twarożku dodawać różne dodatki, tym razem dodałam suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką od firmy Skworcu . Twarożek uzyskał bardzo ładny kolor i smak, najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki: 250 gram sera białego 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką od Skworcu Sól, pieprz Sposób przygotowania: Ser biały przekładamy do miski, rozgniatamy
Bajeczna Kuchniabazie gleba tostowego z ziarnami. Porcja ma 139 kacl. 1 kromka chleba tostowego z ziarnami 9 g. 1 czubata łyżeczka niskoslodzonego dżemu 20g. 1 szkl.kefiru 200 ml. ***************************************************** Kromkę pieczywa posmarowac dżemem , a do tego podać szklankę pysznego kefiru.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiWartość kaloryczna śniadania 156 kacl. 22 g.czyli dwie kromki chleba chrupkiego 1 trójkąt serka topionego o dowolnym smaku 30 g. 1 mandarynka 60 g. ******************************************** Kromki pieczywa chrupkiego posmarować serkiem topionym i podać z kawałkami mandarynki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijako dodatku, a są zbyt gęste, wtedy wystarczy ogrzać je nieco. Do czego wykorzystać takie powidła? do przekładania wafli i ciasteczek do przekładania kruchego ciasta jako dodatek do pieczywa do deserów Do przygotowania tych powideł może przydać się domowy cukier waniliowy lub esencja waniliowa . Warto zrobić je samemu i mieć zawsze pod ręką, tym bardziej, że nie jest
Codzienna kuchnia niecodziennanich ułożyć łososia wymieszanego z jogurtem (świetnie sprawdza się do tego metalowa obręcz, można użyć takiej w kształcie serca). Posypać koperkiem i grubo mielonym kolorowym pieprzem. Można podawać z pieczywem, ale nie jest to konieczne. Smacznego
Smaczne Zdroweszybkie w przygotowaniu,bardzo smaczne,mniej naczyń do zmywania.... Tak można jeszcze wymieniać wiele innych zalet. Dzisiaj polecam Wam garnek warzyw z pulpecikami. Danie możecie podać solo lub z pieczywem. Czasami warto ułatwiać sobie pracę i mieć więcej czasu na inne czynności. Pulpety 500 g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego 1 kajzerka 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz
O kuchni z uczuciemnaczynia żaroodpornego przełożyłam przygotowanego wcześniej dorsza i zalałam sosem pomidorowym. Naczynie wstawiłam do piekarnika na 30 min, temp 170 ºC. Dorsza w pomidorach polecam do ryżu, ziemniaków lub do pieczywa
nietadietaPrzepis na prostą pastę, która wyśmienicie smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki: 300 g twarogu półtłustego pęczek rzodkiewki mała cebula 100 ml śmietany 12% sól, pieprz Przygotowanie Jeśli posiadamy blender, to po prostu miksujemy, najpierw rzodkiewki i cebulę, potem dodajemy resztę składników. Jeśli blendera nie posiadamy, to cebulę kroimy w drobną kostkę, rzodkiewki ścieramy na drobnej tarce, twaróg rozgniatamy widelcem. Składniki
e-PrzepisyKulinarnestrony, aż grzyby widocznie zmiękną i nabiorą złotego koloru. Co jakiś czas zmieniamy stronę na której grzyby się grillują i smarujemy je pozostałą oliwą z czosnkiem i pietruszką. Pieczywo dzielimy na kromki i opiekamy na chrupiąco każdą z nich. Smarujemy grzanki kremowym białym serkiem, kładziemy po plasterku wędliny, a na to – grillowane grzyby. Posypujemy całość kiełkami, lekko pieprzymy
Karo in the KitchenUwielbiamy wszelakie pasty do pieczywa, zwłaszcza te rybne. Taka pasta ze świeżą bułką to najlepszy sposób na szybkie śniadanie, zwłaszcza, że możemy ją przygotować dzień wcześniej. Na blogu jest już kilka różnych przepisów na pasty kanapkowe ale ta wyszła chyba najsmaczniej ze wszystkich. A to za sprawą jednego małego dodatku- prażonej cebulki. Użyłam takiej jaką dodaje się do hot-dogów
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawidelcem, u mnie zdecydowanie wygrywa właśnie ta opcja :) Teraz wystarczy już tylko przyprawić naszą pastę solą i pieprzem, dodać szczypiorek i opcjonalnie czosnek, jeśli lubicie :) Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosaustach, miękki i naprawdę aromatyczny - ser camembert zapiekany z czerwoną papryką. Przekąska idealna na wieczór dla dwojga, np. kolację walentynkową :) Camembert z piekarnika będzie świetnie smakować podany z razowym pieczywem. Chociaż nie łudźmy się - jest to dosyć kaloryczna przekąska, jednak od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi. Składniki na 1 porcję: 1 ser camembert 2 łyżki oliwy z oliwek
Ugotowaćoliwę, oraz pieprz i sól, Całość mieszamy blenderem na jednolitą masę, przekładamy do oddzielnej salaterki, pozostawiamy na kwadrans, aby smaki się połączyły i podajemy jako dodatek do pieczywa, lub innych ulubionych dodatków
Miód i pieprzGorzej, jeśli to poranek, pęd przed wyjściem, śniadanie w biegu – a masło wyjęte prosto z lodówki nie daje się rozsmarować. Można zrobić swój własny mleczno-oliwny mix do smarowania pieczywa . Zdrowszy i smaczniejszy niż to, co do kupienia na sklepowych półkach. Masło to skondensowany tłuszcz pochodzący ze śmietanki uzyskiwanej z krowiego mleka. Masło ekstra wyrabia się ze śmietany pasteryzowanej, ukwaszonej
Karo in the Kitchenrzymskiej, kawałki papryki, pokrojone w plastry korniszony, plastry lub połówki pomidorków, kawałki śledzi, pokrojoną w piórka cebulę, fetę, oliwki i kiełki. Można posypać posiekanym szczypiorkiem. Schłodzić. Podawać z pieczywem
Czerwień i błękit