pieczywo - 17769 przepisów (strona:730/1185)

Kasztelańska zupa grzybowa - podgrzybki odkryte na nowo 196

podałam w formie kleksów na talerzu. Doprawiamy zupę solą i ewentualnie jarzynką. Dekorujemy zupę natką pietruszki i tymiankiem. Zupę możemy podawać z ziemniakami albo z kaszą bądź też z pieczywem. Gotujemy grzyby wraz z włoszczyzną grzybowa zupa kasztelańska

Bon Appetit Małgorzaty
Ragoût z kurczakiem i pieczarkami 226

koniec dodajemy ugotowaną marchewkę pokrojoną w kostkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Zdejmujemy rondel z ognia. Doprawiamy solą i pieprzem. dodajemy zahartowaną śmietanę i mieszamy. Serwujemy z pieczywem. Ragoût z pieczarkami i kurczakiem

Bon Appetit Małgorzaty
Rosół z włoskimi akcentami 200

świeżo zmielony czarny pieprz sól Włoskie dodatki: żółtka (1 żółto na jedną porcję) ok. 150 g tartego parmezanu 2 pomidory 2 ząbeki czosnku  kilka gałązek tymianku kromki pełnoziarnistego pieczywa (ilość wg upodobania) Złote zasady przygotowywania rosołu: 1.       najlepszy rosół wychodzi z jak największej ilości rodzajów mięs  z kością (z wołowiny, indyka

Bon Appetit Małgorzaty
Duszona fasola w sosie pomidorowym 184

minut przez wyłączeniem p otrawy dodajemy puszkę pomidorów wraz z zalewą. Całość dusimy , doprawiamy ewentualnie do smaku.Wodę możemy uzupełni ać w miarę potrzeb. 4. Gotową fasolę podajemy z pieczywem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pasta z serka wiejskiego i tuńczyka 207

Ogó rki i paprykę kroimy w kosteczkę. 2. Tuńczyka odsączamy z zalew y. 3. Serek mieszamy dokł a dnie z pozostałymi składnikami. 4. Podaj emy na śniadanie z pieczywem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Galaretka (dżem) z czarnej porzeczki 173

wcześniej przygotowanych słoików, zakręcamy i przykrywamy słoiki ręcznikiem lub kocem, aż wystygną. 3. Galaretka jeśli nie stężeje po wystudzeniu, to spokojnie stężeje w chłodnej piwnicy. To świetny dodatek do pieczywa, ciasteczek i ciast :) Polecam! Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Galaretka wieprzowa 190

opakowaniu. Dodajemy do wywaru i mieszamy. Wszystko doprawiamy solą i mielonym pieprzem. 5. Galaretkę przelewamy do naczyń - miseczek, salaterek, słoiczków, jak kto chce. Odstawiamy do stężenia. 6. Podajemy z pieczywem, skropione sokiem z cytryny lub octem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pasta z makreli z ogórkiem korniszonym 181

Uwielbiam różne ciekawe pasty do pieczywa. Na tą natrafiłam u Basi. Zapraszam! Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebulka 2 ogórki korniszone 1-2 łyżki pikantnego keczupu Sposób przygotowania: 1. Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości. 2. Cebulkę drobno siekamy. 3. Ogórki kroimy w kosteczkę. 4. Dodajemy keczup i wszystko mieszamy. I gotowa pasta może wylądować na kanapce! Smacznego!!! Źródło: Matka, żona

Kuchnia domowa Ani
Mix sałat z tuńczykiem i fetą 394

umieścić w dużej misce, lekko zamieszać. 3. Do sałatki dodać olej wymieszany z przyprawą do sałatek lub ulubiony dressing, np. taki ( KLIK ). 4. Całość zamieszać. 5. Podawać np. z pieczywem czosnkowym. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kiełbasa z cebulą 179

cebulę, chwilkę smażymy, po czym dodajemy troszkę wody (tak ok 1/4 szklanki). Dodajemy szczyptę soli. Całość dusimy pod przykryciem do momentu, aż cebulka będzie całkiem miękka. 3. Podajemy z pieczywem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Kapusta mieszana z fasolą 182

jest to danie wigilijne. Robię taką kapustę jako dodatek do schabowego lub podaję taką kapustę z pieczywem i olejem lnianym. Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1/2 główki małej kapusty białej 2 cebulki 2 marchewki 1 mały seler 1 pietruszka 2 szklanki drobnej suchej fasoli 100 g boczku sól majeranek kminek w ziarenkach liść laurowy ziele angielskie Sposób wykonania: 1. Zaczynamy

Kuchnia domowa Ani
Tatar ze śledzia z grzybkami marynowanymi i suszonymi pomidorami 257

chilli lub papryczkę i cukier i wszystko mieszamy. Nie dosypujemy soli, bo składniki są wystarczająco słone! Odstawiamy na jakiś czas do lodówki, żeby składniki się "przegryzły". Podajemy ze świeżym pieczywem

Zakręcony Widelec
szybkowar-z cebulą karkówka nadziana wędzoną śliwką i czosnkiem... 206

szybkowar aż sam spuści powietrze i otworzyć po godzinie - karkówka jeszcze się w tym czasie dosmaczy i skruszeje karkówka z szybkowara jest krucha, aromatyczna, cebula doskonale smakuje do posmarowania pieczywa..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tradycyjny Karp Smażony 1196

stron na złoty kolor (po ok. 4 minut z każdej ze stron). Usmażonego karpia przekładamy na papierowe ręczniki w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.  Podajemy ze świeżym pieczywem. Moje posty

Słodka Strona
Pyszna pasta z tofu i suszonymi pomidorami 179

umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do miseczki, ozdabiamy i wkładamy na jakiś czas do lodówki, aby smaki się przegryzły, lub zajadamy od razu z pieczywem ;) Smacznego

My Culinary Art