ogień, odparować alkohol (1-2 minuty), dodać śmietanę, estragon i przegrzebki, przyprawić solą i pieprzem, duś chwilę żeby smaki się połączyły. Podawać w muszlach lub na talerzyku z pieczywem i schłodzonym winem użytym do gotowania. Želim vam dobar
SzczyptaSmaQpowstał nasz mały-wielki przysmak. Pasztet cukiniowo-mięsny wzbogacony ziarnami, ziołami i naszym szaleństwem. Idealny na gorąco i na zimno. Wspaniały "solo" i na pieczywie. SKŁADNIKI: - duża cukinia lub 2 mniejsze (jeśli młode, nie obieramy i nie oczyszczamy z nasion) - mięso indycze udziec 1 kg (ugotowane) - pół bułki bezglutenowej - cebula 4 - czosnek 1-2 główki (Nasz polski) - jajka kurze
Wypisz Wymalujwrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i dolać tyle wody, by całość miała konsystencję gęstej zupy. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Przyprawić solą i pieprzem,posypać natką , podawać z białym pieczywem. Daję więcej kminku i czosnku niż w przepisie. Pod koniec gotowania można dodać drobny makaron w kształcie ryżu
Stare Garyprzygotowanie: Sardynki przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać drobno pokrojoną cebulę , posiekaną natkę, majonez, oliwę, wymieszać, doprawić do smaku solą pieprzem i ewentualnie płatkami chili. Dobre z białym pieczywem i na grzankach. Smacznego
Stare Garyzawartość garnka. Przykryć i trzymać jeszcze chwilę na ogniu, aż wszystkie muszle się otworzą. Jeżeli zdarzy się że jakieś muszle pozostaną zamknięte - należy je wyrzucić. Podawać z białym pieczywem. Pyszne! Smacznego
Stare Garywieczorem i wspomnieniami powiało. Co ciekawe, w zestawie jedynie ser na plus duży, bo cheddar'a użyłam, a dawniej był po prostu ser żółty. Co do reszty - no cóż, pieczywo niestety gorsze ,kiełbachy też można się zastanowić czy lepsze. Tak czy siak, zróbcie sobie, proste , fajne zimowe grzanki! składniki ( ilość zależy od ilości gości i głodu) dowolna biała bułka pokrojona
Stare Garysię zbyt delikatny. Dodać szpinak, wymieszać i gotować tylko do momentu aż szpinak zmięknie. posypać świeżą kolendrą i podawać. Najlepszym dodatkiem byłyby indyjskie chlebki naan lub roti ale białe pieczywo też się sprawdza. Smacznego
Stare Garyoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 2 ząbki czosnku, startego na tarce 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki Świeżo zmielony czarny pieprz do podania Chleb tostowy lub grzanki z ulubionego pieczywa ewentualnie majonez przygotowanie Umieścić cebulę w średniej misce i zalać zimną wodą. Odstawić na 15 minut. Wypłukać kilka razy , a następnie dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Połączyć cebulę
Stare Garyminut, aż wierzch będzie przypieczony na złoty kolor a grzyby będą miękkie. Wyłożyć na talerz i posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z zieloną sałatą lub pieczywem. Smacznego! Uwagi. Następnym razem pomidory i oliwki posiekam zdecydowanie grubiej, inaczej zaczynają z serkiem tworzyć zbyt jednolitą masę
Stare Garypodgrzać na patelni grillowej. Powinny być tylko lekko zrumienione. Kiełbaski podawać z przygotowanym sosem i grzankami z białego pieczywa lub frytkami. Smacznego
Stare Garymasy uformować kulki wielkości orzechów. Z tej porcji wyjdzie ok 18 kulek. Na talerzyki wysypać przyprawy i obtoczyć w nich serki. Podawać np z dobrym białym pieczywem. Smacznego
Stare Garychwilę pod grill w piecyku (ok 4 - 5 minut, ser ma się tylko lekko roztopić ) Udekorować danie posiekaną natką pietruszki lub koperkiem i podawać na gorąco z białym pieczywem. Dobrze smakuje z kieliszkiem ouzo. Smacznego
Stare Garymajonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku, posiekanego ok 20 g masła lekko stopionego 2 bułki panini (moje ok 15cm x 5cm ) lub inne pieczywo np ciabata, bagietka przygotowanie W dużej misce wymieszać razem sery i zieloną cebulę. Wymieszać z majonezem i śmietaną. W oddzielnej małej misce wymieszaj masło i czosnek, aż masa będzie gładka
Stare Garyczasu aż całość się zagrzeje a ser stopi i zrumieni. Udekorować danie posiekaną natką pietruszki lub koperkiem i podawać na gorąco z białym pieczywem. Smacznego
Stare Garyinspiracji. Książka "Vegetarian Mediterranean Cooking" zgromadziła 180 propozycji na takie właśnie dania. Zostały one podzielone na rozdziały: przystawki, zupy, dania główne, sałatki, dodatki do dań głównych, desery, oraz pieczywo, możemy zatem bez problemu żywić się wege od rana do nocy. Większość to dania "oryginalnie" bezmięsne, jest też trochę mięsnych klasyków przerobionych na wersję wege, jak spaghetti z klopsikami
Chilli Czosnek i Oliwa