Dżem z truskawek z dodatkiem rabarbaru z nutką mięty

Dżem z truskawek z dodatkiem rabarbaru z nutką mięty

Dżem z truskawek z dodatkiem rabarbaru z nutką mięty

Pyszny, aromatyczny dżem/konfitura, z truskawek i rabarbaru z miętą.   Doskonały dodatek do mącznych potraw, ciast, deserów, naleśników, lub po prostu do pieczywa:) Uwielbiany nie tylko przez dzieci;)  Polecam takie słoiki są estetyczne i trwałe  KLIK   1,60 kg truskawek  0,40 kg rabarbaru  2-3 gałązki mięty ogrodowej  0,70 kg cukru  1-2 łyżki soku z limonki  żelfix z pektyną 3 : 1 ( 2 opakowania) Truskawki myję i wycinam szypułki, zostawiam na durszlaku. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Takie tam pichcenie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

takietampichcenietakietampichcenie

Uwielbiam gotować dla swoich bliskich. Moja kuchnia łączy tradycję z nowoczesnością , Jest smacznie, kolorowo i pachnąco:)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, słoik, naleśniki, pieczywo, naleśnik, deser, ziemniaki, desery, ciasto, sok, ziemniak, ciasto na naleśniki, przetwory, ciasto z truskawkami, pyszne ciasto

Inne przepisy z Takie tam pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.