pieczywo - 17769 przepisów (strona:614/1185)

Roladki drobiowe z farszem z suszonych pomidorów ugotowane na parze 140

etapach przygotowania dania. Składniki (na 1 dużą roladkę, czyli około 2-3 porcje): 500 gram mielonej piersi kurczaka szczypta soli, pieprzu i suszonej bazylii Na farsz: 3 kromki żytniego pieczywa 7-8 suszonych pomidorów szczypta soli, pieprzu i wędzonej papryki 2 łyżki wody 1 jajko natka pietruszki Przede wszystkim potrzebujemy kawałek folii spożywczej o wymiarach minimum

Mango Papaja
Roladki z golonek indyka (z bazylią, czosnkiem i marchewką) 168

Przepis autorski mój. Jak wiadomo, indyk jest chudym i niskokalorycznym mięsem, więc roladki doskonale sprawdzą się jako propozycja na zdrowy obiad. Natomiast po wystygnięciu - będą idealnie smakowały ze świeżym pieczywem. (Marchewka nie wypadnie.) Mięso wychodzi miękkie, soczyste niezwykle aromatyczne. Przepis jest tak łatwy, że bez problemu każdy sobie z nim poradzi. Zapewniam, że efekt (pomimo prostoty) zaskakuje - pozytywnie! Poniżej podam

Di gotuje
Pesto z naci młodej marchwi 121

gęsta, dolać oleju. Gdyby zbyt rzadka, dołożyć odrobinę sera. Najlepiej zacząć od mniejszej ilości sera, bo to właśnie on zagęszcza pesto. To pesto jest pyszne i zdrowe. Do świeżego pieczywa, do wędlin czy serów. Zastosowań jest mnóstwo. Można także przygotować je z minimalną ilością sera, aby miało znacznie rzadszą konsystencję. Wtedy wystarczy już tylko ugotować dobry makaron i pyszne danie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Serowa pasta jajeczna 161

mieszamy aby nasza pasta nabrała pożądanej konsystencji. Opcjonalnie dodajemy więcej majonezu. Pastę podajemy przyozdobioną świeżą natką pietruszki (natkę pietruszki można również posiekać i dodać do pasty) w towarzystwie ulubionego pieczywa. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Sałatka z burakami, suszonymi morelami, prażonymi orzechami i sosem curry 148

Następnie przekładamy do dużej miski i mieszamy z gotowym sosem. Na wierzchu układamy buraki, jabłko, suszone morele i posypujemy prażonymi orzechami. Sałatkę podajemy od razu samą lub z ulubionym pieczywem. Fanom buraków polecam także inne przepisy: Hummus z burakami Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli

My Chcemy Jeść
Leczo z cukinii z cieciorką 156

miękkości cukinii. Dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę oraz przecier pomidorowy, dusimy przez kilka minut. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Leczo podajemy z pieczywem

Bajeczna Kuchnia
Bigos 203

dodatkowej niewielkiej porcji czerwonego wina. Bigos to danie dość wszechstronne, gdyż może być zarówno ciepłą przystawką jak i samodzielnym daniem. Zwłaszcza w tym drugim przypadku warto podać go pełnoziarnistym pieczywem, choć można i z ziemniakami lub kluskami. Ambitniejsi mogą również spróbować podania w wydrążonym bochenku chleba – jednak prawdziwym wyzwaniem może wówczas okazać się samo spożycie niezwykle sycącego w takiej konfiguracji

Kulinarna Pokusa
Sałatka z wędzonym pstrągiem 157

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Sałatka jest szybka, prosta, ale niezwykle smaczna.  Idealnie smakuje w wersji solo oraz sprawdzi się jako "pasta" - ze świeżym pieczywem. 1 wędzony pstrąg 2 jajka 1 cebula (średnia) 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu olej pieprz   Rybę oczyścić ze skóry i ości. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę

Di gotuje
Domowy zakwas na żurek 110

grudki. Następnie dodaj resztę wody.   Rozgnieć lekko czosnek, dodaj go do naczynia razem z pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Na końcu dodaj skórkę z kromki pieczywa razowego i zamieszaj.  Przykryj słój gaza i zabezpiecz sznurkiem lub recepturką i postaw w ciepłym miejscu. Codziennie mieszaj zakwas drewnianą łyżką (ew. plastikową).  Fermentacja

wegujemy
MENU NA KOMUNIĘ, URODZINY, PRZYJĘCIE DOMOWE 1122

camembert faszerowany śliwkami    TU Roladki z bakłażana nadziewane pastą z pestek dyni i słonecznika  TU kulki drobiowe  TU Poza tym:   pieczywo, korniszonki, oliwki, półmisek wędlin, kapary, ciasto, tort

pieprzny smaczek
Jajecznica ze szpinakiem 146

przygotować jajka zapiekane w pomidorze , tostowych koszyczkach lub w bułce . Dzisiaj zachęcam do przyrządzenia jajecznicy smażonej na maśle z dużą ilością szpinaku. Taka jajecznica idealnie smakuje podana z ciemnym pieczywem.   Składniki na 1 porcję: 2-3 jajka (w zależności od wielkości) spora garść szpinaku (wagowo ok. 50-60 g) sól do smaku masło do smażenia Szpinak umyć, osuszyć

Ugotować
Szparagi z jajkiem w koszulce i palonym masłem / Asparagus with poached egg and brown butter 116

przywarły do dna garnka. Ugotowane jajka przełóż łyżką cedzakową na talerze ze szparagami. Polej talerze masłem, dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne, posyp parmezanem i podawaj z chrupiącym pieczywem. Smacznego! English version Asparagus with poached egg and brown butter (4 servings) Ingredients: 4 eggs 900 g green asparagus, trimmed 4 tbsp Parmesan cheese 4 tbsp butter 6-7 sage

karmelowy
Jagodowo-kokosowy podwieczorek z ziarnistym fit snack 148

jogurt delikatnie nakładamy na jagodową warstwę. Wierzch pucharka posypujemy wiórkami kokosowymi. Podajemy w towarzystwie ziarnistego fit snack ryż+żurawina. Smak fit snak, jagody i kokosu doskonale się uzupełnia. Chrupiące pieczywo możemy również połamać na mniejsze kawałki i maczać w naszym pysznym pucharku. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Patriotyczny twarożek kanapkowy 152

drobną kostkę. Twaróg rozkruszyć rękoma do większej miseczki. Dołożyć jogurt naturalny i przyprawy. Dokładnie wymieszać widelcem. Odstawić do lodówki na około 30 minut dla przegryzienia się smaków. Szamać do pieczywa chrupkiego w ramach patriotycznego śniadania

Grunt to przepis!
Karkówka duszonaw rodzynkach 158

często mieszkając w Polsce robiłam Karkówkę duszoną w żurawinie na przyjęcia niedzielne. Dziś jest niedziela i dziś przedstawię Wam karkówkę duszoną w rodzynkach. Jest idealna do ziemniaków, kasz czy pieczywa. Polecm bo nie dość że cudnie smakuje to jest bardzo szybka w przygotowaniu. SKŁADNIKI:  0.5 kg Karkówki bez kości  20 dag rodzynek 1 cebula 5 łyżek sosu słodko

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania