dawno nie jadłam płatków owsianych, w związku z tym miałam milion pomysłów na dzisiejsze śniadanie. Jak widać skończyło się na kawie zbożowej. A tak w ogóle to muszę częściej używać jej do gotowania. Wszystkie przepisy, do których używałam kawy zbożowej były bardzo udane. Składniki: 1 szklanka mleka 5 łyżek płatków owsianych 1 dojrzały banan 1 płaska łyżka rozpuszczalnej kawy
KardamonovyAleż miałam długą przerwę w tego typu śniadaniach. A to zbrodnia, wiadomo, bo zdrowe, pożywne, rozgrzewające. W domu zawsze mam gdzieś schowane płatki owsiane, kakao, czasami bywa gdzieś i banan. Nie było więc innej opcji jak ta. Składniki: 1 szklanka mleka 5 łyżek płatków owsianych 1 mały dojrzały banan 2 obrane orzechy włoskie 1 łyżeczka naturalnego kakao pół
Kardamonovywielkie śniadaniowanie. Obecnie mam co prawda przerwę w pracy, ale wcześniej zapijałam się nimi po kokardki. Teraz od czasu do czasu też je piję, ale tym razem na drugie śniadanie. Składniki: 250 ml mleka 1 dojrzały banan 1 jabłko garść świeżych liści szpinaku 3 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka miodu (przepis na 2 porcje) Płatki zalewamy mlekiem i odstawiamy
KardamonovyOstatnio, śniadania, jedno z nas musi jeść o ekstremalnych godzinach. Trzeba było więc zacząć kombinować jak zrobić, żeby się nie narobić. Ładujemy więc do słoika trochę płatków, mleka/soku, wkładamy na noc do lodówki, dodajemy różności i owsianka gotowa. W sezonie używajcie oczywiście świeżych owoców. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1 szklanka mleka (ja użyłam migdałowego) garść mrożonych jagód
KardamonovyŚwiąteczna. Też. Zjedliśmy ją dziś na śniadanie, świąteczne – w końcu mam urodziny. Zioła robią tutaj dobrą robotę, nie pomijajcie ich. Tymczasem uciekam, dziś zdecydowanie mam co robić. Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) pół zielonego ogórka lub 1 większy gruntowy pół małej cebuli pół pęczka koperku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżka
KardamonovySzybka, łatwa i przyjemna. I w sumie tyle. Wchłonęliśmy ją dziś na śniadanie z najlepszymi bułkami w okolicy. I z Szymonem. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) pół małej jasnozielonej części pora 1 mały ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka
Kardamonovyłyżeczki soli Wszystkie składniki wrzucamy do miski, mieszamy (ciasto będzie luźne), przykrywamy bawełnianą wilgotną ściereczką i odstawiamy na 3 do 15 godzin. Ja je przygotowałam wieczorem, chleb upiekłam na śniadanie. Po tym czasie garnek żeliwny nacieramy odrobiną oleju. Piekarnik nastawiamy na 220 stopni. Blat oprószamy dodatkową niewielką porcją mąki (ja wsypałam około 1/5 szklanki), wykładamy na nie ciasto
Kardamonovysię tym objadłam. Uszczknęłam też trochę z porcji My, wiecie jak jest. Podzielił się ze mną niezwykle chętnie – to także rozumiecie. Tego typu deser/śniadanie z powodzeniem Wam wyjdzie z większością owoców – nawet z mrożonymi kiedyś próbowałam. Pyszne, pyszne, pyszne. I na ciepło i na zimno. Składniki: 20-25 śliwek węgierek 6 łyżek płatków owsianych
Kardamonovyszafce, wczoraj je wytargałam i postanowiłam upiec razem z jabłkami, które tymi (tymi o) ręcami zostały zebrane z jabłonki mojego wujostwa. Właśnie skończyłam jeść ową zapiekankę. No takie śniadania to ja mogę jadać. Tylko następnym razem muszę dodać więcej mleka (przepis jest już skorygowany). Składniki: 1,5 szklanki mleka 1 szklanka płatków ryżowych błyskawicznych 2 jabłka 1 jajko
Kardamonovyobecnie zioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania. Składniki: 1 makrela wędzona 3 jajka 1 mała czerwona cebula pół pęczka koperku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem, wrzucamy
Kardamonovyniewielkie obawy, że ciężko będzie je wmieszać w resztę składników, ale nic z tych rzeczy. Polecam jednak wszystko wymieszać rękami, powoli i dokładnie. Granola to bardzo zdrowe i przepyszne śniadanie lub przekąska. Jak zrobicie jedną, będziecie próbować robić kolejne. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych górskich pół szklanki ziaren słonecznika pół szklanki pestek dyni pół szklanki ziaren siemienia lnianego
Kardamonovysię uda. Wyszło super. Jeżeli jest wśród Was ktoś, kto jeszcze nie zna tej potrawy, musi jak najszybciej to nadrobić. I jedna uwaga – szakszuka najlepiej wchodzi na śniadanie po dobrej imprezie. Składniki: 4 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory mała czerwona papryka mały bakłażan ćwierć łyżeczki mielonego kminu rzymskiego ćwierć łyżeczki mielonej kolendry sól pieprz olej
Kardamonovyczasu, wiesz jak bardzo lubię owsianki. Na ciepło jem je kiedy jest chłodniej, na zimno – wiadomo. Dziś aura raczej jesienna, ale owoce w lodówce raczej letnie, dlatego na śniadanie raczyłam się z Tolą owsianką z bananem i jagodami. Moje dziecko lubi jagody i lubi owsianki. Ja lubię owsianki, a jagody pokochałam kiedy byłam w ciąży. Życie. To było
Kardamonovyniby zawsze słyszę, że mam się nie spieszyć, że przecież na spokojnie, poczekamy. No nie. Inne potrawy fotografuję najczęściej w ciągu dnia, wtedy kiedy mi pasuje, ale te cholerne śniadania jakoś zawsze są problematyczne. To dzisiejsze też było robione w pośpiechu, ale wyszło na tyle znośne, że postanowiłam je opublikować. Wracając do tytułowej pasty. Jak zwykle robi się
KardamonovyPasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą (jak i każda inna) jak zwykle najlepiej wchodzi na śniadanie. Na kolację też zagra, ale jakoś my zawsze jemy ją jednak rano. Ostatnio robię je dość często, ale jemy je jedynie we dwójkę. Tola póki co nie toleruje jajek. Nie, to nie alergia, to niechcieizm. Nie to nie, może za jakiś czas
Kardamonovy