szczyptą cukru. Smażymy do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Na talerzu układamy warstwę podsmażonej z warzywami cukinii, na nią wykładamy wątróbkę. Podajemy z pieczywem
Walijskie PichcenieDzisiaj prosta i wręcz ekspresowa sałatka z jajek. Nadaje się do pieczywa ale solo też smakuje całkiem, całkiem. Jeśli nie macie pomysłu na kolację lub nie wiecie co podać gościom to właśnie to jest świetny pomysł. Sałatka podana w miseczce z kolekcji Gina Porcelana Bogucice. Składniki: 4 jajka 0,5 puszki groszku konserwowego 100 g żółtego sera
Ala piecze i gotujeleczniczych. Między innymi obniża poziom złego cholesterolu i pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu wątroby. Olej ma unikalny, przyjemny smak. W kuchni jest stosowany do przygotowywania sałatek, surówek, ziemniaków, kasz, serów, pieczywa, ryb oraz mięs. Olej nadał mojej sałatce wspaniałego aromatu. Zdecydowanie zagości w mojej kuchni na dłużej. Polecam!!! Zapraszam serdecznie do sklepu SEMCO, gdzie znajdziecie cały wachlarz wspaniałych produktów
Tradycyjna kuchnia Kasiwszystko połową szklanką wody. Piecz przez 1 godzinę w 180°C. Po tym czasie, zalej je sosem pomidorowym, przygotowanym w/g tego przepisu . Piecz jeszcze około 30 minut. Podawaj z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego. CMOK
Pasje Jolkiczasie odlewamy wodę, którą puściła ryba, a później zalewamy sosem i zapiekamy jeszcze 10-15 minut. 4. Podajemy wedle uznania - z ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Smacznego!!! Źródło: Moje walijskie pichcenie
Kuchnia domowa Anistanie ogarnąć wszystkie te rzeczy, które normalnie zajęłyby mi o wiele więcej czasu ;) Sałatka wymyślona na szybko z tego co było akurat w lodówce. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem i pomidorem. Szybka i łatwa w przygotowaniu. W sam raz na kolację :) Składniki: 4 jajka 1 ogórek zielony 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka majonezu koperek sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo
My simple kitchenminut przed) dodać pokrojone pomidorki koktajlowe. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym oraz ziołowym i sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać koperkiem i natką pietruszki. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychmówię..., kto raz spróbuje chleba na zakwasie, inny mu już nie będzie smakował... Ja nawet na wakacje zabieram zapas swoich chlebów, takich się nie kupi, niestety... Na szczęście pieczywo na zakwasie nie starzeje się "nigdy", ono tylko każdego dnia smakuje inaczej. Jak dla mnie każdego kolejnego dnia jest jeszcze smaczniejsze... Dla tych, którzy obawiają się piec chleby na zakwasie
Smaczne ZdroweWiele osób dziwi się dlaczego jem inaczej - wegetariańsko, wegańsko - po co? Kilka lat temu też bym się dziwiła. Uważałam, że skoro jem warzywa, pieczywo, mięso, ciasta piekę sama to znaczy, że odżywiam się zdrowo. Jednak problemy zdrowotne, które zaczęłam mieć, sprawiły, że zaczęłam bardziej przyglądać się temu co jem. Krok po kroku zwiększała się (i nadal się zwiększa) moja dietetyczna
pyszne zdrowościinnymi suszonymi pomidorami i pieprzem cytrynowym:) Najlepiej ugotować go dzień wcześniej. Najlepszy smak jest po powtórnym odgrzaniu. Ale od razu też zajadamy, nie można się mu oprzeć :) Podaję z pieczywem lub ziemniakami. Bigos podałam na talerzu z kolekcji ANTONIO od Porcelana Bogucice 1 główka młodej kapusty 50 dag wędzonych żeberek lub schabu puszka pomidorów z czosnkiem
Takie tam pichceniePyszny, aromatyczny dżem/konfitura, z truskawek i rabarbaru z miętą. Doskonały dodatek do mącznych potraw, ciast, deserów, naleśników, lub po prostu do pieczywa:) Uwielbiany nie tylko przez dzieci;) Polecam takie słoiki są estetyczne i trwałe KLIK 1,60 kg truskawek 0,40 kg rabarbaru 2-3 gałązki mięty ogrodowej
Takie tam pichceniekostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 2. Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Majonez Kielecki, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek
Tradycyjna kuchnia Kasiliści świeżej bazylii ok. 10 liści świeżego oregano 4 suszone pomidory z zalewy 1 mały pomidor 6 zielonych oliwek sól olej do wysmarowania formy Dodatkowo: mieszanka sałat i pieczywo do podania Piekarnik nagrzać do 200°C. Pomidory (świeże i suszone) pokroić w drobną kostkę. Oliwki przekroić na pół. Zioła drobno posiekać. Formę do muffinek (użyłam silikonowej formy) posmarować olejem
Bulliofree pleasure! Czasami każdy z nas ma ochotę na coś małego do przegryzienia. To jest coś na co wpadłam, gdy bardzo miałam ochotę na kanapkę. Od niedawna nie jadam pieczywa a chciałam mieć podobną przyjemność i jednocześnie nie czuć się winną. I tak wpadłam na pomysł tych malutkich kanapeczek z ogórka. Świeżych i chrupiących. Na 2 porcje: 1/2 orórka pokrojonego
Kulinarna rozmowaOgórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Tatara przełożyć na talerz, zrobić w nim małe zgłębienie i wbić żółtko. Dookoła obsypać ogórkami i cebulą. Podawać z grzanką z ciemnego pieczywa otartą lekko czosnkiem. Popić dobrze schłodzoną wódką
Jemy Pijemy