wszystkim ma dużą zawartość białka, co mnie interesuje najbardziej ze względu na sportowy tryb życia. Jedną z najpopularniejszych potraw z ciecierzycy jest pasta zwana hummus , podawana z pieczywem. Idealna na śniadanie... Pierwszy hummus, to typowa pasta z czosnkiem. Druga propozycja, hummus z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią. Którą pastę preferujecie?? Dzięki uprzejmości ymt24 mogłyśmy wypróbować
Bike By LifePyszny chlebek bez ziaren na mące chlebowej i drożdżach świeżych.Nie ma nic smaczniejszego niż pieczywo jeszcze ciepłe z pieca, do tego chrupiąca skórka i nasze podniebienie ma jak w bajce :) Chlebek będzie z foremki prostokątnej. Składniki: mąka chlebowa typ 750 500 g woda ciepła 300 ml drożdże świeże 30 g sól 1 łyżeczka cukier 1 łyżeczka olej 1 łyżka
Różowa kuchniaukładam na przemian: kilka łyżek sosu, śledzie, ponownie sos i znowu śledzie, tak by całość wykończyć sosem. Przygotowane tak śledzie umieszczam w lodówce na 2-3 doby. Podaję z pieczywem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajapokroić na połowę paprykę pokroić w kostkę, cebule drobno pokroiuć i wszystko wsypać do miski wsypać cukier, musztardę i delikatnie wszystko wymieszać smaczna przegryzka do podjadania np. z chrupkim pieczywem lub tostami...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMłodą kapustkę uwielbiam. Mogłabym ją jeść nawet codziennie ;) Dzisiaj na obiad był bigosik. Pyszny i delikatny w smaku. Można go podać z młodymi ziemniaczkami lub pieczywem. Jak kto woli. Dodatkową zaletą jet to, że szybko się go przygotowuje. Bigosik podałam w miseczce Porcelana Bogucice "Agawa Platin" . większa główka młodej kapusty 1 udko z kurczaka 1 filet z kurczaka
Smakołyki Asisoli. Na garnku kładziemy sito, na nim gazę złożoną cztery razy. Wylewamy jogurty. Zbieramy końce gazy i wiążemy. Odstawiamy do lodówki. Po dwóch dniach otrzymamy kremowy twarożek do smarowania pieczywa. Trzymany o 1-2 dni dłużej będzie trochę twardszy. Do tego twarożku można dodawać ulubione zioła. Otrzymamy w ten sposób za każdym razem inny ulubiony smak
Smakołyki Asiobrać. Obrane jajka zetrzeć na grubej tarce, dodać mięso z pstrągów (bez skóry, kręgosłupa i ości), pokrojone w kostkę korniszony, posiekany koperek i wymieszać z pozostałymi składnikami. Podawać z pieczywem
Czerwień i błękitżurku cały czas mieszając. Żurek doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dosypujemy też majeranek. Na koniec dodajemy wcześniej pokrojoną w plasterki białą kiełbasę. Podajemy gorący, najlepiej z kromką świeżego pieczywa. Smacznego
MyCookBook.pldodac do garnka. Na samym końcu dodac cukinie pokrojoną w kostke ze skóra i odsączoną kukurydze. Dusic jeszcze chwile do miekkosci warzyw, doprawić przyprawami i przecierem pomidorowym. Podawac z pieczywem lub z ziemniakami. Jeśli jest wyczuwalny bardzo kwaśny smak przecieru wtedy możemy posłodzić - ok łyżeczką cukru. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.wydaniu do pasty dodaje się tylko oliwę, ale ja wolę moją, lżejszą wersję – z wodą. Konstytencję pasta powinna mieć taką, aby łatwo ją można było rozsmarować na kromce pieczywa. Dla lepszego efektu warto dodatkowo zblendować całość, po przełożeniu masy z robota do miski, blenderem ręcznym. Pasta staje się wtedy delikatna i gładka, nie ma żadnych grudek. Uwierzcie albo
Martyna Cooksspodobało się rodzinie, że teraz piekę prawie codziennie pieczywo . Chleb, bułki, chałki . Na dziś przygotowałam chleb ze słonecznikiem . Składniki na jeden bochenek chleba: 500 gram mąki typ 500 drożdże świeże 25 g sól morska 1.1/2 łyżeczki cukier 1 łyżeczka woda 1.1/2 szklanki ciepłej wody Dodatkowo : słonecznik łuskany 1 szklanka Przygotowanie ciasta na chleb
Różowa kuchniacebulę, szczypiorek drobno pokroić i wsypać do ryby dodać pieprz mielony, majonez i dokładnie wszystko wymieszać schować do lodówki na 30 minut aby smaki się "przegryzły" - smaczna pasta do pieczywa ciemnego, tostów, faszerowania jajek..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny podany z kaszką kuskus, bulgurem, kaszą jaglaną lub grillowanymi chlebkami naan. Ten gulasz jest bardzo lekki i orzeźwiający. Lekko słodki i korzenny. Każdy widelec wciąga, a kasza lub pieczywo idealnie wchłaniają sos. SKŁADNIKI 500g wołowiny na gulasz 1 puszka ciecierzycy (400g) 1 cała puszka obranych pomidorów (400g) 150g cebuli (u mnie 3 różne — biała, czerwona i szalotka) 2 średnie
Karo in the KitchenFasolka po bretońsku to pyszna i sycąca potrawa kuchni polskiej. Jest to pożywne danie jednogarnkowe znakomite na obiad, łatwe w przygotowaniu, które nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Podane z pieczywem smakuje wyśmienicie. składniki na 6 porcji 500 g fasoli typu Jaś 500 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 2 cebule 150 g koncentratu pomidorowego kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren
Smakowite Daniajeszcze pulpety, podprawić koncentratem pomidorowym, wymieszać, dodać kminek i zalać rosołem. Gotować na bardzo małym ogniu, po chwili dodać odsączoną kukurydzę, dogotować do miękkości i gotowe. Podawać z pieczywem lub do drugiego dania
Tradycyjna Kuchnia