podsmażać z 3 minuty wlać wodę i pod przykryciem dusić z 20 minut na mniejszym ogniu, wątróbkę posolić przed podaniem na talerzu - wątróbka jest soczysta, delikatna i smakuje z pieczywem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzejść do kategorii kuchni, np. Azja, Indie, Ameryka i Wielka Brytania bądź bardziej szczegółowego spisu, w którym widnieją takie propozycje jak np. cukry, syropy, glony, herbaty, mąki, mleko kokosowe, pieczywo, słodycze, produkty bezglutenowe oraz zdrowa żywność. Miałam do podjęcia dość ciężką decyzję jeżeli chodzi o wybór produktów :D Jest ich na prawdę bardzo dużo i są one niezwykle interesujące, ciekawe
Zdrowie na języku :Pprawdziwego, jaki wszyscy znają... ale ten mój wcale nie jest gorszy i mam nadzieję, że wszyscy to sprawdzicie gotując go chociaż raz :-) Możecie go podawać z kaszą, ziemniakami albo pieczywem. Pyszny, aromatyczny, mmm... SKŁADNIKI ok. 500 g mięsa z szynki ok. 200 g pieczarek 1 - 2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 1 łyżka pasty pomidorowej
Czary - gary w kuchniponownie wkładamy do wywaru. Chleb kroimy w kostkę i dodajemy do żołądków. Doprawiamy solą, pieprzem i powoli gotujemy aż chleb całkowicie się rozklei. Podajemy jako samodzielne danie z pieczywem lub jako sos do ziemniaków, ryżu lub kaszy
Czary - gary w kuchnidziś będzie konkretne jedzonko dla mięsożerców :-) Żeberka przygotowane w ten sposób możecie podać z pieczywem lub z ziemniakami - pieczonymi lub z wody. A taki właśnie sposób przygotowania sosu nie wymaga dodatkowego zagęszczania - świetnie się redukuje i pozostaje odpowiednio gęsty :-) A tak z innej beczki, to jak tam Wasze plany urlopowe? SKŁADNIKI ok. 1 kg żeberek mięsnych 2 duże cebule kilka
Czary - gary w kuchnibloga Kwestia smaku, a sama akcja jest wspaniałą zabawą i okazją do porównania jak to samo danie przygotowują różne osoby :-) Możecie w ten sposób przygotować różne pieczywo, ja polecam kawałki bułki pszennej lub chałki :-) SKŁADNIKI kilka kromek bułki (ja użyłam wrocławskiej) 2 jajka 100 ml mleka 2 łyżki cukru masło do smażenia dodatki: owoce sezonowe, dżem, jogurt, syrop
Czary - gary w kuchnisię miękkie. Dodajemy kapustę, mieszamy i dusimy do czasu aż kapusta będzie miękka. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną golonkę możecie podawać z ziemniakami gotowanymi lub pieczonymi albo z pieczywem
Czary - gary w kuchnibardzo ten pasztet smakował, zrobiłam go na Wielkanoc i z powodzeniem zastąpił tradycyjny pasztet jaki zawsze robię. Nadaje się zarówno do pokrojenia w plastry, jak i do rozsmarowania na pieczywie. Świetnie komponuje się z pieczonym jabłkiem, żurawiną, ale też z chrzanem czy ogórkiem. Jednym słowem pasztet wszechstronny. Pamiętajcie tylko, by robiąc go, nie szczędzić przypraw :-) SKŁADNIKI 1 kg wątróbki
Czary - gary w kuchnitwarogu. Twaróg z makrelą dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Następnie szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do masy, mieszamy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, ewentualnie do smaku możemy posolić. Podajemy z pieczywem. Ja użyłam naturalnych wafli ryżowych
Ciastka - domowe słodkościjuż wcześniej pisałam, na blogu pojawiać się będzie sporo przepisów na różnego rodzaju chleby. Wypiekanie domowego pieczywa po prostu mnie odstresowuję. Wystarczy, że poczuję zapach wyrastającego ciasta drożdżowego i od razu humor mi się poprawia :) Dzisiaj kolejny smakowity chlebek, tym razem z dodatkiem czarnuszki i mąki graham. Miąższ ma puszysty, a dzięki pieczeniu w piekarniku z parą wodną
Nastoletnie Wypiekanielodówki na minimum 3-4 dni . Śledzie można przechowywać w lodówce do miesiąca – ale szczerze wątpię, że dacie im postać aż tak długo. Pyszne są z ciemnym słodowym pieczywem – razowcem, pumperniklem, podane ze świeżym zielonym ogórkiem i kleksem majonezu. SKŁADNIKI 4 filety śledziowe a la matias 200ml wody 150ml octu spirytusowego 5% (rozcieńczony wodą w proporcji 1:1 ocet
Karo in the Kitchenpokroić na mniejsze kawałki. Twarożek ziarnisty przełożyć do miseczki, dodać pomidorki, rzodkiewkę i pokrojony szczypiorek, wymieszać delikatnie i przyprawić solą, pieprzem czarnym oraz ziołowym. Podawać od razu ze świeżym pieczywem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychcebulę podsmażyć. Ciecierzyce zalać wodą i gotować ok. 15 minut. Następnie dodać kiełbasę, cebulę i przyprawy oraz passatę. Na koniec doprawić koncentratem pomidorowym. Posypać pietruszką. Podawać z białym pieczywem
Humanistka w kuchnigóry parmezanem (jeżeli go używasz). I gotowe! Możesz smażyć frittatę aż zetnie się całkowicie, ja jednak zostawiam ja lekko niedosmażoną. Przełóż frittatę na talerz i podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego :) *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Obserwuj mnie
Chilli Czosnek i OliwaDzisiaj na śniadanie serwuję Tobie super szybki burger z batatów. Razem z jajkiem w koszulce zgrywają świetny duet. Śniadanie jest bardzo sycące i nie wymaga żadnego pieczywa. Porcja dla 2 osób Składniki: 1 batat ok 150 g 1 jajko mały pęczek pietruszki (ok 3 łyżek) 1 ząbek czosnku sól i pieprz pól awokado 1 mały pomidor
Niezły Młynek