pieczywo - 17769 przepisów (strona:606/1185)

Ryba wędzona, podana na ciepło ze szparagami i groszkiem 187

wycisnąć sok z połowy cytryny, lekko całość zamieszać i gotowe. Ułożyć na talerzach po jednym filecie razem ze szparagami i groszkiem. Danie podawać na ciepło, a jako dodatek ulubione pieczywo. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Pasta rukolowa z groszkiem, oliwkami i fetą 171

plus łyżka octu jabłkowego i łyżeczka miodu Groszek ugotować i przestudzić. Zmiksować na gładką masę wszystkie składniki. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą. Pastę można podawać rozsmarowaną na pieczywie, nafaszerować nią jajka lub podać z makaronem w formie pesto, dolewając nieco oliwy, by danie nie było za suche

Czerwień i błękit
Szybki mus truskawkowo-jabłkowy 281

Skończyło się nam wczoraj rano pieczywo i uznałam, że coś jeszcze dobrego bym zjadła. Skoro drugie śniadanie szykowałam też Zuzi, zrobiłam kaszę jaglaną z musem truskawkowo-jabłkową. Przepis banalny i przepyszny. Zuzia wcinała, aż jej się uszy trzęsły. Mi pewnie też, bo smakowało mi również. Zdrowa przekąska, idealne też na śniadanie lub podwieczorek. Mus można zresztą jeść bez niczego. Kwaskowaty

Anioszek w kuchni
Migdałowy pudding z komosy ryżowej 264

Komosę ryżową zakupiłam już dość dawno temu z zamiarem zmielenia jej na mąkę potrzebną do wypieku bezglutenowego pieczywa. Czekała cierpliwie aż zużyję inne, wcześniej zakupione mąki. O jej niezwykłych właściwościach odżywczych wiele czytałam i słyszałam. Miałam nawet zamiar ją ugotować zamiast ryżu na obiad, ale jakoś zawsze coś stawało na przeszkodzie. Kiedy jednak zmuszona byłam zrezygnować także z nabiału, który

Wiem co jem
Fasolka po bretońsku 204

razem gotujemy do miękkości pilnując, aby jej nie przypalić. Pod sam koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy do smaku i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Podajemy z pieczywem. Danie podane w porcelanie Bogucice GINA

Malinowe Pocałunki
Sałatka śledziowa z ogórkami, czerwoną cebulą i kaparami 203

paprykę, kapary, jajka i cebulę przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę, aby smaki się przegryzły. Gotową sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Ogórki Kaszubskie, które otrzymałam do testowania od firmy DAGOMA. Ogórki Kaszubskie to połączenie ogórków, papryki, cebuli i przypraw. Warzywa zalane są pyszną słodko- kwaśną zalewą. Ogórki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Danie z jajem. Szakszuka kalafiorowa. 229

jajka zetną się jak lubisz. Ja lubię ścięte białko, ale nadal płynne żółtko. Gotową szakszukę posyp posiekaną natką pietruszki, płatkami migdałów lub pestkami dyni. Podawaj od razu ze świeżym pieczywem. Pasuje też pita , a także pszenne wrapy. *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być

Chilli Czosnek i Oliwa
Jajka faszerowane z boczkiem i szczypiorkiem 264

majonez i przyprawy - dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną tylką i wyciskać w połówki jajek. Tak przygotowane jajka posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Całość podawać ze świeżym pieczywem i mixem sałat. Smacznego

Plate of Joy
Żurek z pieczarkami i jajkiem + film 200

Żurek z pieczarkami i jajkiem to idealne danie na świąteczny stół wielkanocny, bardzo aromatyczna i smaczna zupa, które świetnie smakuje podana z pieczywem lub ziemniakami . Przygotowuję ją na święta i cieszy się dużym powodzeniem wśród  domowników . składniki na około 2 litry żurku 200 g wędzonego boczku 0,5 litra zakwasu na żurek  przepis tutaj 250 g pieczarek

Smakowite Dania
Gulasz pieczony. Pieczone mięso a'la gulasz z piekarnika. 185

być strasznie dużo, ale potrawa w czasie pieczenia się kurczy. Podana porcja u mnie wystarczyła na dwa dni obiadów dla trzech osób. W pierwszy dzień podałam upieczone mięso z pieczywem, na drugi dzień do mięsa dorobiłam sosu i zjedliśmy w towarzystwie kaszy gryczanej. Polecam :) Składniki - 0.70 dkg łopatki wieprzowej - 0.40 dkg boczku wędzonego-parzonego - 0.40 dkg pieczarek - 2 kolorowe papryki

Kuchnia z widokiem na ogród
Tatar z łososia z kaparami i świeżą kolendrą 232

papierem kuchennym, pokroić na malutkie kawałeczki, przełożyć do miseczki. Dodać posiekane kapary, kolendrę, oprószyć solą, pieprzem. Skropić oliwą, sokiem z cytryny oraz sosem sojowym. Delikatnie całość przemieszać. Podawać na pieczywie. Proponowane wino do tego dania to oczywiście Champagne (szampan) albo Riesling jak również pochodzące z Burgundii Ladoix Blanc

Wino Francja Kuchnia
Sałatka serowa 174

cienkie paski. Wszystkie składniki mieszamy. Majonez rozprowadzamy z jogurtem, doprawiamy pieprzem i przyprawą do sałatek - rozprowadzamy z wymieszanymi wcześniej składnikami. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy samodzielnie bądź do pieczywa i wędlin. Sałatka serowa SMACZNEGO

peggiwkuchni
Pasta z suszonych pomidorów i jajka 162

sól morska Jaja obieramy i wrzucamy do miseczki lub blendera, dodajemy odsączone suszone pomidory, bazylię i obrany czosnek. Wszystko razem blendujemy. Doprawiamy do smaku przyprawami. Podajemy z pieczywem tradycyjnym bądź chrupkim. Jeśli pastę podamy na krakersach - będzie świetną przekąską na przyjęciu bądź spotkaniu ze znajomymi, ale wtedy mniej ją solimy ;-) Pasta z suszonych pomidorów i jajka SMACZNEGO

peggiwkuchni
Bigos staropolski 877

bigos staropolski podgrzewamy przez ok. 30 minut od zagotowania. Oczywiście nikt nam nie zabroni już go jeść, ale… warto dać mu „dojrzeć”. Podajemy z pajdą świeżego pieczywa. „Bigos już gotów. Strzelcy z trzykrotnym wiwatem, Zbrojni łyżkami, biegą i bodą naczynie, Miedź grzmi, dym bucha, bigos jak kamfora ginie, Zniknął, uleciał; tylko w czeluściach saganów Wre para, jak w kraterze

mojewypiekiinietylko
Jajka zapiekane ze szpinakiem i szynką w kremowym sosie 124

ostatnie pół minuty pieczenia warto włączyć funkcję grill, aby parmezan lekko się zapiekł. Jajka wyjmujemy z piekarnika, ozdabiamy dodatkowo świeżym tymiankiem i od razu podajemy. Smakują wspaniale ze świeżym pieczywem. Smacznego

MyCookBook.pl