Krem brokułowy z jarmużem, szpinakiem i gorgonzolą

Krem brokułowy z jarmużem, szpinakiem i gorgonzolą

Krem brokułowy z jarmużem, szpinakiem i gorgonzolą

Jesienią i zimą bardzo lubię przygotowywać zupy-kremy. Są pożywne, potrafią nasycić i porządnie rozgrzać w zimne wieczory. A najlepsze jest to, że można je zrobić prawie ze wszystkiego :) Dziś chcę pokazać Wam przepis na krem z brokułowy. A nie jest to byle jaka zupa z brokuła, bo brokułom towarzyszą jarmuż, szpinak oraz gorgonzola. Dodatek tej ostatniej nadaje zupie niesamowitego charakteru, kremowej konsystencji i sprawia, że jest jeszcze bardziej pożywna. Jako podstawę kremu polecam bulion warzywny , konie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zawsze głodna!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.