śniadania - 47413 przepisów (strona:693/3161)

Surówka z czerwonej kapusty do obiadu i...nie tylko! 71

oleju, za którą przepadam ja i moje dzieci. Przygotujesz ją dosyć szybko. Szybko też zniknie, gdyż moje dzieci jedzą ją nie tylko jako dodatek, ale również samodzielnie na śniadanie lub kolację. Składniki w przybliżeniu. Możesz dodać mniej lub więcej poszczególnych składników.W oryginalnym przepisie podana jest natka pietruszki. Niestety w niedzielę rano kiedy ją robiłam natki pietruszki nie miałam

Z Kuchni Do Kuchni
Bananowo – kokosowe placki z amarantusem 79

Bananowo – kokosowe placki z amarantusem to moja propozycja na pyszne i zdrowe śniadanie dla dzieci i dla dorosłych. Amarantus to jedna z najstarszych roślin uprawnych, stanowił podstawę pożywienia Indian. Jest niezwykle bogaty w błonnik, poza tym wapń, żelazo, magnez, kwasy jedno i wielonasycone. Zawiera też skwalen, który hamuje starzenie się komórek. Jest bezglutenowy. Amarantus ma bardzo specyficzny smak

Dorota Smakuje
CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ 78

NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ   Chlebki naan nadziewane serem z rukolą roszponką i brzoskwinią: – Ciepły, ciągnący się żółty ser – Idealne na śniadanie – Delikatne lecz pełne smaku – Nieco słodkie dzięki rozkosznym brzoskwiniom – Łączą idealnie wszystkie smaki ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Mąka pszenna – 300g + do podsypywania – Jogurt naturalny – 150g

globuskulinarny
Sałatka w słoiku 119

lodówce zalega Ci kilka składników, z którymi nie masz pojęcia co zrobić, a wywalać niezbyt Ci się uśmiecha? Zainspiruj się moim słoiczkowym lunchboxem i stwórz swoją własną kompozycję. Takie śniadanie pozwoli Ci wyczyścić lodówkę i stworzyć coś naprawdę smacznego! Składniki na 3 słoiczki o poj. 290ml każdy 6 listków sałaty ½ pomidora (35g) 50g gotowanego mięsa z piersi kaczki

Kuchnia w czekoladzie
Pieczony omlet ze szpinakiem 95

Szybki omlecik na śniadanie ale pieczony. Jak mam wybierać to bardziej wole omlet pieczony niż smażony. Jest dla mnie bardziej delikatny, biszkoptowy. Dodatki według uznania, u   mnie dużo szpinaku świeżego

wesoła kuchnia
Kanapkowy przekładaniec 102

Gdzieś zobaczyłam w necie filmik a potem próbowałam odtworzyć ale chyba stworzyłam własną kanapkę. Tak czy siak jest pyszna i warto ją bliżej poznać. Polecam na obiad, śniadanie, kolację, gdzie tam chcecie. Kanapka z tortilli. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z RICOTTĄ, GRANATEM I POLEWĄ CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWĄ 71

czekoladowe naleśniki wypełnione puszystą ricottą i miodem (lub dżemem pomarańczowym). Podane ze skórką otartą z pomarańczy, pestkami granatu i czekoladową polewą.  Świetne na jesienny popołudniowy deser lub słodkie śniadanie.  Ricottę można zastąpić rozmiksowanym twarogiem. ______________________________________________________ SKŁADNIKI 4-6 czekoladowych naleśników, np. z tego przepisu 250 g sera ricotta  1-2 łyżki miodu lub dżemu pomarańczowego opcjonalnie

cool and minty
Bułki maślane 57

Pyszne, szybkie, pulchne i szybko znikające bułki dla wszystkich smakoszy dobrego pieczywa. Bułki robi się naprawdę szybko i są znakomite na śniadanie z miodem, dżemem czy do wędliny. Bułki śniadaniowe. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem 94

Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem to prosta oraz szybka propozycja na puszyste i delikatne placuszki, które idealnie sprawdzą się jako śniadanie, kolacja lub też pyszna przekąska. Możecie do nich użyć dowolnych owoców i za każdym razem będzie smacznie! Uwierzcie, że warto skorzystać z tego przepisu.      Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem - składniki

Di gotuje
Pasztet z selera z orzechami 120

tani i prosty do przygotowania, ze składników łatwo dostępnych. Pasztety warzywne cieszą się coraz większą popularnością w naszym menu i coraz częściej goszczą na stołach nie tylko w porze śniadania czy lunchu, ale również na różnego typu uroczystościach rodzinnych czy z okazji świąt. Są świetnie prezentująca się przystawką i ciekawym urozmaiceniem tzw zimnej płyty. Pasztet z selera, pomimo tego

Dorota Smakuje
Naleśniki 89

studentów. No po prostu nie wyobrażam sobie kuchni bez nich! Naleśniki na słodko to oczywiście te z dżemem, owocami, miodem, kremem czekoladowym czy twarożkiem i cynamonem. Obowiązkowe na weekendowe śniadanie albo szybką kolację. Natomiast wytrawne najczęściej możemy spotkać z serem, mięsem, kapustą kiszoną czy grzybami. Naleśniki świetnie nadają się do faszerowania i zapiekania w dowolny sposób. Można je również

rabarbarowo
Owsianka z sharonem i mandarynką 78

Pyszna owsianka z owocami dla smakoszy. Mamy tutaj kaki zwane także sharonem, mamy mandarynki, żurawinę i marakuję, dużo witaminy C. Polecam na śniadanie na dobry początek dnia. Śniadaniowa owsianka. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placki z mlekiem w proszku 66

Pyszne i delikatne w smaku placuszki z dodatkiem mleka w proszku. To idealna propozycja na szybkie i ciepłe śniadanie w ciągu tygodnia. Pachną mlekiem w proszku i wanilią. Smakują na ciepło, jak i na zimno. Możesz odgrzać je drugiego dnia np. w piekarniku lub mikrofalówce. Tylko kilka składników. Smakują posypane cukrem pudrem lub miodem. Placki z mlekiem w proszku

Zasmakuj Kuchni
Norwegia - Skoleboller, czyli szkolne bułeczki z budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi 74

Śniadanie w wynajętym domku nad jeziorem, czyli kawa i skoleboller to nasze chyba ulubione wspomnienie pobytu w Norwegii.  Mimo, że kuchnia norweska specjalnie nas nie uwiodła (jako wegetarian) to skoleboller, czyli kardamonowe bułeczki z budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi po prostu pokochaliśmy. Przyszedł więc czas na ich zweganizowanie w domu.  Składniki (na 8 bułeczek): Ciasto

Roślinożerni urlopowicze
Racuchy drożdżowe na jogurcie 85

Lekkie i puszyste racuchy drożdżowe na jogurcie to idealne danie na śniadanie lub podwieczorek. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Prosty i łatwy do przygotowania posiłek, który z odpowiednimi dodatkami staje się pyszną przekąską. Nawet najprostsze danie może stać się niezapomnianym, jeśli podamy je z odpowiednio dobranymi smakowo i jakościowo dodatkami. Zawsze staram się, aby na zimę były

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania