Przepis na : śniadanie
Przepisów na guacamole w internecie jest cała masa. Każdy jest inny, każdy znajdzie swoich zwolenników. Dla mnie podstawą dobrego guacamole jest przede wszystkim dobre awokado. W Polsce możemy dostać głównie dwie odmiany awokado Fuerte (gładkie zielone) oraz Hass (pomarszczone i czarne). Mi zdecydowanie bardziej odpowiada ta druga odmiana, czyli Hass. Awokado tej odmiany ma bardziej wyrazisty, intensywny smak niż Fuerte, a przy tym jest równie kremowe. Polecam spróbować obu odmian i wybrać to, które bardziej ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...