około 3-6 godzin pod przykryciem (czas gotowania zależy od gatunku użytego mięsa). Po tym czasie dodać pokrojone w słupki marchewki, ziemniaki i gotować jeszcze godzinę. Podawać z białym pieczywem lub chlebem pita. Jednocześnie już dziś chciałabym Was serdecznie zaprosić do udziału w konkursie, w którym nagrodami będą garnki granitowe z serii Lucca firmy Ballarini Informacje o konkursie
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamiłym dodatkiem do codziennych kanapek. Pasta z sera żółtego i szczypiorku będzie błyskawicznym pomysłem na urozmaicenie śniadaniowych propozycji.To proste w przygotowaniu smarowidło do kanapek najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. składniki na ok 200 g pasty 150 g sera żółtego pęczek szczypiorku 4-5 łyżek śmietany 18 % lub gęstego jogurtu naturalnego czarny pieprz sól przepis Szczypiorek drobno siekamy. Ser żółty ścieramy
Smakowite Daniajajkach z każdej strony, obtaczać w tartej bułce na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety schabowe, odkładać na ręcznik papierowy kotlety są soczyste, aromatyczne i najlepiej smakują mężowi do pieczywa do pracy...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięposiekać. Dodać posiekaną cebulę, pokrojone w plastry ogórki, pomidor i starte jabłka. Wymieszać wszystkie składniki, doprawić, skropić oliwą i polać śmietaną. Na koniec obłożyć plastrami jajek, podawać z pieczywem
Tradycyjna KuchniaBardzo lubię zapiekanki z pieczywa nawet na obiad. Tym razem polecam pyszną zapiekankę z bagietki, kurczaka, pora i pomidora. Składniki: długa bagietka podwójna pierś z kurczaka por pomidor pęczek szczypiorku 3 jajka szklanka mleka 150 g sera żółtego sól, pieprz Przygotowane Piersi z kurczaka myjemy i kroimy kostkę. Por kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso, chwilę podsmażamy
e-PrzepisyKulinarnecałość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu aż dynia będzie miękka. Na koniec jeszcze raz ewentualnie doprawiamy i dodajemy cynamon. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Mieszamy. Podajemy z pieczywem
My simple kitchenrogale razowe Świeże razowe pieczywo, zawsze urzeka swym zapachem i smakiem. A jeżeli nasz wypiek, podamy w formie rogalika, to satysfakcja będzie podwójna. składniki na dziewięć sztuk 650 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka masła 30 g drożdży 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 1 łyżka ziarna maku sposób wykonania Do miski wsypujemy dwie trzecie
Miód i pieprzwspomnieć, że doskonale sprawdzają się również płatki kukurydziane z miodem i orzechami. Panierka jest wtedy przyjemnie słodka i idealnie pasuje do ostrego kurczaka. Do całości proponuję jeszcze grzanki z pieczywa dyniowego i sos czosnkowy własnej roboty. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnyrazie potrzeby. Kaczkę podajemy z duszonymi jabłkami, konfiturą z jarzębiny lub żurawiny i kluskami śląskimi. Wytopiony tłuszcz z kaczki możemy zachować i użyć do smażenia czy do smarowania pieczywa. Smacznego
Kuchnia Pani Wiosnycytryny. Dodajemy oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidora drobno pokrojonego w kostkę (bez skóry i gniazd nasiennych). Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i podajemy np. z ulubionym pieczywem. Smacznego :) A tą piękną deskę własnoręcznie wypaliła dla mnie córka
Moje Kuchenne RewelacjeKarkówka duszona z kapustą to danie jednogarnkowe. Więcej takich dań znajdziecie na moim blogu tutaj . Proste smaczne i sycące danie. Można podawać z pieczywem, ziemniakami lub jako samodzielne danie. Do przygotowania tego pysznego kociołka potrzebujemy kapustę kiszoną i tu moja uwaga dla Was. Przy zakupie kapusty w sklepie zwracajcie uwagę czy nie zawiera ona octu i innej chemii. Najczęściej widnieje
O kuchni z uczuciemKremowa pasta z awokado, z nutą chilli i aromatyczną bazylią, jajko w koszulce, świeże pieczywo i cudowne śniadanie gotowe :) Jeśli nie przepadacie za charakterystycznym smakiem koziego serka, użyjcie zwykłego serka kremowego również będzie pyszne. SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado (polecam odmianę hass) 2 łyżki koziego serka kremowego /twarożku 10-15 listków bazylii 1/4 papryczki chilli 2 łyżki soku z limonki
DefinicjaSmakukrótszy czas smażenia). Na patelni rozgrzałem klarowane masło, zeszkliłem cebulę, wrzuciłem grzyby. Dusiłem, aż woda zawarta jeszcze w grzybach odparowała. Wbiłem jajka, doprawiłem solą i pieprzem. Podałem ze świeżym pieczywem
R'n'G Kitchenpoczątek, lubicie wędzone ryby? takie wędzone, świeżutkie ryby to mogę jeść i jeść. Dziś zaproponuję pastę z wędzonej sielawy, jest znakomitym dodatkiem do pieczywa. Ja, przyznam się że używam jej zamiast masła, cieniutko smarując chlebek. Polecam gorąco i namawiam do spróbowania. Pasta z wędzonej sielawy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZrobiłam dzisiaj zupę dyniową, bardzo prosty i klasyczny przepis. Podawać zupkę z bułeczką, chlebkiem lub innym pieczywem lub jak ja z kluseczkami serowymi. Można ją ugotować w thermomix, przepis na dole. Dynię obrać, wyciąć nasionka i błonki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Do garnka wlać wodę wrzucić obraną i pokrojoną marchew i korzeń pietruszki
Kuchnia Pokoleń