pieczywo - 17769 przepisów (strona:647/1185)

Wigilijna kapusta z suszonymi grzybami i żurawiną 125

całość przez 5-6 minut, następnie wlewam wodę z gotowania grzybów i całość duszę jeszcze 30- 35 minut, na średnim ogniu aż płyn całkowicie odparuje. Po przygotowaniu podaję z pieczywem lub używam do farszu tarty, uszek, pierogów, pasztecików lub krokietów. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
QUIZ – ILE WIESZ O KUCHNI WŁOSKIEJ (CZ. III) 221

pozbawia sie go dostępu światła 4. Zabaglione pochodzi z okolic: a) Neapolu b) Palermo c) Wenecji d) Parmy 5. Kalabryjska kiełbasa o konsystencji nadającej się do rozsmarowywania na pieczywie to: a) Kanitti b) Gnucchi c) ‚Nduja d) ‚Ndgra 6. Sycylijskie danie wyrabiane klasycznie z wołowych wnętrzności to: a) Caldume b) Masala c) Patucciu d) Vigatella 7. Zupa (crema) solferino (której

Bon Ton Italia
Sałatka hawajska 389

ananasa. Dodajemy jogurt grecki i curry. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Doprawiamy do smaku solą. Gotową sałatkę hawajską wstawiamy do lodówki na godzinę. Można podać z ulubionym pieczywem. Ananasy przywiózł do Europy Krzysztof Kolumb. Ten egzotyczny owoc ma swoich fanów nie tylko ze względu na walory smakowe, ale także właściwości lecznicze. Ananasy zwierają bromelainę, czyli grupę enzymów, które

My Chcemy Jeść
Sałatka z serem halloumi, chrupiącym boczkiem, pomarańczą, granatem i grzankami z miodowo-musztardowym dressingiem 114

niego szczyptę miłości. Składniki (na 2 porcje): mix sałat z rukolą 50 gram sera halloumi łyżka oliwy z oliwek 4-5 plastrów surowego boczku 1 gruba kromka ciemnego pieczywa 1 pomarańcza 1/2 granata dressing: 2 łyżki soku z pomarańczy, 1 łyżka musztardy dijon, 1 łyżka miodu, 1 łyżka oliwy z oliwek Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę z oliwek. Ser halloumi

Mango Papaja
pyszne klopsiki w sosie pomidorowym:Airfryer hd9240/30 514

szklanką wody, mąką i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, na koniec posypać czosnkiem niedźwiedzim - klopsiki są nie tłuste, soczyste, w sosie smakują doskonale również bez sosu np. do pieczywa i można je podać z czym się lubi............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Młoda kapusta z suszonymi śliwkami i koperkiem 103

przypaliło. Pod sam koniec gotowania dodajemy pokrojone śliwki i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Na końcu dodajemy posiekany drobno koperek. Danie świetnie smakuje odgrzewane dzień później z kromką ulubionego pieczywa. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Ryba po grecku 123

sosem. Wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby wszystkie smaki się przegryzły. Ryba po grecku najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Smacznego

MyCookBook.pl
gulasz węgierski z wieprzowej szynki 251

odłożoną wcześniej cebulą i czosnkiem. Całość doprawiamy solą, ostrą papryką i dusimy, kolejne dziesięć, piętnaście minut. Gotowy gulasz wykładamy na talerze, posypując każdą porcję posiekaną natką pietruszki. Podajemy z pieczywem, kaszą, lub innymi ulubionymi dodatkami

Miód i pieprz
Pieczemy chleb na wodzie z ogórków kiszonych 171

-„Mamo, mamo będziemy się ścigać samochodami ?” – Tak tylko przesieję 400 gram mąki. Przybiega Staś do kuchni i pyta : ile to będzie trwało to

Niebieski kubek z kawa
Aromatyczna zupa pomidorowa na wywarze drobiowym z szybkowaru 366

puszkowym.  Z zupą pomidorową świetnie komponuje się makaron jajeczny. Można ją też łączyć z makaronem ryżowym vermicelli lub bezglutenowym. Czysta zupa smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem (np. bagietką). Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 10 min Otwieranie Garnka: Szybkie JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Skadniki 6 - 7 pomidorów ze skórką, opłucz i pokrój

Szybko Szybkowar
ELSWEYR FONDUE – SKYRIM – serowe fondue na piwie 218

rodzaju wykorzystanych serów i piwa, balans smaków może być różnorodny, dlatego zachęcamy do eksperymentowania. Nasza wersja była bardzo aromatyczna, słodko-gorzkawa z nutami orzechowymi. PODANIE Fondue zajadamy z kawałkami pieczywa lub warzyw, nabitymi na szpikulec czy drewniany patyczek do szaszłyków. Masa z sera bardzo szybko stygnie, więc fondue trzeba podgrzewać podczas konsumpcji, nie ma innego wyjścia. Jeśli nie posiadacie zestawu

Nerds Kitchen
Bigos z patisonów. Rozgrzewające jesienne jednogarnkowe danie. 189

już prawie miękkie dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam danie czosnkiem, papryka mieloną, kminkiem mielonym, majerankiem odrobina sosu sojowego i pieprzu. Gotuję jeszcze chwilkę. Gotowy bigos podaje na gorąco z dodatkiem pieczywa. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Kolorowa galaretka z szynką z indyka 186

Jeśli jednak zależy Ci na ładnym ułożeniu i dekoracyjnym wyglądzie galaretki, wtedy warto poświęcić trochę czasu i układać produkty stopniowo. Po całkowitym zastygnięciu galaretki, podawaj ją ze świeżym, chrupiącym pieczywem i z dodatkiem cząstki cytryny lub limonki. Wytrawne galaretki kojarzą się z tłustym mięsem, z czymś mało apetycznym i często niesmacznym. Ja przygotowuję je zawsze z chudego mięsa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 376

Pyszniutki kurczak faszerowany mięsem mielonym, możemy podawać jako wędlinka do pieczywa, lub na gorąco z ziemniakami. Kurczaka podałam na ślicznym półmisku z kolekcji   JULIA GOLD 0871  od Porcelana Bogucice Kurczak faszerowany mięsem mielonym Składniki : kurczak - 1,5- 2 kg przyprawa do kurczaka farsz: cebula - 1 szt duża tłuszcz jajka - 2 szt mięso mielone - 650 g sól

Kuchnia Danusi
Chałwa domowa z pistacjami 189

Egipcjanie lubią, gdy chałwa ocieka tłuszczem sezamowym, w Tunezji sprzedaje się ją w formie torcików, w Turcji zaś jest używana jako dodatek do pieczywa. Grecy jedzą ją podczas święta Katari, które jest odpowiednikiem naszej środy popielcowej. Mało kto nie lubi słodyczy, więc osoby, które ich jeść nie mogą lub z pewnych względów nie powinny poniższy przepis ucieszy na pewno. Chałwa

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania