wydaniu do pasty dodaje się tylko oliwę, ale ja wolę moją, lżejszą wersję – z wodą. Konstytencję pasta powinna mieć taką, aby łatwo ją można było rozsmarować na kromce pieczywa. Dla lepszego efektu warto dodatkowo zblendować całość, po przełożeniu masy z robota do miski, blenderem ręcznym. Pasta staje się wtedy delikatna i gładka, nie ma żadnych grudek. Uwierzcie albo
Martyna CooksJeśli lubicie pieczywo czosnkowe, będzie to idealna przekąska. Pyszne, małe i domowe bułeczki. Sprawdzą się jako dodatek do sałatki, ale także i do zupy. Bardzo dobrze smakują gdy są jeszcze ciepłe, a i na drugi dzień nie są wcale gorsze. Polecam do przetestowania, a jednocześnie myślę nad ich bogatszą wersją. SKŁADNIKI: 4 ząbki czosnku 125 g masła 1 żółtko
Kuchnia w opałachkosteczkę cebulkę. Podsmażamy, dodajemy odsączone fasolkę i marchewkę, smażymy ok 5 minut, dodajemy zioła prowansalskie, keczup, posiekaną drobno papryczkę chili. Wg uznania doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Z Majeczką w kuchnipodsmażamy na patelni. Gdy fasola będzie prawie już miękka dodajemy podsmażone boczek i kiełbasę z cebulą oraz przecier pomidorowy, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane suszonymi ziołami z ulubionym pieczywem lub tłuczonymi ziemniakami
Moja smaczna kuchniaWitajcie :) często mamy ochotę na coś słodkiego lub wpadnie do nas niespodziewanie koleżanka , ciasta nie mamy i co tu zrobić , mam dla Was propozycje , zdrowej przekąski z Pieczywa chrupkiego piernikowego oblanego pyszną czekoladą firmy Toavgo , wyśmienicie smakuje z kawą zapewniam Was :) Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego http://www.tovago.pl
Sama słodycz i szczypta chilimożna naprawdę nie tylko do soczewicy czy rosołu ;) Teraz kurkuma pojawia się u mnie w zupach wszelkich, gotowanych warzywach, kiszonej kapuście, sosie do spaghetti, czasem w pastach do pieczywa, "serku" z ziemniaków, a dziś wylądowała nawet w kluskach (i sosie do nich), które zrobiły się przy okazji piękne żółte, a w żaden sposób nie straciły na walorach smakowych. WAŻNA SPRAWA
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDomowe pieczywo wypełnione dodatkami to świetny pomysł na sycące drugie śniadanie. Te bułeczki przygotowałam trochę wzorem TYCH BUŁECZEK , ale jednak inaczej, przez co mamy nowy, pyszny przepis :) bardzo lubimy takie przekąski :) Bułeczki upiekłam wieczorem (w zasadzie to już w nocy) na całodzienny wyjazd (wkrótce o nim opowiem), dzięki czemu było co przegryzać przez drogę ;) wpadłam na ten pomysł, aby nieco
Kolorowy PrzepisownikJest dość łatwy i szybki do zrobienia. Można go wykorzystać jako krem do tortu, nadzienie do babeczek, tart lub bez. Idealny zamiennik konfitury do posmarowania naleśników lub pieczywa. Nadaje się również jako dodatek do różnych deserów i lodów. (Składniki na 1,5 szklanki.) 2 duże jajka 2 żółtka 160g cukru 80 g masła skórka i sok wyciśnięty
Di gotujepiekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Zapiekać przez około pół godziny. Ten pasztet to dość podstawowa wersja. Jego konsystencja jest dość delikatna, mało zbita, łatwo się rozsmarowuje na pieczywie. Niebawem pokażę Wam wersję bardziej zbitą, która jest idealna do pokrojenia. Na pewno takie pasztety (choć jakoś mi dziwnie nazywać je pasztetami) są zdrowe, pożywne i mają wysoką zawartość białka. Myślę
Codzienna kuchnia niecodziennabułeczka z masłem, kozim serem i karmelizowaną cebulą <3 Pomidory o tej porze roku są już nie te, warto więc sobie sprawić jakiś inny przyjemny dodatek do pieczywa. Wege burgery z pieczarką, kozim serem i karmelizowaną czerwoną cebulą Składniki (na 4 porcje): karmelizowana czerwona cebula: 0,5 kg czerwonej cebuli oliwa 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki
Chilli Czosnek i Oliwapodgrzewamy na niewielkim ogniu przez 10-12 minut pilnując aby czosnek się nie przypalił. Studzimy, przelewamy do szklanego pojemnika i używamy jako dodatku do mięs, warzyw, czy pieczywa. Warto zachować czosnek pozostały po smażeniu, i użyć go do zrobienia na przykład pasty
Miód i pieprzćwiartki cytryny, olej, maggi, oraz pieprz. Całość mieszamy i wstawiamy na dwie godziny do lodówki, aby smaki mogły się połączyć. Następnie podajemy z ulubionym pieczywem
Miód i pieprzkroję na pół. Do sałatki dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Sałatkę chłodzę w lodówce min 30 minut. Jem samą lub z dodatkiem pieczywa:) SMACZNEGO
Gotowanie Patkigdyż doskonale podnosi ich smak, to świetny dodatek do domowego hot – doga, do kanapek, zapiekanek, zup, sałatek czy też do panierki. A jak świetnie smakuje z nią domowe pieczywo! Prażona cebulka Polakom kojarzy głównie się z hot-dogami z prażoną cebulką serwowanymi w sklepie IKEA za 2 zł, większość nie wie jak szybko i łatwo można ją przygotować samemu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię