pół szklanki białej mąki, ale i tak postanowiłam spróbować. Ciasto jednak było zbyt ciężkie i powstała pyszna, chrupiąca skórka, która trochę uniemożliwia odrywanie. Mimo, to powstał pyszny bochenek ciemnego pieczywa, który mam zamiar jeszcze upiec nie raz, bo naprawdę jestem z niego zadowolona. Składniki (1 keksówka): - 1,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej - 1,5 szklanki mąki żytniej - 0,5 szklanki
Corner With Recipesręce i nie ślizgały, nawet przy krojeniu tłustych rzeczy. Początkowo wypróbowałyśmy noże do krojenia owoców i warzyw, sprawdziły się idealnie. Nawet miękki pomidor był pokrojony w perfekcyjne paski. Z pieczywem noże poradziły sobie nie mniej dobrze :) Bez problemu kroiły miękki chleb, bułki, czy bagietki. Wreszcie nadszedł czas na najtrudniejszy test – sery. Znacie tą frustrację, kiedy próbujecie pokroić fetę
Kolizje Smakówpasta ma znacznie lepszą konsystencję i smak dzięki użyciu oleju kokosowego. I taką wersję podaję, choć bez modyfikacji jest także smaczna. Pasta z fasoli najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem i małosolnymi ogórkami. Pasta z fasoli – wegetariański smalec: 2 puszki białej fasoli lub 3 szklanki namoczonej przez noc i ugotowanej fasoli np. „piękny jaś” 2 duże
Poezja smakuszczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz Makrelę pozbawić ości i podzielić na kawałki. Korniszony pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić. Podawać z ulubionym pieczywem. Źródło
Moja Galeria Smakuzmieni kolor. Dodać pomidory, koncentrat, cukinię i około 1 szklankę wody, tak, aby wszystkie składniki były pokryte. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dusić około 10-15 minut. Podawać z pieczywem lub ryżem. Źródło
Moja Galeria Smakubloga Jadłonomia 800 g selera (korzeń) 1 duży ziemniak 1 por (biała część) 1 jabłko 2 litry bulionu warzywnego 2 łyżki oleju sól, pieprz gałka muszkatołowa Grzanki: 2 kromki pieczywa 1 ząbek czosnku odrobina majeranku i tymianku 2 łyżki oleju sól Por pokroić na talarki. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać pora i dusić na małym ogniu przez
Moja Galeria Smakuposiekaną cebulę. Wrzucam przygotowaną mieszankę tofu, smażę około 2-3 minut, następnie dodaję pomidory. Podgrzewam kolejne 2-3 minuty, mieszam z natką pietruszki i podaję. Najlepiej ze świeżym pieczywem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkispecjalność:) Gulasz indyczy z pieczarkami i papryką to kolejna moja kombinacja smaków. Wyszło idealnie. Pyszne danie na obiad lub kolację. Kasza gryczana świetnie tutaj pasuje. Ale ze świeżym pieczywem czy ziemniaczkami też będzie smacznie;) Białe, świeże pieczarki, kupuję w (KLIK) 50-60 dag mięsa z udźca indyka Marynata: sól przyprawa czerwona do mięs czosnek
Takie tam pichcenietargowy można kupić tutaj świeże mięso, wędliny, ryby (zarówno świeże jak i wędzone), owoce morza, owoce i warzywa (od rolników z okolicznych miejscowości, duża część to produkty bio/ekologiczne) oraz pieczywo (wytrawne i słodkie wypieki) i sery (zapach i różnorodność na tych stoiskach przyprawiają o zawrót głowy). Nie brak też wonnych stoisk z kwiatami i ziołami. Targ wzbudza ogromne zainteresowanie
Szybko Tanio Smacznieradością odkryłam funkcjonujący tam sklep ze zdrową żywnością, co nad morzem należy raczej do rzadkości. W Ekonaturze można nabyć zdrowe ekologiczne produkty, słodycze, roślinne mleka, bakalie i świeżo wypiekane pieczywo, w tym orkiszowe jagodzianki. Zaopatrzyliśmy się więc w kilka produktów, a pani, która nas obsługiwała była niezwykle miła i pomocna. Zapytałam więc, czy w Mielnie można znaleźć jakieś fajne miejsce
Roślinna - blog wegańskizalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 3. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki użyłam Majonezu Kieleckiego, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu
Tradycyjna kuchnia KasiMasło czosnkowe które Wam przedstawiam nie ma nic wspólnego z prawdziwym masłem, natomiast jest bardzo zdrowe a nazwałam je masłem bo idealnie nadaje się do smarowania pieczywa zamiast masła. Masło czosnkowe z awokado. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniestopni – następnie – przełączyć na grilla i piec jeszcze 10-15 minut, aż kotlety będą rumiane. Jeśli wysmaży się tłuszczyk, można go zlać do miseczki i będzie pyszny smalczyk do pieczywa… (obecność tłuszczyku zależy od rodzaju mięsa jakiego używamy do kotletów, więc jeśli go nie ma, to też nic nie szkodzi, oznacza to jedynie tyle, że mięso było dość chude
Tradycyjna kuchnia inaczejwolne 5 minut to możecie wyczarować tę pyszną kanapkę z awokado i jajkiem w koszulce . Czego chcieć więcej ? . Składniki : 1 dojrzałe awokado ,najlepiej w pomarszczonej skórce 2 jajka ulubione pieczywo słonecznik podprażony na suchej patelni sól ,pieprz Jajka ostrożnie rozbijamy ,aby żółtko się nie rozlało i wylewamy na wrzątek ,gotujemy około 2 minuty ,wyjmujemy łyżką cedzakową i przekładamy na kanapkę
Ladylaura.