Przykryj patelnię pokrywką i duś całość aż białko jajek się zetnie, a żółtko pozostanie płynne (jeśli wolisz ścięte żółtko, duś jajka dłużej). Gotowe danie podawaj najlepiej ze świeżym pieczywem, bagietką lub bułką. Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyjednej strony jest to „zestaw imprezowy” i nadaje się jako zakąska do alkoholu. Jednak jego potencjał zastosowania jest znacznie szerszy. Jeśli bowiem podamy takie koreczki z dodatkiem lekkiego pszennego pieczywa, okazują się być doskonałą i wbrew pozorom dość sycącą, choć mało kaloryczną przekąską dobrą o każdej porze dnia. Zwłaszcza że są bardzo łatwe do przygotowania z raptem kilku składników
Kulinarna Pokusatrochę przerabiać i zajadać. Aby uczcić dwa lata blogowania, serwuję Wam pyszną sałatkę z gotowanej ośmiornicy i ziemniaków. Świetnie nadaje się na przystawkę. Podawać z białym pieczywem i kieliszkiem białego, wytrawnego wina. Smacznego! A jeżeli lubicie stwora, zajrzyjcie do pozostałych przepisów: Ośmiornica duszona w porto i pieczona z ziemniakami Ośmiornica po galicyjsku Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami Sałatka
Stare Garyjajkami. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Masę włożyć do foremek na pasztet i piec ok. 1 godziny w temperaturze 180oC. Ostudzić i schłodzić. Podawać jako pastę do pieczywa lub wegetariańską zapiekankę z sosem pomidorowym lub grzybowym
Czerwień i błękitminut z każdej strony natkę pietruszki zmiksować w pojemniku rozdrabniacza i 3 minuty przed końcem grillowania posmarować stronę fileta bez skóry 2 łyżkami na każdy filet podać z cytryną, pieczywem - ryba płotka jest delikatna, nie tłusta, zdrowa.....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKolejna świetna odsłona owoców morza. Ta wersja zachwyci chyba zakochanych, na romantyczna kolację jak znalazł. Jako dodatek wystarczą świece, białe wino i i chrupiące pieczywo czosnkowe. Składniki : 1 kg świeżych muli 2 duże pomidory bez skórki 1 papryczka chilli 2 szklanki białego wytrawnego wina 3 dymki ze szczypiorkiem 4 ząbki czosnku pęczek świeżego lubczyku 1 łyżka klarowanego masła
Niezły Młynekpieprz do smaku Tuńczyka odcedzić, rozdrobnić widelcem, wymieszać z ryżem, szczypiorkiem i pokrojoną w kosteczkę papryką. Wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do pieczywa
Czerwień i błękittalerze tak mięso jak sałatkę, dodajemy oliwki. Nalewamy sobie czerwonego winka. I życzymy smacznego! Włosi pomimo , iż zjedli wcześniej makaron, muszą mieć do drugiego chleb! Nigdy nie zapomnę sycylijskiego pieczywa- robione jest z pszenicy durum. Jest niesamowicie sycące. I w sam raz do wszystkiego co gości na stołach! A po obiedzie? Caffe! Buon appetito
Z Kuchni Do Kuchnicukinii i kiełbasy z dodatkiem warzyw to smaczne danie jednogarnkowe nie wymagające specjalnych umiejętności kulinarnych, sycące i bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podane z ryżem lub pieczywem . składniki na 4 porcje 1 większa cukinia 2 marchewki 50 dag cienkiej kiełbasy 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pokrojonych pomidorów bez skórki 1 puszka czerwonej fasoli 2 łyżki
Smakowite Daniafigi 1 opakowanie serka brie pomidorki koktajlowe żółte i czerwone świeży tymianek Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciabattę kroimy na kromki, ser brie i figi w plasterki.Na kromkach pieczywa układamy plasterki sera brie i figi. Układamy je w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika. Zapiekamy przez około 15 minut , aż ser zacznie się delikatnie topić. Ciabattę wyjmujemy z piekarnika
Kulinarne przygody Gatitydiecie bezglutenowej. Szymon udowadnia, że można zjeść urozmaicone, różnorodne potrawy. Osoby na bezglutenie nie muszą być skazane na wstrętne, gotowe jedzenie. Można żyć smacznie bez tradycyjnych mąk i pieczywa. Przepisy są bardzo czytelne, czcionka dobrze dobrana (zawsze na to zwracam uwagę ;)), książka jest dobrze przemyślana. Z pewnością zostało włożone w nią dużo czasu i pracy. Książka „Smacznie, kreatywnie
Moja pasja smakumargarynie z dwóch stron, dodajemy cebulę i solimy dusimy pod przykryciem około 15 minut (jeśli trzeba podlewamy nieco wodą) podajemy z kiszoną kapustą lub małosolnym ogórkiem, ziemniakami lub pieczywem
zobacz ich smakprowansalskimi. Dodać pokrojoną kiełbasę, przecier pomidorowy i gotować przez około 15 minut na małym ogniu. Na końcu wrzucić pokrojone dymki ze szczypiorkiem, przemieszać i podawać na gorąco ze świeżym pieczywem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnych