pokrojoną porę, odsączony z zalewy groszek konserwowy wsypać pieprz mielony, cukier, dać sok z cytryny i majonez wszystko dobrze wymieszać i na godzinę schować do lodówki smaczna przekąska do pieczywa pszennego, razowego.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny i zdrowy krem czekoladowy - z awokado i banana :) Dietetyczna nutella jest pełna witamin i pierwiastków, pasuje świetnie do pieczywa, naleśników, omletów, słodkich placuszków czy ciasteczek. I solo oczywiście :) SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 dojrzały banan 2 łyżki kakao garść orzechów laskowych 1 łyżka miodu PRZYGOTOWANIE Banana kroimy na plasterki, awokado w kostkę. Miksujemy na gładką masę
Moje Kuchenne Rewelacjestanie się jaśniejsza i bardzo gładka. Hummus odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przełożyć na talerz lub do miseczki, polać oliwą, posypać pieprzem cayenne i pietruszką. Podawać z ulubionym pieczywem, surowymi lub pieczonymi warzywami. Pozostałą część przełożyć do słoiczka, przechowywać w lodówce
SzczyptaSmaQmięsa. Chili con carne gotować kilka minut. Na koniec dodać roztarty czosnek, pokrojone drobno chilli ( lub trochę chili w proszku ). Doprawić do smaku solą i przyprawami. Podawać z pieczywem lub ryżem. Smacznego
kolorowotorcikowosię rozpuści, wtedy dodaj rozmącone jajka dodaj przyprawy, pod koniec dodaj sos pomidorowy gdy jajecznica będzie już niemalże gotowa, dosyp zioło i wymieszaj serwuj natychmiast ze świeżym lub tostowanym pieczywem
Szybko Szybkowaropublikowanych przepisów nie jest dostępny na blogu Pauliny i Michała. Książka podzielona jest na kilka rozdziałów, a każdy z nich opatrzony jest stosownym wstępem. Te rozdziały to: świeże chrupiące (pieczywo), małe wielkie (przekąski i przystawki), smakowite gorące (dania obiadowe) i pyszne słodkie (desery). Przeraża mnie natomiast cena okładkowa - 69,90 zł to naprawdę sporo pieniędzy. Ja swoją książkę dostałam
Pasja SmakuPieczona szynka w miodowo-balsamicznej glazurze świetnie się sprawdza zarówno jako danie obiadowe jak również na zimno jako wędlina do pieczywa. Doskonale wpisuje się w trend „wiem co jem” i zdecydowanie wygrywa ze sklepowymi wędlinami. Ma delikatnie słodkawy posmak i wyraźny aromat majeranku. Składniki: 1kg szynki sól ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 3 łyżki majeranku Glazura: 4 łyżki miodu 4 łyżki
Pyry na Gazminut. Dodajemy odcedzone z zalewy fasole: białą i czerwoną. Gotujemy jeszcze przez 10 minut. W osolonej wodzie gotujemy ryż. Odcedzamy. Chilli con carne serwujemy z ryżem lub białym pieczywem
Pyry na Gazprzez 12-15 minut. Całość miksujemy z mascarpone, listkami pietruszki i połową sera lazur. Doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i złocimy na niej pokrojone w kostkę pieczywo. Kroimy pozostała część lazura w mała kostkę. Zupę serwujemy posypaną grzankami, kostkami lazura i listkiem natk
Pyry na Gazdosyć przydługi,ale już od dawna nosiłam się z zamiarem napisania tego tekstu i podzielenia się moimi spostrzeżeniami. Dieta bez pszenicy absolutnie nie oznacza jednak życia bez chleba.Jemy nadal pieczywo (tylko na kolację,śniadania stanowią płatki owsiane),teraz wypiekane z udziałem mąki orkiszowej.Poniżej przedstawiam przepis na ulubiony nasz codzienny chleb orkiszowy.Piekę go niestrudzenie w różnych konfiguracjach i proporcjach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jadają na co dzień. Dobre jako kanapkowe smarowidło na śniadanie i kolację, ale także świetna przystawka na przyjęcie – jeśli posmarujemy pastą krążki pumpernikla. My najbardziej lubimy z ciemnym pieczywem i kiełkami brokuła. Pasta z tuńczyka i jajek: 4 duże lub 5 małych jaj 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g) 1 cebula szalotka (można zastąpić szczypiorkiem) 2 ogórki
Poezja smakupamiętam skąd brałam przepis na tą chałkę, ale jest przepyszna. Uwielbiam jak pieczywo drożdżowe jest puszyste.. i jeszcze tak wspaniale pachnie podczas pieczenia, że nie można się doczekać kiedy będzie można ukroić kawałeczek. Naprawdę jest przepyszna, polecam :-) Składniki na dwie chałki: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży lub 15 g suchych 1 szklanka ciepłego mleka
Na słodko lub wytrawniefareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Kolejny przepis na chleb, tym razem coś dla tych którzy lubią lekko słodkawe pieczywo. Przepis wzięłam od Doroty Z podanego przepisu wychodzi jeden bochenek chleba na dużą keksówkę. Składniki: 550 g mąki pszennej 2 łyżeczki soli 120 g płatków owsianych 15 g miękkiego masła
Na słodko lub wytrawnieprzez kilka minut, doprawiając do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Kapuśniak najlepszy jest następnego dnia, kiedy wszystkie smaki przegryzą się razem. Podawać z chrupiącym pieczywem. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennasmażyć aż sok z pieczarek odparuje. Dodać cebulę pokrojoną w pół plastry smażyć do zeszklenia. Doprawić solą pieprzem , majerankiem. Dodać ketchup , chwile wszystko wymieszać i gotowe. Podawać z pieczywem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewy