Składniki (na 2 porcje): 2 pomidory malinowe 250 gram truskawek 1/2 szklanki zimnej wody 1/4 pęczka mięty sól i pieprz łyżka oliwy z oliwek miąższ z dwóch kromek białego pieczywa łyżeczka cukru sok z 1/2 cytryny do podania: drobno pokrojony pomidor malinowy, truskawki i listki mięty Pomidory obieramy ze skórki, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Umyte truskawki i pomidory
Mango Papajatopionego MSM Mońki 2 łyżki masła keczup (opcjonalnie) 3 plasterki pomidora świeży lubczyk Przygotowanie: Na trzech kromkach pieczywa rozsmarować kremowy serek topiony, następnie po 2 plasterki sera Gouda oraz po 3 plasterki pieczarek. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować masłem po dwóch zewnętrznych stronach. Smażyć na patelni
ClauditteMissCookingmięso jest soczyste, a skórka chrupiąca. Jest to dobra alternatywa dla kurczaka z rożna, a może nawet i lepsza. Kurczaka możemy podać z pieczonymi ziemniakami i warzywami, frytkami belgijskimi , pieczywem, czy też ryżem i surówką. U mnie dodatkiem były pieczone ziemniaki i warzywa oraz sałatka z mini groszku. Sceptykom zaręczam, że w gotowym kurczaku w ogóle nie czuć piwa, ponieważ
mojewypiekiinietylkopowalczyć o jedną z trzech książek Piotra Kucharskiego "Domowa Piekarnia" należy w komentarzu pod tym wpisem podzielić się przepisem, którego jednym ze składników będą DROŻDŻE. Czy to będzie pieczywo, ciasto, pizza, na słodko czy wytrawnie zależy już tylko od Was ;) Ma być smacznie i pomysłowo! Ważne, by przepis w swoim składzie zawierał drożdże. Mile widziane również zdjęcia Waszych wypieków
Nastoletnie WypiekanieMawia się, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia, więc warto je rozpocząć od czegoś smacznego i sytego. Ten omlet podany ze świeżym chrupiącym pieczywem posmarowanym masłem da nam dużo energii na kilka godzin. Składniki : 50-70g boczku 1/4 czerwonej papryki 1/2 średniej cebuli 5-6 średnich pieczarek 2 jajka 50g sera żółtego oregano, bazylia sól, pieprz
zobacz ich smakPrzygotowanie tapenady jest bajecznie proste. Wystarczy wszystkie składniki pasty umieścić w wysokim naczyniu i zblendować (zmiksować). Doprawić do smaku. Tapenada powinna być średnio gęsta, aby dobrze rozprowadzała się na pieczywie. Po przygotowaniu wstawiamy ja do lodówki. Smacznego
ChilliJemymiękkie i słodkie, dlatego też właśnie ich używam. Gotowa sałatka powinna poleżeć trochę w lodówce, pomidory puszczą wtedy nieco soku, a ona sama stanie się wspaniałym "ochładzaczem" :) Podana z pieczywem będzie świetną propozycją na śniadanie bądź kolację, a w towarzystwie innych dodatków także orzeźwiającym obiadem :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosapodsmażyć kiełbasę. Następnie wszystko razem wymieszać wraz z marchewką, dodać pomidory i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Tuż przed podaniem dodać fasolkę. Doprawić pieprzem i solą. Podawać z pieczywem lub kaszą jaglaną
pieprzny smaczekDodajemy również oliwki i całość smażymy, aż do momentu gdy jajka całkowicie się zetną. Jajecznicę zdejmujemy z ognia, posypujemy drobno posiekanym szczypiorem i podajemy z ulubionym pieczywem
Miód i pieprzmiski następnie dodajemy twaróg, posiekany szczypior, jogurt naturalny, pieprz i sól, całość mieszamy widelcem na jednolitą masę, przekładamy do oddzielnej salaterki i podajemy jako dodatek do pieczywa
Miód i pieprzfilety,( zawsze zaczynając od smażenia fileta od strony skóry)obsmażając je z obu stron ma złoty kolor. zdejmujemy rybę z patelni, skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy z frytkami, pieczywem, lub z innym ulubionym dodatkiem
Miód i pieprzpodgrzewamy na niewielkim ogniu przez 10-12 minut pilnując aby czosnek się nie przypalił. Studzimy, przelewamy do szklanego pojemnika i używamy jako dodatku do mięs, warzyw, czy pieczywa. Warto zachować czosnek pozostały po smażeniu, i użyć go do zrobienia na przykład pasty
Miód i pieprzwkładamy bób i czosnek, dolewamy oliwę, przyprawiamy solą oraz pieprzem i miksujemy całość na jednorodną masę. Przekładamy do miseczki i podajemy jako dodatek do grillowanych warzyw, lub do pieczywa
Miód i pieprzwiśni w tym roku wiśnie obrodziły wyjątkowo dobrze, usmażyłem z nich już powidła, nastawiłem nalewki, pora więc na kolejny żelazny punkt wiśniowego sezonu, delikatną konfiturę, idealną jako dodatek do pieczywa, czy też składnik deserów. Składniki 3 kg wiśni 1 kg cukru środek żelujący na trzy kilo owoców Sposób przygotowania Owoce wiśni myjemy, usuwamy pestki, a następnie wkładamy do garnka
Miód i pieprzmisy z warzywami, całość zaś delikatnie mieszamy na koniec dodając kawałki odsączonych z zalewy sard ynek i jaja obrane i pokrojone w ćwiartki. Sałatkę podajemy z ulubionym pieczywem
Miód i pieprz