pieczywo - 17769 przepisów (strona:604/1185)

Omlet z papryką i chorizo 187

szybkim ruchem obracamy do góry dnem. Następnie omlet zsuwamy z talerza z powrotem na patelnie i trzymamy na ogniu jeszcze chwilę do ścięcia omletu z drugiej strony. Serwujemy z pieczywem posypane świeżymi ziołami

Pyry na Gaz
Sałatka z soczewicą, grillowaną cukinią i ostrym sosem klonowym 169

połączą. Gotowym sosem polewamy sałatkę chwilę przed podaniem. Sałatka z soczewicą, grillowaną cukinią i ostrym sosem klonowym jest pożywna, dlatego możemy ją zjeść jako danie główne, np. z ulubionym pieczywem.  Ciekawe przepisy na kolorowe i zdrowe sałatki można znaleźć na  warzywneinspiracje.pl . Soczewica ma korzystny wpływ na zdrowie. Zawiera dużo roślinnego białka i może być alternatywą dla białka pochodzenia

My Chcemy Jeść
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami i kukurydzą 117

smaku bardzo wyczuwalna. Czosnek niedźwiedzi odgrywa tu kluczową rolę. Taki a'la pasztet może stanowić danie obiadowe (do tego jakiś sos i sałatka), czy też dodatek do pieczywa. Składniki: Klopsiki: 500g wołowego mięsa mielonego 2 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej 5-6 łyżek bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki

Kolorowy Przepisownik
Tofucznica, czyli jajecznica bez jajek 201

Wielkość porcji Ilość na porcję Kalorii 648 Calories from Fat 342 % Daily Value* Tłuszczu 38g 58% Węglowodanów 18g 6% Białka 62g 124% Tofucznica jest już gotowa. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego! Artykuł Tofucznica, czyli jajecznica bez jajek pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Tofucznica, czyli jajecznica bez jajek 215

patelnię. Wsyp czarną sól, płatki drożdżowe i zamieszaj. 4 Dopraw do smaku pieprzem, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora lub/i posiekaną dymkę. Tofucznica jest już gotowa. Podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego! Artykuł Tofucznica, czyli jajecznica bez jajek pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Klubodajnia Przystanek Korzeniowa, Kazimierz Dolny 225

spacerze. Zamówiliśmy sycące dania, a ich smak był w punkt taki jak lubimy. „Dwa sąsiedzkie jaja sadzone na soczewicy z aromatycznym pomidorowym sosem, dodatkiem sezonowych liści, ziół i korzeniowym pieczywem” czyli po prostu szakszuka […] Artykuł Klubodajnia Przystanek Korzeniowa, Kazimierz Dolny pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Sałatka z melonem i kozim serem w daktylach i żurawinie 161

skórka z cytryny i jarmuż, które smakowicie podkreślają smak i nadają sałatce charakteru. Do tego szybkie wykonanie. A efekt? Smaczna i zdrowa sałatka. Polecam z dodatkiem jogurtu naturalnego, czy pieczywa. Smacznego:) Składniki: 1 żółty melon 130 g mieszanki sałat: frissee, radicchio, roszponka. 6 plastrów koziego sera pokrojone w mniejsze kwadraty duża garść żurawiny 6 daktyli pokrojonych

Zasmakuj Kuchni
Boczek pieczony w winie 213

ciepło jak i na zimno z bardzo wieloma dodatkami. Na ciepło sugerujemy zwłaszcza upieczone razem z mięsem ziemniaki, natomiast na zimno może to być np. chrzan i pszenne pieczywo. Warto jednak spróbować też połączenia z marynowanymi warzywami, kwaśnymi lub ostrymi. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Ilość czynności jakie trzeba wykonać jest minimalna i w zasadzie sprowadza się do umieszczenia

Kulinarna Pokusa
Wegańska pasta ''tuńczykowa'' z ciecierzycy 138

mogło zabraknąć tych składników. Po dłuższym zastanowieniu może to jednak sałatka a'la tuńczykowa, a nie pasta? Sama nie wiem, ale smakuje świetnie zarówno na pieczywie jak i bez :) Wegańska pasta "tuńczykowa" z ciecierzycy Składniki: 240 g ugotowanej ciecierzycy (ok. 120 g suchych ziaren) 1/2 średniej cebuli 100 g kukurydzy  70 g ogórków konserwowych 3 łyżki

wegujemy
Sałatka z mozzarellą i awokado 182

dużej misce mieszamy sałatę z pomidorkami, awokado i przygotowanym sosem, przekładamy do salaterki, obsypujemy kulkami mozzarelli i szczypiorkiem.  Gotowe :-) Sałatka bardzo dobrze komponuje się z grzankami lub pieczywem chrupkim

Czary - gary w kuchni
Zupa pomidorowa z serowymi grzankami 161

gouda, cheddar, mozzarella do posypania Chleb wkładamy do tostera i opiekamy na chrupko lub wkładamy na kilka minut do nagrzanego do 200ºC piekarnika, by stało się chrupiące. Tak opieczone pieczywo nacieramy czosnkiem, a następnie posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z funkcją grilla Czas - ok. 3-5 minut, by ser się roztopił Grzanki można pokroić na mniejsze części

Cooking Monster
matiasy pyszne z groszkiem... 123

wymieszać, wsypać groszek bez zalewy, wymieszać, wlać olej aby przykrył matiasy, schować do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin pyszna zakąska, przystawka ale i na kolację smakuje wybornie do pieczywa ciemnego.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Wołowe kofty w curry 164

araniny , jagnięci na lub k urczak i łączone jest z miksem egzotycznych, korzennych przypraw. Kofty w Indiach są zwykle gotowane w pikantnym curry i spożywane z ryżem lub indyjskim pieczyw em . I ja właśnie takie danie zrobiłam. Proste, pyszne, aromatyczne, z dodatkiem przypraw, które zazwyczaj mamy w domu. Indie możemy mieć an co dzień Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Serek wiejski z rzodkiewką i ogórkiem 254

pieprzem. Ewentualnie gdyby serek jest zbyt suchy można dodać trochę jogurtu naturalnego. Serek z dodatkami wstawić do lodówki na ok godzinkę aby smaki się przegryzły. Podawać z ulubionym pieczywem

Monia miesza i gotuje
Pomidory San Marzano zapiekane z oliwą i czosnkiem 152

oliwę do pomidorków. Wsatwić na nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 min. Podawać gorące z chrupiącą ciabattą, bagietką lub domowym chlebem z chrupiąca skórką. Najlepiej smakuje gdy kawałkiem pieczywa rozgniata się kolejno pomidorki, macza w ciepłej oliwie nabierając całą tą dobroć by zaraz potem zniknąć w buzi

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania