orzechów nastał czas :D warto robić sobie z nich nie tylko mleko ale np. kremy/pasty do smarowania, które możemy wykorzystać np. do naleśników, zwykłych kanapek/bułek czy jakiegoś chrupkiego pieczywa. Mój ostatni krem z orzechów laskowych wyszedł tak smakowity, że koniecznie muszę go Wam pokazać, może będziecie mieli chęć też taki zrobić. Miseczkę orzechów laskowych zalewamy wodą na kilka godzin
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkawałków ryby, w razie potrzeby odwracamy też w międzyczasie mięso na drugą stronę. Rybę wykładamy na półmisek, przykrywamy warzywami i dekorujemy natką pietruszki. Podajemy najlepiej na ciepło z lekkim pieczywem, choć niektórzy preferują rybę „po grecku” jako zimną przystawkę. Pokrewne inspiracje Dorsz duszony w warzywach korzennych Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-171 {margin: auto;} #gallery-171 .gallery-item {float: left
Kulinarna Pokusastopni) i trzymamy w piekarniku kolejne trzydzieści minut. Szynkę wyjmujemy, studzimy przez kilka godzin ( najlepiej pozostawić ją na dwanaście godzin) i serwujemy jako dodatek do ulubionego pieczywa
Miód i pieprzotrzymamy dość gęste ciasto). Maczać rybki w cieście i wkładać do rozgrzanego tłuszczu. Smażyć rybki na rumiano. Wyjmować na ręcznik papierowy. Podawać z cytryną. Można podać z pieczywem lub z frytkami. Ja podałam z frytkami i solirodem. Jeżeli nie zjemy wszystkich ryb, można je włożyć w zalewę octową . zastawa
królestwo garówogórek oraz szczypiorek. Potem siekamy pestki dyni i dodajemy do sera. Wlewamy łyższkę oleju, dodajemy do smaku sól i pieprz i wszystko razem mieszamy. Możemy podawać sam lub z pieczywem
Kuchenne WariacjeDziś na wigilijnym stole o niskim IG gości coś naprawdę pysznego, czyli pasztet z soczewicy, bardzo prosty do przygotowania i znakomity w smaku. Taki dodatek do pieczywa znakomicie sprawdzi się nie tyko od święta, także z czystym sumieniem polecamy włączenie go do swojej diety na stałe. Domowy pasztet z soczewicy i marchewki (1 keksówka) 30 g potrawy czyli 1 plaster
Przepysznik - BLW i nie tylkoprzekrawamy na pół. Chrzan obieramy i kroimy na kawałki. Buraki kroimy wraz ze skórą na cienkie plasterki. W naczyniu układamy warstwy buraków, które przekładamy czosnkiem, chrzanem i przyprawami. Pieczywo owijamy w gazę i kładziemy na wierzchu, jeśli nie mamy, to bakterie zapraszamy do naszego zakwasu za pomocą soku z ogórków bądź kapusty. Całość zalewamy taką ilością dobrej, ciepłej wody, żeby
ladykitchenułożyć plastry jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do 160C przez ok 1h. Po upieczeniu zostawić w rękawie do wystudzenia i wsadzić do lodówki na całą noc. Podawać na świeżym pieczywie z ulubionymi dodatkami. Smacznego
CookYourselfGotową zasmażkę wlewamy do zupy. Chwilę gotujemy aż zupa zgęstnieje. Na końcu dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i vegetą. Podajemy z pieczywem
My simple kitchenjogurt delikatnie nakładamy na jagodową warstwę. Wierzch pucharka posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy w towarzystwie ziarnistego fit snack ryż+żurawina. Smak fit snak, jagody i kokosu doskonale się uzupełnia. Chrupiące pieczywo możemy również połamać na mniejsze kawałki i maczać w naszym pysznym pucharku. Smacznego
Słodkie okruszkiWitam serdecznie Propozycja na pyszne i pięknie pachnące bułeczki z suszonymi pomidorami . Idealnie pasują do dań do których podaje się pieczywo i dodatkowo że są bardzo smaczne ładnie prezentują się na stole . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 10 bułeczek 400 g mąki pszennej ( użyłam poznańskiej ) 200 ml letniej wody 60 g suszonych pomidorów 20 g drożdży świeżych 2 łyżki
Uwaga Babcia Piecze Chlebprzez godzinę, później wyjmujemy kiełbasy z garnka i studzimy wpierw w kuchni a następnie przez noc w lodówce. Kolejnego dnia kiełbasy kroimy w plastry i konsumujemy z ulubionym pieczywem
Miód i pieprztakie śledzie są przepyszne. Ja najbardziej lubię te po kaszubsku , ale takie też zagoszczą na moim stole (w tamtym roku także były). Delikatne, aromatyczne – idealne do ciemnego pieczywa. Najlepiej zrobić je z olejem lnianym lub połączyć olej lniany wraz z olejem rzepakowym. Świetne także na śniadanie w pierwszy/drugi dzień Świąt. Najlepsze po 2-3 dniach, kiedy przyprawy się przegryzą
Poezja smakuwłóż wszystkie składniki i zblenduj na pastę. Możesz zmiksować na zupełnie gładko, a możesz na rustykalną masę z drobinkami słonecznika- jak lubisz. Pasta jest idealna do smarowania "deseczek" czyli pieczywa chrupkiego. Może być dodatkiem do kanapek, koreczków a nawet do ugotowanej kaszy jaglanej.Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku, w lodówce. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni