pieczywo - 17769 przepisów (strona:722/1185)

Pasta z dorsza wędzonego 197

Szybka, pyszna i znika równie szybko, jak posmarowanie nią pieczywa. Delikatna, czuć smak wędzonej ryby. Idealna na piątkową kolację. Składniki : 1 dorsz wędzony 4 rzodkiewki 4 jajka 1 mała cebula 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu Sół, pieprz garść startego żółtego sera garść koperku Przygotowanie : Rybę obrać i oczyścić z ości, Rozdrobnić na mniejsze kawałki, rzodkiewkę umyć

Garnkowe fanaberie
Currywurst - niemiecki fast food 422

kiełbasę, do zarumienia. Trwa to 5-10 minut. 3. Do sosu dodajemy sól, pieprz, curry i chilli do smaku. Dusimy jeszcze chwilę.  4. Sosem polewamy kiełbasę. Podajemy z pieczywem

Szefowa kuchni
Triki kuchenne – pieczenie 12874

spodu na blachę piekarnika należy wysypać warstwę soli i na niej układamy formę z ciastem. Inną metoda jest włożenie naczynia z wodą poniżej wypieku. Rumiana skórka chlebka Aby pieczywo, które pieczemy w domu miało złotą, i chrupiąca skórkę należy ją posmarować żółtkiem jajka lub też tłustym mlekiem. Zarówno jeden jak i drugi sposób jest sprawdzony i skuteczny. O orzeszku! Uwielbiam

Pyry na Gaz
Ile wody pić? 126

aktywność fizyczna a także rodzaj diety.  Produkt Zawartość wody [%] Grzyby (świeże) 90-95 Mleko 85-90 Owoce i warzywa 80-96 Ryby (świeże) 70-80 Mięso 60-75 Pieczywo 30-50 Produkty zbożowe, mąki 10-20 Masło 16 Oleje Śladowe ilości Kiedy więc wzrasta nasze zapotrzebowanie na płyny? Przy podwyższonej temperaturze W bardzo niskich temperaturach Przy małej wilgotności powietrza

Powiedz dietom nie
BEZGLUTENOWA PIZZA HAWAJSKA Z MIĘSEM NA CIEŚCIE KUKURYDZIANYM. + Dip Czosnkowy.. 137

Postanowiłyśmy profilaktycznie zwalczyć paskudztwo i ukręcić im łeb wewnątrz organizmów. Tabletki wzięte, ale... pasożyty w facetach zabite nie zostały. Skąd wiemy? A jak nazwać to, co powoduje wyjadanie całego pieczywa z domu? No pasożyt! Nie gotuje, nie pichci, nie planuje, nie przygotowuje a wyjada do ostatniego okruszka. Nie powiedziałybyśmy nic, gdyby to nie były bułki kukurydziane - miłość nasza. Wściekłyśmy się

Wypisz Wymaluj
Wieprzowina "szarpana" (pulled pork) 149

sprawą 24-godzinnego marynowania i dłuuugiego pieczenia. Przepis znalazłam na stronie ' Smak mojego domu '. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu, jednak wymaga cierpliwości ;) Najlepiej smakuje z pieczywem lub puree ziemniaczanym. Zapraszam do pieczenia!  Składniki: 1 1/2 kg łopatki wieprzowej dobrej jakości 4 łyżki oleju 3 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 1/4 łyżki soli 3 łyżki papryki słodkiej

My Culinary Art
ZAKWAS ORKISZOWY PEŁNOZIARNISTY, KROK PO KROKU 167

nadal... Aż buzuje... Polecam wszystkim, szczególnie tym, którzy chcieliby a się boją (myślą, że się nie uda). Ten zakwas zawsze wychodzi, zawsze super pracuje. A zapach pieczonego na nim pieczywa jest po prostu nieziemski, cuuudowny. Ten aromat uzależnia. :-) Ponieważ chleby, które wypiekam są od początku do końca moim własnym wymysłem, a moje zakwasy znacznie odbiegają od innych metod przygotowania

Smaczne Zdrowe
Pieczeń z papryką i pieczarkami 194

Zapraszam na pyszną pieczeń z warzywami. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Za świeżym pieczywem smakuje wybornie. Doskonała propozycja na świąteczny stół. SKŁADNIKI: 1 kg łopatki wieprzowej bez kości, 20 dag pieczarek, po 1/2 strąka papryki czerwonej, żółtej i zielonej, 1 cebula, 2 jajka, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Łopatkę mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Pieczarki kroję w ćwiartki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kiełbasa zapiekana z batatami i serem pleśniowym / Sausage baked with sweet potatoes and blue cheese 183

dodatkiem pomarańczy zadowolą wszystkich domowników. Jest to tak na prawdę rewelacyjne danie jednogarnkowe, które dzięki dodatkowi sera pleśniowego i orzechów nabiera niebanalnego charakteru. Proponuję też podać je ze świeżym pieczywem w celu zebrania nim pysznego sosu, polecam! Bardzo lubię takie dania, które robią się same, szczególnie za szybkość jego wykonania. Bardzo duże znaczenie mają dobrej jakości pomocnicy kuchenni, które dodatkowo

karmelowy
Wytrawne gofry serowe z boczkiem 201

zaczyna się od dobrego śniadania. Moja propozycja na dzisiaj to gofrowa kanapka z twarożkiem i kiełkami. Gofry są na bazie sera gouda z boczkiem, smakują obłędnie i świetnie zastępuje pieczywo. Składniki: 220 g mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 50 g roztopionego masła 500 ml mleka 100 g startego sera gouda 50 g wędzonego boczku trochę soli

Niezły Młynek
Klopsy w sosie pieczarkowym 157

dzisiejszy obiad polecam klopsy w sosie pieczarkowym. Można je podawać z pieczywem, ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: ½ kg łopatki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, 4 łyżki bułki tartej, 30 dag pieczarek, 5 łyżek śmietany 30%, 1,5 łyżki mąki, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: Mięso razem cebulą mielę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, bułkę tartą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pasta z awokado i wędzonego pstrąga 168

posiekany koperek (pominęłam) Pstrąga rozgnieść widelcem, schłodzone awokado obrać, wyjąć pestkę, i również rozgnieść. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Można dodać posiekany koperek. Pastą smarować pieczywo, można również nafaszerować nią jajka

Czerwień i błękit
Śniadanie? Figa bez maku i bez pasternaku! 123

plus jeszcze trochę dobroci i śniadanie gotowe :) Składniki (na 2 kanapki): 1 figa 1/2 krążka sera pleśniowego 4 plastry boczku cytryna, a w zasadzie sok z cytryny pieczywo (u mnie ciemne ze słonecznikiem) Nie lubię surowej figi, dlatego pokroiłam ją na 8 części i podpiekłam w piecyku przez jakieś 8 minut. Tak po prawdzie, to figi jako takie nie robią

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania