pieczywo - 17769 przepisów (strona:639/1185)

Pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami 127

Jest to inspiracja z książki Marty Dymek JADŁONOMIA. Pasta do pieczywa, jako przystawka, jak i na śniadanie lub kolację. Dodatek, który zastępuje rewelacyjnie masło. Namocz w zimnej wodzie półtorej szklanki słonecznika na noc lub godzinę w gorącej wodzie. Odcedź, przełóż do miski. Dodaj 8 sztuk  pokrojonego suszonego pomidora z oleju, 3 ząbki startego czosnku , sok z połowy cytryny

Pasje Jolki
Domowe pesto z rukoli 148

Pesto z rukoli to świetny dodatek do pieczywa jak i makaronu. Powiem Wam szczerze, że przygotowując poniższe pesto liczyłam się z tym, że całość będzie niejadalna... nic bardziej mylnego! Poniższe pesto jest smaczne, lekko czosnkowe i naprawdę warte spróbowania. Jeżeli macie w lodówce lekko zwiędniętą rukolę to przygotujcie z niej pesto! Będziecie zaskoczeni smakiem jak i zapachem poniższego pesto :) Składniki

Ugotować
Jajecznica z kabanosem 94

smalec, dodajemy pokrojonego kabanosa, delikatnie przesmażamy. Dodajemy jajka oraz przyprawę do jajecznicy, doprawiamy do smaku solą. Jajecznicę smażymy do momentu aż jajko zacznie się ścinać. Jajecznicę podajemy ze świeżym pieczywem

Bajeczna Kuchnia
Chowder czyli zupa rybna z małżami 142

kawałki, mieszamy, gotujemy około 5 minut, ryby nie powinny się rozgotować. Podajemy natychmiast z dużą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu i posiekaną natką pietruszki oraz chrupiącą kromką pieczywa

Smakowity Blog Kulinarny
Węgierska zupa gulaszowa 159

plasterkach. Dolewamy resztę bulionu. Doprawiamy pikantną pastą, solą, pieprzem (do smaku) i szczyptą cukru. Dusimy razem około 20-25 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Podajemy zupę z ulubionym pieczywem :) Dla chętnych lubiących ostrość jeszcze odrobina ostrej pasty węgierskiej. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Smażone wątróbki w cebuli. 94

czas mieszając. Po kilku minutach przykryć pokrywą i dusić do czasu kiedy po przekrojeniu nie będzie wypływała krew. Na samym końcu doprawić solą i przyprawami. Podawać z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczarki w śmietanie (na ciepło) 157

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Tak przyrządzone pieczarki mogą doskonale sprawdzić się jako sos do mięsa, dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. Idealnie pasują do makaronu czy świeżego pieczywa.     200g pieczarek 1 cebula 200 ml śmietanki 1 łyżeczka mąki pszennej/skrobi kukurydzianej (opcjonalnie) 1-2 łyżki masła posiekany koperek i natka pietruszki (opcjonalnie) sól, pieprz   Cebulę pokroić

Di gotuje
Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose 127

drobny makaron do rosołu. Wszystko razem mieszamy, zalewamy sosem. Chłodzimy razem minimum 3-4 godziny aż smaki się połączą. Pyszna jest jedzona sama, z pszenną bułką czy ciemnym, słodowym pieczywem. Ta sałatka zostaje zawsze gwiazdą imprezy – od razu mówię, na prywatkę zróbcie ją z podwójnej ilości składników bo nie zdążycie nawet porządnie się w nią wgryźć. Jeśli chcecie podać

Karo in the Kitchen
A la strogonow. 131

wodę aby wszystko było przykryte ( gęstość ustalamy sobie sami jak nam pasuje) Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą. Na samym końcu dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy i podajemy z pieczywem lub ziemniakami czy kaszami . Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Chleb bezglutenowy z suszonymi pomidorami i tymiankiem 174

Nowym Roku Wypiekanie na śniadanie [ klik ] i nasz pierwszy wypiek. Tym razem Gocha wybrała chleb bezglutenowy [ klik ] choć można też zamienić było mieszanki bezglutenowe na glutenowe i wypiekać pyszne pieczywo. Ja uległam pokusie i piekłam bochen bezglutenowy. Pyszny bochen choć wydaje mi się że nie wyrósł mi tak jak trzeba albo po prostu wzięłam za dużą foremkę. Więc proponuje

Moje Małe Czarowanie
Grahamki 143

kryje się w sklepowej bułce czy chlebie. Mimo zapewnień producentów, w wielu ich wypiekach często znaleźć możemy konserwanty, barwniki, aromaty i inne zbędne składniki. Właśnie dlatego preferuję domowe pieczywo. Przynajmniej wiemy co jemy  ;) Jednym z moich ulubionych rodzajów bułek są właśnie grahamki. Nie są tak lekkie i puszyste jak np. te tradycyjne bułki pszenne , ale są zdrowsze, bo wypiekane

Nastoletnie Wypiekanie
JAJKA W KOSZULCE NA GRZANCE 134

były idealne, ale pomału dochodzę do wprawy . Na tej stronie dokładnie opisano jak ugotować idealne jajko w koszulce http://tipy.interia.pl/artykul_6815,jak-ugotowac-jajka-w-koszulkach.html. Krok 2             Pieczywo smarujemy masłem czosnkowym, na kromki nakładamy 2 plasterki sera żółtego. Wkładamy do piekarnika na 2-3 min na 180 stopni.   Krok

Zdrowo i kolorowo
Paprykarz z kaszą jaglaną Primavika. Recenzja. 126

firmy daję 10/10. Nie przypomina on tradycyjnego paprykarza, bo na wstępie nie czujemy charakterystycznego zapachu ryby, ale to na  pewno przemawia na jego korzyść :) Jako smarowidło do pieczywa chrupkiego, świeżego czy naleśników nadaje się idealnie. wyraziste nuty smakowe. No i na dodatek apetyczna konsystencja :) Skład również pozostaje na wysokim poziomie. Noooooooo i  cena !!!! jedynie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka z dzikim ryżem, selerem i kurczakiem 224

twardo, obieram i kroję w kostkę. 4. Ryż, jajka, kukurydzę, seler oraz kurczaka przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Mieszam. 5. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pachnący tymiankiem krem z pieczonej papryki 129

kategorycznie domagają sie tej zupy. Ma głęboki smak i piękny kolor. Cieszy więc nie tylko podniebienie, ale i oko. Podaję ją z domowymi grzankami, najlepiej z żytniego pieczywa lub po porostu ze świeżą pełnoziarnistą bagietką. - 4-5 czerwonych mięsistych papryk - 4 ząbki czosnku - suszony lub świeży tymianek - puszka pomidorów (w sezonie letnim używam świeżych pomidorów, które

Simple Dish

Proponowane wyszukiwania