interesujące Was przepisy - wegetariańskie, mięsne, rybne oraz coś na słodko. Podałam pomysły na dania na ciepło i na zimno, pojawiło się kilak past, które idealnie nadadzą się do krakersów, pieczywa czy np. paluszków grissini. Kilka mięsnych potraw, które Wam podsuwam również można chwycić w garść, nie przestając się bawić np. szaszłyki czy tureckie pizze - lahmacun. Rybne potrawy na jeden kęs
Codzienne Gotowaniepozostałe warzywa i mielę krótko na najwyższych obrotach. Później próbuję, przyprawiam gdy potrzeba solą, dodaje pieprzu i jeszcze chwilę miksuje na małych obrotach. Pasta będzie fajnym dodatkiem do pieczywa, albo dipem do maczania warzyw. Smacznego
Co na wege obiad?prostu chrupanie w domowym zaciszu przy ulubionej książce ;) Spróbujcie. Korzystając z okazji zapraszam Was do udziału w moim KONKURSIE URODZINOWYM , gdzie do wygrania m.in. jest paczka chrupiącego pieczywa od Piekarni Galicyjskiej. Prosta, szybka, a co najważniejsze smaczna przekąska sylwestrowa. Idealna na tą cudowną noc... Składniki: naturalny serek homogenizowany 0% tłuszczu 140 g 2 czubate łyżeczki jogurtu typu greckiego 2 łyżki
Słodkie okruszkikrzyż i grillujemy z dwóch stron. Kapustę siekamy, odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy z ketchupem. Bagietki wydrążamy, wlewamy sos, wkładamy usmażone kiełbasy. Całość przekładamy na grilla, by podpiec pieczywo na chrupko. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchendużych oczkach. 2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez i mieszam. Sałatkę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszam i wykładam na talerz. Podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasichrupkości kryje się w panierce panko . Nie jest to nasza rodzima panierka ze startej suchej bułki. Panko to azjatycka panierka, wyglądająca bardziej jak cieniutkie słupki czy płatki z puszystego pieczywa, niż drobny granulat. Po opanierowaniu i usmażeniu nie tworzy zwartej chrupiącej warstwy jak pancerzyka, lecz bardzo lekkiej skorupki. Moje krewetki mają śliczny czerwony kolor, dzięki olejowi jakiego użyłam do głębokiego
Sztuka gotowania w/g Samirykarnawałowe szaleństwo! A co ciekawego znajdziecie w menu? Sałatki z całego świata, koktajle, najlepsze desery, kanapki, które zachwyciły podniebienia podczas mojego gotowania na żywo, dipy i świeże, domowe pieczywo z patelni gotowe w kilka minut! Udanej zabawy w kuchni i na parkiecie! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki
Moja smaczna kuchniakrzyż i grillujemy z dwóch stron. Kapustę siekamy, odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy z ketchupem. Bagietki wydrążamy, wlewamy sos, wkładamy usmażone kiełbasy. Całość przekładamy na grilla, by podpiec pieczywo na chrupko. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchenusmażyć na tłuszczu na złoty kolor, Wsypać mąkę i zaciągnąć wodą na zasmażkę. Następnie połączyć z grzybami i soczewicą, zagotować, przyprawić sokiem z cytryny i podawać na ciepło z pieczywem
Tradycyjna Kuchniapokroić w kostkę, tak samo postąpić z wędliną. Kukurydze odsączyć i wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku. Majonez wymieszać z musztardą i wymieszać z sałatką. Podawać z pieczywem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.cesarska z grzankami, sałatka z kiełkami z wędzonym boczkiem i dressingiem balsamicznym, meksykańska zupa pomidorowa z frytkami z batatów z fetą i tortillą czy marynowane śledzie z warzywami i pieczywem chrupkim! Są pomysły na super sałatki do słoika - z pęczakiem, z makaronem czy kuskusem - do koloru do wyboru! Idealna opcja do zabrania ze sobą do pracy czy na wyjazd! Jest
Plate of Joycałość przez 5-6 minut, następnie wlewam wodę z gotowania grzybów i całość duszę jeszcze 30- 35 minut, na średnim ogniu aż płyn całkowicie odparuje. Po przygotowaniu podaję z pieczywem lub używam do farszu tarty, uszek, pierogów, pasztecików lub krokietów. Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki szybko zagniatam do połączenia. Następnie owijam folią spożywczą i umieszczam w lodówce na minimum
Mango Papajaracji tego że mój kochany małżonek obraził się na pieczywo a o kanapkach do pracy to już nie wspomne. Więc teraz są co weekend kombinacje alpejskie co mu z zamian za pajde chleba dać do roboty i tak chodzac po różnych blogach znalazałam przepis na domowe hot dogi. Zmodyfikowałam go bo stwierdziłam ze sama parówka i ser to tak skromnie
Piekielna Kuchnia PatiDomowe pieczywo to moja ulubiona dziedzina, od słodkich, słonych po wytrawne i pikantne. Jako, że teraz czas na kardamon, cynamon i migdały to polecam domowy wypiek wianuszków, idealnie wpisują się w okres Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Na podwieczorek, a może do porannej kawy?, sami zdecydujcie :). Składniki na ciasto: - 60 dag mąki pszennej, użyłam typu 500 - 375 ml mleka
Apetyczna babeczkasera żółtego 2 kromki bułki lub chleba sól, pieprz garść siekanego świeżego szczypiorku Przygotowanie: Plastry boczku podsmażamy lekko na patelni. W okrągłych foremkach do zapiekania układamy kolejno:koła z pieczywa (dopasowane rozmiarowo do foremek). Tłuszcz do smarowania jest zbędny bo gotowe jajka wychodzą ładnie z foremki. Boczkiem wyściełamy boki foremki (tak by same posłużyły jako foremka do jajka). Otoczoną boczkiem
Kuchnia po mojemu