pieczywo - 17769 przepisów (strona:662/1185)

Pikantny dip marchewkowy 135

postanowilam natychmiast go wyprobowac;)  Dip okazal sie fantastyczny - delikatny, kremowy, slodki, a jednoczesnie nieco pikantny. Ta fantastyczna przystawka idealnie nadaje sie do surowych warzyw, owsianych ciasteczek czy suchego pieczywa typu wasa lub do chrupania z paluszkami typu grissini. Jednym slowem swietna alternatywa dla majonezowych, kupnych sosow, w ktore czesto zaoptarujemy sie przygotowujac jakas impreze. A tu pyszne, latwy

Codzienne Gotowanie
Sałatka Olivier 140

pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki należy pokroić w niewielką kostkę, jajka w nieco grubiej, dodać majonez, musztardę i keczup, doprawić solą i pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do pieczywa lub wędlin, można też jeść samą - jest bardzo sycąca. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pasta buraczkowa do kanapek 143

jogurtu naturalnego kilka kropli soku z cytryny sól, pieprz 0,5 łyżeczki chrzanu (opcjonalnie) Przygotowanie : Wszystkie składniki umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na ulubionym pieczywie lub krakersach. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Dietetyczny klops 150

wierzchu położyć kilka płatków masła, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20-30 minut. Podawać natychmiast z ryżem lub ziemniakami, lub na zimno z pieczywem. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Krem z brokułów 149

domowy np. resztkę niedzielnego rosołku. Przepis na  super smaczny bulion mięsny   Żeby brokuły nie straciły pięknego zielonego koloru gotujemy je dosłownie 5 minut. Całość miksujemy. Podajemy z pieczywem. Smacznego

prawdziwe jedzenie
smaczne mielone grillowane... 192

olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 mniejsza, pieczarki 6 mniejsze, bułka tarta 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka/M, natka pietruszki 2 łyżki, pieczywo pszenne - ile potrzeba SOS JOGURTOWY: jogurt grecki 200 ml, szczypiorek 1 łyżka, koperek 1 łyżka, sól czosnkowa 1/2 łyżeczki mieloną łopatkę dokładnie wyrobić z jajkiem, tartą bułką, olejem, pieprzem, kucharkiem

W Mojej Kuchni Lubię
Omlet ze świeżym szpinakiem i serem feta 263

zrobić na śniadanie jak nie mamy w domu świeżego pieczywa, a owsianka akurat się nam skończyła? Idealną propozycją na weekendowe śniadanie będzie omlet ze szpinakiem i serem feta. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Chleb żytni razowy z ziarnami na zakwasie 144

chlebami na zakwasie trwa już ponad 2 lata, to trochę wciąga ;) Mam już swoje sprawdzone przepisy na chleby razowe i zazwyczaj właśnie z nich korzystam. Piekę właściwie tylko pełnoziarniste pieczywo i zazwyczaj w 100% żytnie. Ten przepis to jeden z tych ulubionych, w dodatku sam proces tworzenia bochenka nie jest długi, bo wystarczy wszystkie składniki zmieszać razem (nie trzeba przygotowywać

FitKot
bułki razowe pszenno żytnie, na zakwasie 192

stopni, wierzch ciasta zwilżamy wodą, nożem robimy na nich nacięcie i wkładamy je do piekarnika ( możemy wierzch bułki posypać ulubionymi nasionami). W piekarniku nagrzanym do 220 stopni pieczemy pieczywo przez 20 minut. Upieczone bułki wyjmujemy z piekarnika, zostawiając jeszcze na co najmniej godzinę, do wystygnięcia

Miód i pieprz
Drożdżowy chleb owsiany 134

Ne ma to jak domowy, chrupiący i świeży chleb ! Dlatego dziś polecam Wam pyszny i prosty drożdżowy chleb owsiany, który poleca się do kanapek na śniadanie

Kulinarne przygody Gatity
Jajka w duszonych pomidorach i papryce - Shakszuka 201

jednak zachować płynność żółtek. Palce lizać dosłownie i w przenośni a to dlatego,że oprócz tego, że jest pyszne, to oryginalnie powinno się shakshukę jeść ręką. Odrywając kawałki płaskiego pieczywa moczy się je w sosie nabierając nimi małe kęsy. Można jeść oczywiście widelcem, ale nabierane chlebem smakują jakoś inaczej, smakowiciej po prostu. Potrawę przygotowuje się w dużym płaskim rondlu

Sztuka gotowania w/g Samiry
Smażone kanie panierowane 185

pieprzu. Na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju (średni ogień) po kilka minut z każdej strony, aż będą złoto-brązowe. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionym pieczywem.    Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Cebulka prażona 126

robiłam jej sama tylko kupowałam w sklepie. Ale tak sobie pomyślałam, że przecież można zrobić ją samemu w domu. Wystarczy kilka składników i mamy swoją domową cebulkę. Najbardziej lubię pieczywo z dodatkiem takiej cebulki bo jest aromatyczne i ma jej smak. Oczywiście można jej użyć do innych potraw. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Galareta wieprzowa. 236

trzeba w lodówce podeprzeć czymś aby nam się nie przechyliła) i zalewamy płynem. Odstawiamy do zastygnięcia do lodówki najlepiej na cała noc.Podajemy skropioną sokiem z cytryny ze swieżym pieczywem. Jeśli boimy się, ze nasza galareta nie zsiądzie się tak jak powinna, albo wlejemy za dużo wody wtedy możemy dodać łyżeczkę żelatyny. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania