dalszym ciągu jestem na surowej diecie i przyznam, że bardzo mi to pasuje :) O dziwo nie ciągnie mnie do pieczywa, chociaż dużo go nie jadłam. Myślę, że to również zasługa letniej pory, mamy nieograniczony dostęp do świeżych sezonowych owoców, którymi się codziennie zajadam (szczególnie czarnymi wielkimi czereśniami - te niestety się kończą :( ) Dzisiaj chciałam się podzielić z Wami przepisem na pieczarki
Co na wege obiad?witamin. Ze względu na swoje lecznicze właściwości polecane są szczególnie diabetykom, osobom cierpiącym na nadciśnienie czy nadwagę. Ziarenka mają szerokie zastosowanie w kuchni. Są wykorzystywane, jako dodatek do wypieku pieczywa, do deserów, sałatek, musli czy naleśników. Nasiona chia są warte polecania i zakupu. W mojej kuchni zagoszczą na dłużej. Polecam!!! Zachęcam wszystkich do zakupu produktów firmy "MAKAR" . Firma oferuje
Tradycyjna kuchnia Kasiprzygotowane tofu, smażymy aż lekko się zezłoci, następnie dolewamy wodę / bulion, dodajemy kurkumę, czarną sól, drożdże i koperek / szczypiorek, smażymy do uzyskania pożądanej konsystencji. Przekładamy na talerz, podajemy z pieczywem lub bez :) Smacznego
breakfast of dreamsmięso na patelni po cebuli. Gdy się zarumieni, dodaję cebulę i duszę pod przykryciem około 15 minut. Dopiero na samym końcu przyprawiam solą i pieprzem. Podaję ma ciepło z pieczywem pełnoziarnistym
Kuchnia co dniabazylia do dekoracji Przygotowanie: Mięso z kurczaka oddzielam od kości i usuwam chrząstki. Dodaję wszystkie przyprawy do smaku oraz prażone ziarna. Wszystko miksuję w blenderze na pastę i gotowe. Pieczywo posmarowane taką pastą można posypać dodatkowo słonecznikiem i pestkami z dyni
Kuchnia co dniawkładam szynkowar. Gotuję pod przykryciem i na małym ogniu przez 65 minut. Ostudzony i nieotwierany szynkowar odkładam na noc do lodówki. Rano polewam wrzątkiem, by wędlina wypadła. Podaję do pieczywa wraz ze świeżymi warzywami
Kuchnia co dniaprawie zastygła, kolejne 2 łyżki żelatyny rozpuściłam w filiżance gorącej wody. I zalałam równomiernie łososia aż po brzegi. Całość włożyłam do lodówki do końcowego zastygnięcia. Polem pieczywo żytnie
AZgotuj!koncentratu, papryczkę chilli i wino. Całość wymieszaj. Włóż do naczynia roladki i lekko je polej sosem pomidorowym i posyp bazylią. Zapiekaj ok 60 minut w 190 stopniach. Podawaj z pieczywem
AZgotuj!Pyszne świeże bułeczki w kształcie świątecznego wieńca. Żywa ozdoba z pieczywa na świąteczny stół. 300 gram mąki 20 gram świeżych drożdży 1,5 łyżeczki cukru trzcinowego płaska łyżeczka soli 170 ml ciepłego mleka 70 gram rozpuszczonego masła zioła suszone: oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn, kminek, mięta, natka pietruszki W ciepłym mleku z cukrem rozprowadzamy drożdże z jedną łyżką mąki
AZgotuj!wybrać dowolne miejsce na fotografowanie. Wielka przestrzeń i mnóstwo mażliwosci na kreację zdjęć. Drukarnia OFF to połączenie piekarni, kawiarni i bistro. Można zamówić pyszne śniadanie i zajadać sie pieczywem wypieanym na miejscu. Kaczka na puree marchewkowym Kucharze przygotowali dla nas obiekty fotografii. Dania były różne. Pięknie wystylizowane. Najprzyjemniejsze było to, że fotograwowanych dań nie musiałam sama przygotowywać. Warszaty uwazam
AZgotuj!był męski wieczór kulinarny. W kuchni rządził mąż. Kiedy wieczorem zorientowaliśmy się, że w domu nie ma pieczywa nie było innego wyjścia jak upiec własne. Od ciasta drożdżowego jest mąż. To on upiekł przepyszny, chrupiący chleb z żurawiną. Zaskoczył mnie nowością, wyjątkowo puszystymi, aromatycznymi i bardzo smacznymi bułeczkami brioche z miodem. Bułeczki nie zdążyły przestygnąć a znikały w bardzo
Pan i Pani Smith w kuchniteż użyć na pastę do kanapek. Składniki (na ok. 18 kotletów): - 300 g suchej ciecierzycy - 200 g chudego twarogu - 2 łyżki bułki tartej ( ja użyłam własnoręcznie robionej, z ciemnego pieczywa) - pół słoika suszonych pomidorów razem z olejem - sól, pieprz do smaku,2 łyżki papryki słodkiej, bazylii, 1 łyżeczka czosnku , kilka szczypt chili cayenne - olej/oliwa do smażenia Ciecierzycę moczyć całą
Corner With Recipesfareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: - 2 tusze flądry (bądź 4 filety) - 2 łyżki bułki tartej ( z ciemnego pieczywa) - kilka plastrów boczku - 1 cytryna - olej rzepakowy - sól, pieprz do smaku, czosnek granulowany, papryka słodka, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy Boczek pokroić jak najdrobniej. W miseczce wymieszać bułkę tartą, boczek, kilka
Corner With Recipesgrubych oczkach - 9 łyżek cynamonu** - 5 łyżek cukru brązowego - 2 garści orzechów (najlepiej włoskich) - 3/4 szklanki rodzynek - 50 g rozpuszczonego masła - 2 garści bułki tartej (najlepiej z ciemnego pieczywa) Składniki na ciasto zagniatać, tak długo, aż stanie się sprężyste. Przykryć ściereczką i zostawić na godzinę. Rodzynki sparzyć wrzątkiem. Jabłka pokrojone w kostkę poddusić na małej ilości oleju razem z cukrem
Corner With Recipesmnie drobnej) - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - kilka pieczarek - sól, pieprz, bazylia, papryka słodka, chili cayenne* - pół łyżeczki kminku - 1 jajko - 3,4 łyżki bułki tartej z ciemnego pieczywa - olej rzepakowy Fasolę namocz przez noc w wodzie w proporcji woda:fasola - 3:1. Ugotuj w tej samej wodzie ok. 45-60 minut, na małym ogniu. Ryż ugotuj zgodnie z opakowaniem
Corner With Recipes