pieczywo - 17769 przepisów (strona:733/1185)

Krewetki w sosie winno - cebulowym 191

się zeszkli KROK 2: Krewetki dodać do podsmażonej cebuli, podlać białym winem Smażyć około 10 minut. Wino powinno się zredukować na tyle by pozostał sos, w którym możemy moczyć pieczywo. Na koniec lekko posolić, dodać chili według uznania Podawać z bagietką :) SMACZNEGO!!! Koszt: 12 zł Ilość: 2 osoby

smacznieinatemat
Pasta z wędzonego łososia i awokado 127

Pasta z wędzonego łososia i awokado to pyszna, zdrowa i szybka przekąska, w sam raz na sylwestrową lub karnawałową imprezę. Można ją podać na grzankach, chrupkim pieczywie lub jako dodatek np do grissini. Robiłam już jej kilka wersji i ta jest najlepsza :) Do tej wersji użyłam dużego filetu (nie żadne tam sałatkowe skrawki) z łososia wędzonego na gorąco w dymie

Zawsze głodna!
Shakshouka (Szakszuka) 1237

więcej czasu, przygotowuję śniadania, którymi się wrecz rozpieszczam :) Jednym z takich śniadaniowych dań jest pochodząca z krajów arabskich Shakshouka. Aromatyczna, ciepła, sycąca i pyszna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. W zależności od upodobań można wzbogacać ją dowolnymi dodatkami. Jej przygotowanie nie jest ani trudne, ani czasochłonne, a efekt jest naprawdę pyszny, Po takim śniadaniu dzień na pewno bedzie udany

Zawsze głodna!
Ekologiczny chleb z mieszanych mąk Symbio 191

piekłam sama chleba, No, chyba, ze "chlebek bananowy", ale to nie to samo ;) Jakoś nigdy mnie do tego nie ciągnęło, poza tym na co dzień praktycznie nie jadam pieczywa. Zauważyłam jednak ostatnio, że domowy wypiek chleba staje się modny, Coraz więcej wpisów na ten temat pojawia się na blogach, coraz więcej książek o tej tematyce w ksiegarniach. Ponieważ

Zawsze głodna!
Ciabatta z czarnymi oliwkami 207

odwrotnie - do pieczenia bułek wieczorem rozczyn robimy rano. Gdy rozczyn jest gotowy, miesza się go z pozostałą częścią mąki i ponownie zostawia do wyrośnięcia.   Każde pieczone na rozczynie pieczywo ma delikatniejszy smak niż to na zakwasie, bo w trakcie wyrastania ciasta nie powstaje kwas mlekowy. Jedną z zalet długiego czasu wrastania ciasta drożdżowego jest to, że smak drożdży przestaje

W SMAK
Truskawkowa rozkosz 166

objadała się cukrem, więc słodzę takie danie miodem. Szybko i bardzo smacznie Składniki: - pół opakowania mrożonych truskawek; - 20 dag twarogu chudego; - 2 łyżki płynnego miodu; - 2 kromki chrupkiego pieczywa; Wykonanie: Truskawki wstawiam do miski wieczorem, żeby na rano było rozmrożone. Twarożek kruszę i mieszam z miodem. Układam warstwy: twarożek, następnie pokruszone chlebki, truskawki, znów twarożek i truskawki. Proste, a jakie

dom-agi.pl
Bigos z młodej kapusty 135

przesmażyć na oleju. Dodać do garnka z przyprawami. Wszystko gotować około 20 minut. Gdy kapusta zmięknie dodać przecier i gotować jeszcze 10 minut. Posiekać koperek, dodać, zamieszać. Podawać z pieczywem lub z młodymi ziemniakami. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp

dom-agi.pl
Dahl z soczewicy 131

mojemu zdziwieniu dzieci bardzo zajadały się tą potrawą, a myślałam, że będzie odwrotnie. Zastanawiałam się z czym podać ten gulasz i wybór padł na jogurt naturalny i ciemne pieczywo, które idealnie komponowało się ze smakiem tego indyjskiego gulaszu. Składniki – 400 g zielonej soczewicy; – 3 duże białe cebule; – 1 puszka pomidorów – 3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka

dom-agi.pl
Pasztet z czarnej fasoli 209

Archer'a. Absolutnie piękna powieść, którą przy okazji polecam! Do tego doszły zmiany w żywieniu. Nie wyrzuciłam z życia glutenu ani mleka, ale mocno ograniczyłam cukier i białe pieczywo. Jem regularnie i staram się nie podjadać. Widzę efekty i wiem, że można! Ten pasztet powstał w wyniku mojej niedawnej fascynacji fasolą. Z czarnej fasoli robiłam również zupę oraz pastę

bistro mama
Jak przestać jeść słodycze? 8914

osób najgorsze są trzy pierwsze dni, kiedy organizm domaga się słodkich lub słonych przekąsek. Na co zamienić słodycze i słone przekąski? gorzka czekolada minimum 70% woda mineralna nie gazowana pieczywo i pozostałe produkty mączne na ciemne lub pełnoziarniste owoce  więcej warzyw  więcej przypraw np. pieprz cayenne, chili, cynamon  Piszę po raz enty! Nie warto tego spożywać

Truskawkowa Fiesta
wędzona makrela w majonezie i.... 154

dodać pieprz mielony, majonez i wszystko wymieszać schować do lodówki minimum na godzinę, aby smaki się przegryzły smaczna makrela do różnego chlebka i nie potrzeba już masła do smarowania pieczywa................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Śniadanie to podstawa! 173

Przygotowanie śniadania nie zajmuje sporo czasu, a pamiętajmy, że to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Najchętniej dzień rozpoczynam od owsianki na mleku, ale jeśli tylko znajdę dobre pieczywo chętnie zjem taką jak dzisiaj kanapkę.  Więcej inspiracji znajdziecie w kategorii śniadania Kanapka z ciabatty z pestkami z dyni Składniki: ciabatta z pestkami z dyni 2 plastry pomidora, obranego ze skóry

Moja smaczna kuchnia
Na ostro - pasta z awokado i chili 154

chili 1 ząbek czosnku 1 awokado 2 łyżeczki soku z cytryny 3 łyżeczki pestek słonecznika 1 pomidor Pomidory obieramy, blendujemy z pozostałymi składnikami na gładką pastę. Podajemy z ciemnym pieczywem. Panuje   pogl ąd, że osoby cierpiące na wrzody żołądka i dwunastnicy powinny unikać ostrych przypraw. Istnieją jednak badania, które dowodzą, że chili może chronić błonę śluzową żołądka

Powiedz dietom nie
Wspomagane odchudzanie? Część 1 104

magnez, wyciąg z zielonej herbaty).  Błonnik jest  substancją zawartą wyłącznie w produktach roślinnych – warzywach, owocach, nasionach roślin strączkowych oraz produktach zbożowych (szczególnie w otrębach, brązowym ryżu, pieczywie żytnim i razowym, płatkach owsianych). Jego  spożycie powinno wynosić od  20-40 g dziennie, w przypadku przedawkowania możemy doprowadzić do niedoborów składników mineralnych (wapń, żelazo, cynk), witamin rozpuszczalnych

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania