Wasza jajecznica była jeszcze lepsza, a nie martwicie się dodatkowymi kaloriami, dodajcie dodatkową łyżkę masła przed wlaniem masy jajecznej na patelnię. My jadamy tę jajecznicę ze świeżym pszennym pieczywem i miętową herbatą - śniadanie idealne. Mniam
Cooking Monsterwszelakich wypiekach, deserach, no i jako samodzielna przekąska. Na blogu nie mogło zatem zabraknąć przepisu na ten chlebek. I choć nazwa może być myląca i wskazywać na rodzaj pieczywa, to odwołuje się raczej do kształtu tego cudownie wilgotnego i aromatycznego ciasta bananowego. :) # Jak nie marnować jedzenia: Ten przepis świetnie sprawdzi się, gdy na koszyku z owocami zalegają Wam przejrzałe banany
Cooking Monsterostrej potrawce. Chilli to nie tylko świetne danie rozgrzewające, ale mega szybki pomysł na obiad. Można podawać je tradycyjnie z ryżem, tortillą lub tak jak my - z pszennym pieczywem podgrzanym wcześniej w piekarniku. Pychotka! :) Chilli: 500 g mięsa mielonego wołowego lub wołowo-wieprzowego 0,5 l passaty pomidorowej 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina (opcjonalnie) 1 szklanka
Cooking Monstertypowych dla kuchni indyjskiej, w Polsce kojarzy nam się raczej tylko z mieszanką przypraw. To świetny sposób przyrządzenia kurczaka, którego możecie podać z ryżem, kus-kusem ulubioną kaszą lub pieczywem. Szybko się przyrządza, a mieszanka aromatycznych przypraw sprawia, że nasz układ pokarmowy pracuje o wiele wydajniej. W swoim przepisie użyłam przypraw typowych dla tego typu dania: kuminu, kolendry, cynamonu, imbiru
Cooking MonsterDzisiaj zapraszam na pyszne, kolorowe śniadanie w stylu marokańskim. Pikantny sos pomidorowy przełamany delikatnością na wpół ściętych jajek w towarzystwie aromatu świeżych ziół i przypraw, podany z chrupiącym pieczywem to doskonały pomysł na rozpoczęcie pysznego dnia. Danie banalnie proste w przygotowaniu, zdolne zaspokoić głód i dać prawdziwą rozkosz podniebieniu. Do przygotowania dania użyłem: 4 dużych jaj, 1 puszki pomidorów
Wyprawy kulinarneminut , żeby wątróbka doszła ( przestała być krwista ) , ale się nie wysuszyła . Jeszcze mała uwaga na koniec , wątroba nie może być solona podczas smażenia, bo zrobi się twarda . Podajemy z pieczywem lub wedle uznania . Jest pyszna nawet sama . Smacznego ! Post Wieprzowa wątroba po bretońsku pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymleka ulubione owoce Przygotowanie Jajka, mleko, cukier waniliowy i sól dokładnie wymieszać. Przelać masę jajeczną na głęboki talerz. Niewielką ilość masła rozgrzać na patelni, kromki pieczywa zamaczać z obu stron w masie jajecznej i smażyć na patelni po około 2-3 minuty z każdej strony, aż tosty nabiorą złotego koloru. Ubić śmietanę zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapociąć na kawałki. 15 minut przed końcem gotowania wrzucić pokrojoną botwinkę. Na końcu doprawić do smaku solą i pieprzem, wrzucić posiekany koperek i wlać ocet winny. Podawać ze świeżym pieczywem lub z ziemniakami. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychcytryny sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Bób miksujemy z umytą rukolą, oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym (najlepiej pełnoziarnistym :)) pieczywem. Pasta wystarcza na około 8 kanapek :) Smacznego! Cała pasta ok. 200 kcal - porcja na około 8 kanapek -czyli ok. 25 kcal na kanapkę :) 1 kromka chleba pełnoziarnistego z pastą
Moje Kuchenne Rewelacjesosu, dolewamy więcej wody i delikatnie zagęszczamy go mąką. Mąkę mieszamy w wodzie i dolewamy do sosu. Doprawiamy do smaku jeśli jest taka potrzeba i podajemy z pieczywem lub ziemniakami czy kaszami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.cebulę i suszone pomidory, orzechy włoskie, jajka pokrojone w ćwiartki, kozi ser, jogurt, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji musu. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Podajemy na pieczywie kładąc na nią plasterki ogórka i rukolę i (ewentualnie) pieprząc wierzch. Smacznego zdrowego
Zasmakuj KuchniBrak pieczywa na śniadanie , kolację? jest na to szybki sposób...bułeczki szybko się zagniata i od razu wstawia do zimnego piekarnika..w sumie zajmuje to coś około 40 minut...a warto je zrobić bo są pyszne...następnym razem zrobię z jakimiś nasionkami..przepis na takie ekspresowe bułeczki znalazłam tutaj .. 20 g świeżych (lub 7 g suchych) drożdży
Moje domowe kucharzenieostatni przepis na szparagi w tym sezonie. Tym razem postawiłam na klasykę czyli szparagi z jajkiem sadzonym (od szczęśliwych kurek) podane w towarzystwie świeżych pomidorów i grzanek z domowego pieczywa. Gdyby tak jeszcze pomidory i szparagi były z własnego ogródka to już byłaby uczta na całego. Ale i tak było bardzo smacznie. Danie idealne na śniadanie lub lekki obiad.” Czytaj
Wiem co jempiekarnika na 30 minut. Salsa truskawkowa kilka truskawek kilka kropli octu balsamicznego świeżo mielony pieprz pół łyżeczki miodu Składniki wymieszać. Ser podawać z salsą i świeżym pieczywem. Camembert marynowany w białym winie z salsą truskawkową
Kuchnia na wzgórzucebule i wymieszać, przełożyć do naczynia lekko dociskając, wlać olej rzepakowy do zakrycia maiasów, przykryte odstawić do lodówki najlepiej na 24 godziny matiasy z octem jabłkowym są smaczne do pieczywa razowego, pszennego i do zakąski i na kolację.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię