pieczywo - 17769 przepisów (strona:653/1185)

HUMMUS 127

wydaniu do pasty dodaje się tylko oliwę, ale ja wolę moją, lżejszą wersję – z wodą. Konstytencję pasta powinna mieć taką, aby łatwo ją można było rozsmarować na kromce pieczywa. Dla lepszego efektu warto dodatkowo zblendować całość, po przełożeniu masy z robota do miski, blenderem ręcznym. Pasta staje się wtedy delikatna i gładka, nie ma żadnych grudek. Uwierzcie albo

Martyna Cooks
CZOSNKOWE TRÓJKĄCIKI 95

Jeśli lubicie pieczywo czosnkowe, będzie to idealna przekąska. Pyszne, małe i domowe bułeczki. Sprawdzą się jako dodatek do sałatki, ale także i do zupy. Bardzo dobrze smakują gdy są jeszcze ciepłe, a i na drugi dzień nie są wcale gorsze. Polecam do przetestowania, a jednocześnie myślę nad ich bogatszą wersją. SKŁADNIKI: 4 ząbki czosnku 125 g masła 1 żółtko

Kuchnia w opałach
ZAPIEKANA KIEŁBASKA Z WARZYWAMI W SOSIE 136

kosteczkę cebulkę. Podsmażamy, dodajemy odsączone fasolkę i marchewkę, smażymy ok 5 minut, dodajemy zioła prowansalskie, keczup, posiekaną drobno papryczkę chili. Wg uznania doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem

Z Majeczką w kuchni
Fasolka po bretońsku 95

podsmażamy na patelni. Gdy fasola będzie prawie już miękka dodajemy podsmażone boczek i kiełbasę z cebulą oraz przecier pomidorowy, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Podajemy posypane suszonymi ziołami z ulubionym pieczywem lub tłuczonymi ziemniakami

Moja smaczna kuchnia
Chrupka , piernikowa przekąska oblana mleczną czekoladą z firmy Tovago . 125

Witajcie :) często mamy ochotę na coś słodkiego lub wpadnie do nas niespodziewanie koleżanka , ciasta nie mamy i co tu zrobić  , mam dla Was propozycje  , zdrowej przekąski z Pieczywa chrupkiego piernikowego oblanego pyszną czekoladą firmy Toavgo , wyśmienicie smakuje z kawą zapewniam Was :)  Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego  http://www.tovago.pl

Sama słodycz i szczypta chili
KURKUMA + PIEPRZ Dlaczego razem? KLUSKI Z KURKUMĄ I PIEPRZEM 192

można naprawdę nie tylko do soczewicy czy rosołu ;) Teraz kurkuma pojawia się u mnie w zupach wszelkich, gotowanych warzywach, kiszonej kapuście, sosie do spaghetti, czasem w pastach do pieczywa, "serku" z ziemniaków, a dziś wylądowała nawet w kluskach (i sosie do nich), które zrobiły się przy okazji piękne żółte, a w żaden sposób nie straciły na walorach smakowych. WAŻNA SPRAWA

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Bułeczki drożdżowe z mięsem z indyka i żółtą papryką 112

Domowe pieczywo wypełnione dodatkami to świetny pomysł na sycące drugie śniadanie. Te bułeczki przygotowałam trochę wzorem TYCH BUŁECZEK , ale jednak inaczej, przez co mamy nowy, pyszny przepis :) bardzo lubimy takie przekąski :) Bułeczki upiekłam wieczorem (w zasadzie to już w nocy) na całodzienny wyjazd (wkrótce o nim opowiem), dzięki czemu było co przegryzać przez drogę ;) wpadłam na ten pomysł, aby nieco

Kolorowy Przepisownik
Lemon curd 143

Jest dość łatwy i szybki do zrobienia. Można go wykorzystać jako krem do tortu, nadzienie do babeczek, tart lub bez.   Idealny zamiennik konfitury do posmarowania naleśników lub pieczywa.  Nadaje się również jako dodatek do różnych deserów i lodów. (Składniki na 1,5 szklanki.) 2 duże jajka 2 żółtka 160g cukru 80 g masła skórka i sok wyciśnięty

Di gotuje
Paprykowy pasztet z zielonej soczewicy 143

piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Zapiekać przez około pół godziny. Ten pasztet to dość podstawowa wersja. Jego konsystencja jest dość delikatna, mało zbita, łatwo się rozsmarowuje na pieczywie. Niebawem pokażę Wam wersję bardziej zbitą, która jest idealna do pokrojenia. Na pewno takie pasztety (choć jakoś mi dziwnie nazywać je pasztetami) są zdrowe, pożywne i mają wysoką zawartość białka. Myślę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wege burgery z pieczarką, kozim serem i karmelizowaną czerwoną cebulą 181

bułeczka z masłem, kozim serem i karmelizowaną cebulą <3 Pomidory o tej porze roku są już nie te, warto więc sobie sprawić jakiś inny przyjemny dodatek do pieczywa.  Wege burgery z pieczarką, kozim serem i karmelizowaną czerwoną cebulą Składniki (na 4 porcje): karmelizowana czerwona cebula: 0,5 kg czerwonej cebuli oliwa 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki

Chilli Czosnek i Oliwa
oliwa czosnkowa 156

podgrzewamy na niewielkim ogniu przez 10-12 minut pilnując aby czosnek się nie przypalił.  Studzimy, przelewamy do szklanego pojemnika i używamy jako dodatku do mięs, warzyw, czy pieczywa. Warto zachować czosnek pozostały po smażeniu, i użyć go do zrobienia na przykład pasty

Miód i pieprz
śledzie a la tatar 131

ćwiartki cytryny, olej, maggi, oraz pieprz. Całość  mieszamy i wstawiamy  na dwie godziny do lodówki, aby smaki mogły się połączyć. Następnie  podajemy z ulubionym pieczywem

Miód i pieprz
Pieczarkowa z brązowych pieczarek ze Świeżym Szpinakiem 139

kroję na pół. Do sałatki dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku.    Sałatkę chłodzę w lodówce min 30 minut.  Jem samą lub z dodatkiem pieczywa:) SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Prażona cebulka 683

gdyż doskonale podnosi ich smak, to świetny dodatek do domowego hot – doga, do kanapek, zapiekanek, zup, sałatek czy też do panierki. A jak świetnie smakuje z nią domowe pieczywo! Prażona cebulka Polakom kojarzy głównie się z hot-dogami z prażoną cebulką serwowanymi w sklepie IKEA za 2 zł, większość nie wie jak szybko i łatwo można ją przygotować samemu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania