pieczywo - 17769 przepisów (strona:703/1185)

Pieczony camembert 185

kawałki bagietki skórką do góry. Bagietkę polać z góry odrobiną oliwy. Do smaku doprawić szczyptą soli i pieprzu. Do bagietki dodać listki rozmarynu. Całość przemieszać, starając się nie połamać pieczywa. Smażyć 2 – 3 minuty. Odstawić patelnię na bok. Na talerzu ułożyć rukolę. Posypać orzechami włoskimi. Na wierzch położyć wcześniej przygotowane jabłka. Camembert wyjąć z piekarnika i położyć na talerzach. Wokół

Piąty grzech główny
Najprostsze szaszłyki z kiełbasy z dodatkiem papryki i cebuli 180

przesmarować olejem za pomocą pędzelka. Układać na blasze wyłożonej papierem lub na ruszcie. Posypać świeżo mielonym pieprzem i rozmarynem. Piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Podawać ze świeżym pieczywem i dowolnym sosem - ja przygotowałam musztardowy, który bardzo dobrze pasuje do pieczonej kiełbasy oraz grzanki. Sos musztardowy: gęsta kwaśna śmietana , ulubiona musztarda , sól , szczypta cukru . Wszystkie składniki wymieszać ze sobą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Śniadaniowa pasta z tuńczyka i twarożku 129

mieszamy. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek i doprawiamy do smaku, dobrze ze sobą mieszając. Taka pasta świetnie smakuje ze świeżą bagietką ale możemy ją jeść z każdym rodzajem waszego ulubionego pieczywa.  Smacznego

Niezły Młynek
szynkowar-mięso z indyka do chleba... 137

garnka pod zimną wodą opłukać i schować do lodówki najlepiej na całą noc szynkowar oblać gorącą woda i wyjąć woreczek z mięsem - jest sporo galaretki, mięsko jest pyszne do pieczywa.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chleb żytnio - pszenny 203

Bardzo szybki i łatwy do wykonania, smaczny, miękki w środku z chrupiąca skórką. Oczywiście na razowym zakwasie, bo ostatnio innego nie "hoduję", ale na żytnim jasnym

apetytnapieczenie
Chleb razowy ze słonecznikiem 177

Na dziś propozycja prostego chleba z prażonymi ziarnami słonecznika. Dla tych, którzy mają mało czasu jest to dobra opcja na pyszny i szybki w wykonaniu chleb

apetytnapieczenie
Pasta z awokado, tuńczykiem i suszonymi pomidorami 195

pestkę i zdjąć skórkę. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem, skropić kilka kroplami soku z cytryny, wymieszać. Dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i dokładnie połączyć. Podawać z ulubionym pieczywem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Chłodnik z awokado 170

czasie kroję pomidory w kostkę, doprawiam solą, pietruszką, polewam oliwą i dokładnie mieszam składniki. Gotowe.            Można jeść chłodnik z pieczywem (zależy jak kto lubi).  Zachęcam do wypróbowania

Życie na widelcu
Muffiny a'la pizzeriny 138

pracy czy szkoły :) Moim zdaniem - są świetne zamiast porannej bułki na śniadanie :) można je na przykład zamrozić i wyciągnąć w leniwy, deszczowy dzień, kiedy w domu nie ma pieczywa, a do sklepu iść się nie chce :) niestety - takich dni będzie teraz na pewno dużo, więc trzeba mieć alternatywę :D A uważam tak, bo ja je upiekłam mniej więcej w porze

Kolorowy Przepisownik
Wytrawna chałka buraczana 61

Pomysł na pieczywo w kolorze buraczkowym wpadł niedawno (przy okazji robienia tego calzone ), taką chałkę przygotowałam zachwycona kolorem i wyglądem, a po upieczeniu smakiem - doskonała z samym masłem! Składniki: 1 szkl. mąki pszennej 1,5 szkl. mąki krupczatki 4 łyżki otrębów żytnich 1/2 szkl. letniego mleka 8 g suszonych drożdży 3 łyżki buraków startych na najdrobniejszych oczkach (z sokiem) szczypta

Kolorowy Przepisownik
Gulasz wołowy z pomidorami 92

Klasyczny intensywnie pomidorowy gulasz z wołowiny i warzyw. Doskonały w połączeniu z świeżym pieczywem. Warto przygotować większą porcję na kilka

Milion Smaków
Bruschetta z pomidorem i serem 128

Bruschetta to tradycyjna przekąska z kuchni włoskiej. Jej historia sięga aż do XV wieku gdzie prawdopodobnie była prostym daniem rolników, którzy opiekali kawałki pieczywa nad ogniem posypując je solą i polewając oliwą. Klasyczna bruschetta ma posiekane pomidory i bazylię - ta wersja została wzbogacona o ser, żeby danie było bardziej sycące

Milion Smaków
Stroganow 77

oryginalnym przepisie wykorzystuje się wołowinę ale ja stroganowa przygotowuję na bazie łopatki lub karkówki wieprzowej z dużą ilością pieczarek i pysznym, kremowym sosem śmietanowo-pomidorowym. Podawany z świeżym pieczywem wprawi w zachwyt każdego, nawet wybrednego smakosza

Milion Smaków
Bułeczki orkiszowe z figami 64

Pieczywo wypiekane w domu to potrójna frajda - smak, unoszący się w domu zapach oraz sama świadomość, że ta pyszna bułeczka nie została przyniesiona z piekarni tylko przygotowana we własnej kuchni. Kiedy zapowiada się leniwy weekend warto rozpocząć go w ten właśnie sposób :) Poniżej przepis na pożywne i zdrowe wilgotne bułeczki na bazie mąki orkiszowej z dodatkiem suszonych fig. Gdy wyjmiesz

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania