skórą należy ją usunąć). Do miseczki wrzucamy warzywa oraz łososia, dodajemy sos tatarski bądź majonez. Mieszamy ze sobą. Doprawiamy pieprzem oraz solą do smaku. Sałatkę podajemy z ulubionym pieczywem. Może być także użyta jako pasta na kanapki. Smacznego
MyCookBook.plkroję w kostkę. 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasizrobić na śniadanie jak nie mamy w domu świeżego pieczywa, a owsianka akurat się nam skończyła? Idealną propozycją na weekendowe śniadanie będzie omlet ze szpinakiem i serem feta. Czytaj więcej
Ana Mari's worldposypać cebulą, a potem ułożyć talarki pieczarek. Całość posypać oregano. Piec w piekarniku nagrzanym wcześniej do temperatury ok. 200 stopni C. ----- Podobne: Amarantusowa polenta z pieczarkami Zapiekanka z czerstwego pieczywa Niby pizza z boczniakami
Weekendy w domu i ogrodzieminut bez przykrycia w celu odparowania sosu. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Klopsiki układamy na sosie, podajemy jako osobne danie lub z ryżem ugotowanym na sypko albo pieczywem
Walijskie Pichceniesmaku i chrupkości. Dlatego dźwięk dzwonka do drzwi i niesamowicie duża paczka tych pysznych wypieków wywołała na mojej twarzy (i twarzach domowników) wielki uśmiech. To niezwykle smaczne pieczywo powstające z naturalnego zakwasu jest doskonałym źródłem błonnika, białka, węglowodanów złożonych, NNKT, soli mineralnych i witamin. Osobiście uwielbiam je chrupać zarówno na śniadanie, kolację czy w formie "energetycznej" przekąski po basenie. Spróbujcie
Słodkie okruszkiwaszych dzieci niż dla was. Ale z drugiej strony przecież dorośli też lubią nutellę. Mamy zatem smakołyk dla każdego, dla dużego i małego. Taka szybka pasta czekoladowa do smarowania pieczywa, coś na wzór nutelli. Jak zapewne wiecie, staramy się unikać gotowych sklepowych produktów. Wszystko co możemy zrobić sami to robimy. Teraz więc zachciało się nam nutelli właśnie. Ale nie kupimy
Marder&Marder Manufacturesmaku ) Pod koniec duszenia sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – wieprzowina duszona z jarzynami jest gotowa . Tak przygotowaną wieprzowinę podaję z ryżem lub ziemniakami można również podać z pieczywem . Życzę smacznego . Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Propozycja na pyszny bigos z cukinii z piersią kurczaka . Jest to danie jedno garnkowe które stanowi samodzielny posiłek , bigos można podawać z pieczywem . Będziemy potrzebować : 2 cukinie (około 1 kg) 500 g pieczarek około 700 g filetu z piersi kurczaka 500 g przecieru pomidorowego (nie koncentratu) 2 ząbki czosnku do smaku : sól , pieprz , pieprz cayenne przyprawy do zamarynowania
Uwaga Babcia Gotujeminut. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pierzem – zupa pokrzywowa jest gotowa. Zupa z pokrzywy jest gotowa można podawać z jajkiem ugotowanym na twardo lub pieczywem. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujestopni i zapiekam bez przykrycia około 50 minut. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Roladki z piersią kurczaka ze szparagami są gotowe można podawać z pieczywem lub ziemniaczkami . Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Propozycja na pyszną i zdrową pieczeń drobiową z piersi kurczaka, można ją podawać z pieczywem lub do obiadu z ziemniakami. Jest przepyszna i pięknie pachnie, warto wypróbować przepis:). Będziemy potrzebować: około 1,5 kg piersi kurczaka 2 cebule (około 200 g) 2 jajka 3 łyżki kaszy manny (60 g) olej do smażenia przyprawy: 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Propozycja na pyszny gulasz z cukinią i pomidorami, można go podawać z pieczywem lub ryżem. Polecam wypróbować przepis, według moich domowników jest bardzo smaczny, (nie mają wyjścia muszą chwalić:)) . Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 3,5 litra gulaszu około 800 g mięsa wieprzowego lub wołowego 2 cukinie (około 550 g) 1 bakłażan około 800 g pomidorów
Uwaga Babcia GotujeWitam serdecznie Propozycja na pyszny dżem jabłkowy z papierówek, jest prosty w przygotowaniu i smaczny. Tak przygotowany dżem jabłkowy możemy podać z pieczywem, naleśnikami, wykorzystać do wypieku drożdżówek, kopert z ciasta francuskiego i innych deserów. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 1 litra dżemu jabłkowego 1,5 kg jabłek papierówek 200 g cukru ale można użyć mniej lub więcej
Uwaga Babcia Gotujepierwsze trzy godziny w kuchni a następne przenosimy szynki do chłodnego pomieszczenia ( nie do lodówki) na sześć, osiem godzin. Kolejnego dnia gotowe mięsiwo, kroimy w plastry i konsumujemy z pieczywem, lub z innymi ulubionymi dodatkami
Miód i pieprz