Gołąbki z koperkiem w sosie pomidorowym

Gołąbki z koperkiem w sosie pomidorowym

Gołąbki z koperkiem w sosie pomidorowym

Przepis na : kolacja

Na 24 sztuki   - 1 kilo łopatki - 0,5 kilo boczku świeżego - 2 młode kapusty - pęczek koperku - łyżka soli, pieprzu, majeranku - 2 duże cebule - 2 szklanki ryżu - 3 liście laurowe - 3 ząbki czosnku - 2 szklanki sosu pomidorowego  Ugotuj ryż w osolonej wodzie. Na dwie szklanki ryżu daj 4 szklanki wody, zagotuj wszystko i zmniejsz gaz na minimum, przykryj i gotuj 15 minut. Ja dla smaku dodatkowo daje 2 liście laurowe.  Kapustę oczyść, wytnij głąba i ugotuj w garnku z osoloną wodą od spodu i gór... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, gołąbki, zupa pomidorowa, kapustą, sos pomidorowy, pieczenie, mięso, sosy, pieczywo, boczek, ziemniaki, ziemniak, kolacja, obiad, sos do ryżu, pieczone ziemniaki, boczek w sosie, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczony boczek, mięso na obiad, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.