Zapiekane jajka z kurkami i czosnkiem niedźwiedzim.

Zapiekane jajka z kurkami i czosnkiem niedźwiedzim.

Zapiekane jajka z kurkami i czosnkiem niedźwiedzim.

Przepis na : śniadanie

Szybkie, proste i smaczne, a do tego efektowne śniadanie. Tak, to możliwe :) Wystarczy nagrzać piekarnik, zblanszować kurki, napełnić kokilki i do piekarnika. A po niecałych 10 minutach już można zajadać pyszne śniadanie :) SKŁADNIKI ( 2 porcje) 2 jajka 8-10 niedużych kurek 1/2 niedużej szalotki lub cebulki cukrowej 2 łyżki śmietany 1 łyżka tartej mozarelli/ parmezanu/ grana padano czosnek niedźwiedzi ( jesli nie mamy można użyć innych ziół świeżych lub suszonych np. tymianku, estragonu) sól pieprz ( u mnie przypr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu DefinicjaSmaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.