śmietany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić w paski, twaróg rozkruszyć i wszystko razem wymieszać. Dodać kilka łyżek śmietany, doprawić solą i pieprzem. Podawać ze świeżym lub ciemnym pieczywem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedorzucić do kapuśniaku. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym, czosnkiem i kminkiem do smaku. Żeberko można obrać z kości i mięsko wrzucić do zupy. Podawać ze świeżym pieczywem. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniezielony zetrzeć na tarce grubsze oczka, czosnek drobno posiekać, koperek posiekać, wlać jogurt, sok z cytryny, wsypać cukier, sos sałatkowy "grecki" i wymieszać mielone podać z sosem np. do pieczywa, ryżu, tostów - mielone smakują z sosem i na ciepło i na zimno.....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrondlu gotujemy wodę, za pomocą dwóch łyżek formujemy kluski i wrzucamy na wrzątek, zmniejszamy szybko ogień, tak aby woda tylko delikatnie wrzała. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Robimy grzanki z ulubionego pieczywa z dodatkiem świeżego rozmarynu. Gorącą zupę nalewamy do talerzy, układamy kluseczki i posypujemy grzankami. Na sam wierzch dodajemy starty parmezan, Smacznego! A jaki jest Wasz ulubiony smak jesieni
SMYKWKUCHNIplasterki oraz fetę pokrojoną w kostkę. Posypujemy pestkami dyni. Na wierzchu układamy kurczaka. Składniki na sos mieszamy razem. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Proponuję podawać z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego ;) Smacznego
Czerwona PorzeczkaPrzykryj patelnię pokrywką i duś całość aż białko jajek się zetnie, a żółtko pozostanie płynne (jeśli wolisz ścięte żółtko, duś jajka dłużej). Gotowe danie podawaj najlepiej ze świeżym pieczywem, bagietką lub bułką. Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyjednej strony jest to „zestaw imprezowy” i nadaje się jako zakąska do alkoholu. Jednak jego potencjał zastosowania jest znacznie szerszy. Jeśli bowiem podamy takie koreczki z dodatkiem lekkiego pszennego pieczywa, okazują się być doskonałą i wbrew pozorom dość sycącą, choć mało kaloryczną przekąską dobrą o każdej porze dnia. Zwłaszcza że są bardzo łatwe do przygotowania z raptem kilku składników
Kulinarna Pokusatrochę przerabiać i zajadać. Aby uczcić dwa lata blogowania, serwuję Wam pyszną sałatkę z gotowanej ośmiornicy i ziemniaków. Świetnie nadaje się na przystawkę. Podawać z białym pieczywem i kieliszkiem białego, wytrawnego wina. Smacznego! A jeżeli lubicie stwora, zajrzyjcie do pozostałych przepisów: Ośmiornica duszona w porto i pieczona z ziemniakami Ośmiornica po galicyjsku Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami Sałatka
Stare Garyjajkami. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Masę włożyć do foremek na pasztet i piec ok. 1 godziny w temperaturze 180oC. Ostudzić i schłodzić. Podawać jako pastę do pieczywa lub wegetariańską zapiekankę z sosem pomidorowym lub grzybowym
Czerwień i błękitminut z każdej strony natkę pietruszki zmiksować w pojemniku rozdrabniacza i 3 minuty przed końcem grillowania posmarować stronę fileta bez skóry 2 łyżkami na każdy filet podać z cytryną, pieczywem - ryba płotka jest delikatna, nie tłusta, zdrowa.....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKolejna świetna odsłona owoców morza. Ta wersja zachwyci chyba zakochanych, na romantyczna kolację jak znalazł. Jako dodatek wystarczą świece, białe wino i i chrupiące pieczywo czosnkowe. Składniki : 1 kg świeżych muli 2 duże pomidory bez skórki 1 papryczka chilli 2 szklanki białego wytrawnego wina 3 dymki ze szczypiorkiem 4 ząbki czosnku pęczek świeżego lubczyku 1 łyżka klarowanego masła
Niezły Młynekpieprz do smaku Tuńczyka odcedzić, rozdrobnić widelcem, wymieszać z ryżem, szczypiorkiem i pokrojoną w kosteczkę papryką. Wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do pieczywa
Czerwień i błękittalerze tak mięso jak sałatkę, dodajemy oliwki. Nalewamy sobie czerwonego winka. I życzymy smacznego! Włosi pomimo , iż zjedli wcześniej makaron, muszą mieć do drugiego chleb! Nigdy nie zapomnę sycylijskiego pieczywa- robione jest z pszenicy durum. Jest niesamowicie sycące. I w sam raz do wszystkiego co gości na stołach! A po obiedzie? Caffe! Buon appetito
Z Kuchni Do Kuchni