastry pokrojonej papryki i białej kiełbasy. Smazyć aż warzywa i kięłbasa będą miękkie. Dodać do kapusty, doprawić pokrojonym koperkiem i czosnkiem. Ponownie zagotować...Podawać gorącą z pieczywem...Smacznego

Gosia gotuje
Żeberka wołowe duszone w miodzie i piwie 116

piórka cebulę i jeszcze podduszać na małym ogniu przez 30 minut. Cebula ma się prawie rozpadać, tworząc zawiesisty sos. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Ja najbardziej lubię z jasnym pieczywem. Smacznego

Gosia gotuje
Pasta z kurczka, sera i jajek 174

żółty ser, pokrojone drobno zioła i papryczkę. Dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 20-30 minut, aby smaki się połączyły. Podawać na pieczywie. Smacznego

Gosia gotuje
Curry z kurczakiem, dynią i szpinakiem 164

minutach dorzucić szpinak i gałkę. Pozostawić pod przykryciem na  kolejne 5 min aż szpinak zmięknie. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Serwować z pieczywem lub ugotowanym na sypko ryżem.  Smacznego

Gosia gotuje
Wątróbka wieprzowa z sosem kaparowym 135

kapary, sok z cytryny, cukier i pieprz. Sól pominęłam z uwagi na słone kapary.  Wątróbkę wyłożyć na talerz i polać goracym sosem, posypać mieloną papryka. Podawać z pieczywem , ryżem lub ziemniakami. Smacznego

Gosia gotuje
Gulasz mięsno- dyniowy z nutą bałkańską 135

papryczki. Zalać rosołem i winem, dusić do miękkości mięsa. Dodać pozostałe przyprawy i upieczoną dynię. Dusić jeszcze 10 minut, aby smaki się połączyły. Podawać  goracy z pieczywem ewentualnie ryżem...Smacznego

Gosia gotuje
Tojásrántotta czyli jajęcznica po węgiersku 130

gotowe dodać masło, roztrzepane jajka, wyciśnięty prze praskę ząbek czosnku, sól pieprz, paprykę, starty ser i pastę. Przykryć pokrywką  na około 3 minuty.  Podawać z ulubionym pieczywem bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego

Gosia gotuje
Podgrzybki w sosie śmietanowo-koperkowym 108

zagotowania , wyłączyć i wrzucić  pokronony koperek. Przykryć na około 3 min, aby smaki przeszły swoim aromatem.Wyłożyć na talerz  i  posypać  szczypiorkiem. Podawać z białym pieczywem , lub ziemniakami piure. Smacznego

Gosia gotuje
Karczek duszony w miodzie i ciemnym piwie 95

Cebulą zrobi się mięciutka, puści soki i powstanie z niej w połączeniu z piwem mnóstwo pysznego sosu. Danie jest gotowe do podania bezpośrednio po przygotowaniu. Mi najbardziej smakuje z pieczywem, ale moja Mama woli ziemniaczki, decyduje kwestia gustu, jak zawsze. Życzę smacznego

Gosia gotuje
Domowe śledziki z korzenną nutą 143

całości), sok z cytryny, miód, olej i drobno pokrojoną cebulę.  Mieszamy, szczelnie owijamy folią i pozostawiamy w lodówce na 24 godzin.Świetnie smakują z ziemniakami jak i pieczywem.  Smacznego

Gosia gotuje
Sałatka jarzynowa ze świeżym ogórkiem 154

pieprz. Wyieszaać, i odstawić do lodówki na 2-3 h w celu przemacerowania się smaków. Przed podaniem udekorować jajkiem , ćwiartkami pomidorka, plasterkami ogórka i listkami pietruszki. Podawać samą z pieczywem, lub jako dodatek do mięs czy wędlin. Smacznego

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania