Słyszeliście kiedyś o czymś takim jak flatbread? Jest to różnego rodzaju pieczywo wypiekane na patelni. Istnieje go wiele odmian (co jedna to pyszniejsza ;-)) ,,Wypiekanie" tych placuszków stanie się chyba mym nowym hobby i w końcu przestanę zapychać się kupnym chlebem Flatbread są super pomysłem na przystawkę czy kolację w gronie znajomych. Genialnie sprawdzą się również jako dodatek na spotkanie przy
sierotka maRysia w kuchniKonrad Gaca w książce Kuchnia Fit przedstawiam bardzo proste a jednocześnie odchudzające przepisy na różne okazje. Książka jest podzielona na rozdziały takie jak: Śniadania, obiady, kolacje, desery i pieczywo. Oraz dodatkowy rozdział tym jak być fit po świętach :-). Autor zadbał aby na stronach tej pozycji nie zabrakło tabeli z kaloriami oraz podaje kilka bardzo inspirujących historii osób które schudły stosując
sierotka maRysia w kuchnibędzie przypieczone. Wbić jajka, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać i poczekać aż się lekko zetną, wymieszać ponownie i smażyć do chwili uzyskania pożądanej konsystencji. Natychmiast podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Codzienne Gotowanieszalotkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy delikatnie z serkiem mascarpone. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Idealnie smakuje z grzankami lub ulubionym pieczywem Smacznego
Taste TherapyBułki Tarantule Zaduszki , Halloween ..jakkolwiek nazwiecie , jest powód żeby się troszkę pobawić i pobać " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley
Ogrodnik w podróżydusić aż warzywa będą miękkie. Cienką kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na drugiej patelni. Gdy warzywa będą już miękkie dodać podsmażoną kiełbasę i wymieszać. Leczo podawać z pieczywem lub ryżem
Monia miesza i gotujechili. Ostatnio niemal do wszystkiego dodaję ziarenka chia, które tak bardzo polubiłam i polecam! Chrupiące, dobrze nadziane kanapki, można zapakować do pracy, ale też zjęśc na kolację. Jakie pieczywo wykorzystać? Takie jakie najbardziej lubicie, mogą być to razowe chleby z ziarniami, im więcej dodatków tym lepiej! Śniadaniowe kanapki na ciepło znajdziecie oczywiście na blogu, zobaczcie co można przygotować: Chrupiące
Moja smaczna kuchnianiespodziewajka czyli okoń morski pieczony w całości pod skorupą z soli morskiej Okoń morski pieczony w całości pod skorupą z soli morskiej - doskonałe w swojej prostocie smaku wyrób ichniejszego pieczywa Turcja to jeden wielki bazar, na którym każdy każdemu coś sprzedaje... A już wkrótce smaki z greckiej wyspy Chios
Right Behind The Kitchenprodukty. Jakże często kojarzymy francuską gastronomię z bagietką, malutkimi kawiarenkami w zatłoczonym Paryżu, w których to przechodnie degustują się aromatyczną kawą i croissantem. Nota bene, choć ten ostatni rodzaj pieczywa utożsamiamy z Francją, zrodził się pod koniec XVII w. na Węgrzech (sama nazwa croissant oznacza nic innego jak półksiężyc). Jednak oprócz doskonałych wypieków gastronomia kojarzy mi się, w kontekście francuskim
Right Behind The Kitchenwystarczającej siły przebicia aby uzyskać od biur prasowych: Orlenu, Bliskiej, BP, Statoilu, Shella, Lotosu informacji na temat: ile mięsa jest w sprzedawanych na stacjach paliw parówkach, jakie pieczywo używane jest do hot-dogów. Wydawało mi, że szybko uzyskam odpowiedź jednak rozczarowałem się. Zero odzewu. No bo kto leszczowi odpisuje. Ale doczytałem, że dziennikarze wyborcza.biz po tygodniu uzyskali informacje odnośnie ilości
Right Behind The Kitchenulubiona kasza, domowy makaron typu fettuccine albo po prostu młode ziemniaki podsmażane na oliwie ze szczypiorkiem oraz świeżą fasolką gotowaną i podsmażoną na maśle. A gdyby to zjeść z pieczywem? A dlaczegóż by nie? Porwać w rękach chrupiąca bagietkę i wytarzać ją perfidnie w aromatycznym sosie! Wrrrr! Na koniec. 24 godziny marynowania. 4 godziny duszenia. 0,5 godziny kończenia sosu
Right Behind The Kitchenrewelacyjnego, bardzo mało ryżu a sporo wędzonej ryby, porządnie doprawionej, odpowiednio słonej. Do tego jakaś błyskawiczna plażowa sałatka typu wymieszać szpinak w oleju rzepakowym z cytryną, rzodkiewka, kawałek dobrego pieczywa poszarpanego ponętnie w rękach i pokruszona zawartość foremki... Tak, wiem, może ten paprykarz nie wygląda zbyt apetycznie ale w smaku przedni! Krok trzeci - cepeliada od gór po morze Trafiliśmy akurat
Right Behind The Kitchenzwał - jest wielkanocny. U mnie w domu zawsze podaje się tą zupę z dodatkiem jajek, grzybków, kilku rodzajów mięs pieczonych, kiełbasami, własnej roboty serem białym, słodką bułką, ciemnym pieczywem, śmietaną i dużą ilością chrzanu. Zupa jest kwaskowa, odrobinę słodka i ostra od korzenia chrzanu. Idealna na śniadanie tuż po porannej rezurekcji, która daje siłę na cały długi dzień. Bajecznie smaczna
Right Behind The Kitchenkilku dobrych lat. To sprawia, że koncentrujesz się na jedzeniu. Klimat sprawia, że w pamięci pozostaje smak paelli, zapach szynki, goryczka wina i zielonych oliwek oraz nieszczęsnego białego pieczywa… I wiecie co? Nawet człowiek nie chce wyszukanej kuchni tam smakować w restauracjach typu „ą” „ę”– im prościej podane jedzenie i mniej kombinowane tym lepiej. I Hiszpanom wychodzi to bardzo dobrze
Right Behind The Kitchenobiad, który zjedliśmy kilka godzin wcześniej? Eh, nuda. Ale jeśli wcześniej kupiliśmy kawał piersi z indyka i widzimy, że zostało nam co nie co tej surowizny, kilka warzyw i pieczywo – to można zmajstrować swój własny wieczorny fast food. Nic prostszego jak tylko pozbierać to, co pozostało i włożyć między dwa chrupiące tosty. Sandłicz z indykiem na ostro - z musztardą Dijon
Right Behind The Kitchen