height: 1em; max-height: 1em;" /> To by było na tyle , danie gotowe , takie powolne duszenie w warzywkach powoduje ,że mięsko rozpada się samo i smakuje obłędnie, szczególnie z domowym pieczywem ziołowym . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Żeberka w kapuście – kociołek pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżynienasycone tłuszcze omega 3 i 6. Tę sałatkę Guacamole wzbogaciłam chrupiącą rzodkiewką, która oryginalnie nie jest dodawana, a jest jedynie moją dzisiejszą "zachciewajką", by zastąpić nią tosta lub chrupkie pieczywo. Takie krewetki na guacamole, można zabrać do pracy na lunch. Na jedną porcję trzeba oczywiście składniki zredukować o połowę. Jakowoż krewetki trzeba zamarynować, najlepiej zrobić to dnia poprzedniego aby marynowały
Sztuka gotowania w/g Samirycytryny. Dzięki temu zatrzymamy piękny, zielony kolor. Dodajemy serek, drobno pokrojone liście bazylii, oliwę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Solimy i pieprzymy do smaku, całość mieszamy. Podajemy z pieczywem. Kanapeczki ozdabiamy malutkimi listkami bazylii. Smacznego
Smak mojego domudrożdżach, więc “pierwsze strzyżenie zaliczone”. Specjalnie przykryłam zioło parmezanem, aby się nie przypaliło. O aromacie podczas pieczenia już nie wspomnę! Takie małe bułeczki to idealne pieczywo do sałatek czy pomidorowej. Często używacie oregano? Ja tak! Pizza bez oregano to nie pizza. Moje dzieciaki posypują nim serowe grzanki. Możecie sobie wyobrazić jak im smakowały bułeczki . Bułeczki z oregano Składniki
codojedzeniasmacznej, pozostali tylko z mniejszym, lub większym powodzeniem go naśladują, ja również... Dziś przygotowałam pastę jajeczną z dodatkiem szparagów, lżejsza niż tradycyjna, bardzo smaczna. Świetna z dodatkiem domowego pieczywa. Ciekawe, co Brat powiedziałby na tę wersję! Pastę przygotowałam w ramach akcji Wypiekanie na śniadanie , podobne znajdziecie u: Dorotki , ... składniki: 4 jaja 5 szparagów pęczek szczypiorku sól, pieprz cytrynowy do smaku
6niebożółty ser (w plasterkach) 2-3 ząbki czosnku cebula dymna (wraz ze szczypiorkiem) sól, pieprz Bochenek chleba pokroić w kostkę/szachownicę. Uwaga: nie można naciąć spodu pieczywa, ponieważ wypłynie masło! Masło rozpuścić. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do masła dodać cebulę oraz czosnek. Całość ewentualnie doprawić solą oraz pieprzem. Na blaszkę do pieczenia wyłożyć folię (błyszczącą
Ugotowaćchwilę duś. Na innej patelni usmaż na rumiano dorsza, pokrojonego w większe kawałki. Zacznij od smażenia od strony skóry. Ja zrobiłam to tak: Złącz z pomidorową salsą, podawaj z pieczywem jako przystawkę lub jako obiad do ryżu czy ziemniaków. Smacznego
Zasmakuj Kuchnibitki schabowe. I to był strzał w dziesiątkę! Danie jest przepyszne, można je jeść łyżkami prosto z patelni :). Nawet nie trzeba gotować do niego ziemniaków. Można je podawać z pieczywem, tak jak bigos. Polecam gorąco! BITKI SCHABOWE W MŁODEJ KAPUŚCIE. Składniki na 6 porcji: około 750 g schabu około 700 g młodej
Zakątek rozkoszy kulinarnychwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pasta jest pyszna, prosta i idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Chyba niczego więcej nie muszę dodawać? 100g wędzonego łososia 150g białego sera (mielonego) 1 ząbek czosnku (mały) 1 łyżka majonezu (opcjonalnie) sól, pieprz Wszystkie składniki zmiksować (blenderem/malakserem) do uzyskania jednolitej konsystencji. Pastę doprawić do smaku
Di gotujeOstatnie trzy: Truskawella z czekoladą - skład: truskawki 70%, cukier, kakao, cynamon, wanilia, skórka pomarańczowa. Zastosowanie: do deserów, kanapek. Konfitura malina z pigwą - skład: malina, pigwa, cukier. Zastosowanie: do deserów, pieczywa i słodkich przekąsek. Chrzan z żurawiną - chrzan 50%, żurawina 45%, cukier, ocet, kwasek cytrynowy. Zastosowanie: dodatek do potraw
kruche babeczkiznalazłam tutaj . Jest on w miarę szybki do zrobienia, w smaku słodkawo - kwaśny, cytryna w końcu. Krem pasuje do wszystkiego, bo można go wykorzystać do ciasteczek, naleśników, różnego rodzaju pieczywa (ja najpierw spróbowałam z waflami ryżowymi Britta ) . Zastosowań jest wiele. Do przygotowania nie potrzeba też nie wiadomo ilu składników, bo masło, cytryny, cukier i jajka. Składniki
kruche babeczkigęstą masę, po czym dolewam wody, taką ilość, by pasta uzyskała lekkiej i puszystej konsystencji. Przekładam do miseczki, polewam oliwą z oliwek. Tak przygotowany hummus podaję ze świeżym pieczywem i harissą , warzywami (bardzo dobrze smakuje z zielonym ogórkiem i rzodkiewką), spróbujcie też do grillowanych warzyw lub karkówki. Co tu dużo mówić: palce lizać! ps. Pewnie ciekawi Was dlaczego dodaję zielone
Ale Prosteważności. Pamiętajcie o tym, bo kiepskie mięso to nie tylko kiepski smak. A z innej bajki to ja burgery kocham w bułce, ale jeśli z jakiś powodów je jecie pieczywa to można ten składnik pominąć Nowy post Domowe Burgery Wołowe pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i Rumieńcemusiał przygotować coś, z tego co zostało. I tak za sprawą przypadku, z resztek powstała sałatka, którą dziś zna cały świat. Składniki: sałata rzymska grzanki z pszennego pieczywa grillowana pierś kurczaka plasterki parmezanu natka pietruszki pieprz bratki do dekoracji Sos cesarski: 75 ml oliwy 1 jajko (całe) 2 fileciki anchois 1 łyżeczka musztardy dijon ząbek czosnku (rozgnieciony) 1 łyżeczka
Smakowity Blog KulinarnyBajgle to rodzaj pieczywa wywodzący się z tradycji żydowskiej, charakteryzujący się miękko-gumowatym i zbitym środkiem oraz lśniącą skórką. Bajgle bardzo często mylone są z obwarzanki, które również obgotowuje się w wodzie. Przepis, moim zdaniem idealny, znalazłam w książce Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Po kilku małym modyfikacjach postanowiłam się Wam z nim podzielić. Zapraszam do lektury
Nastoletnie Wypiekanie