buraczków. Całość posypałam pokruszoną fetą i listkami kolendry. Przed samym podaniem skropiłam sosem winegret. Sałatka idealnie komponuje się z pieczonym kurczakiem, grillowanym stekiem lub burgerem. Podana z chrupiącym, opieczonym pieczywem może stanowić samodzielne danie. SKŁADNIKI na 2 porcje 2 średnie pomidory malinowe 2 pomidory żółte 6 pomidorków cherry 1 średni upieczony burak * 2-3 łyżki pokruszonej fety 2-3 łyżki
cool and mintydzieci. Niewielkie, dość cienkie kawałki kurczaka marynuję w czosnku, papryce i mleku, a następnie obtaczam w delikatnej japońskiej panierce Panko. Przygotowuje się ją z dużych kawałków białego pieczywa, dzięki czemu po usmażeniu jest bardzo chrupiąca, ale i delikatna równocześnie. Dostaniecie ją w sklepach z orientalną żywnością lub przez internet. Kurczaczki najlepiej jest smażyć na umiarkowanym ogniu
cool and mintypizzę lub rwiemy rękami na kawałki. Wierzch placków możemy z jednej strony posmarować masłem. Najlepiej smakują jako dodatek do serów, mięs i ryb z grilla. Dobre, zamiast tradycyjnego pieczywa do wszelkiego rodzaju sałatek. SKŁADNIKI / 8-9 sztuk CIASTO 340 g mąki pszennej 250 ml ciepłej, ale nie gorącej wody 1 i 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru
cool and mintystylu. Na opieczonej bułce, z kremowym twarożkiem chrzanowym, wędzonym łososiem oraz ciepłym jajkiem sadzonym. Posypana czarnuszką i świeżymi kiełkami. Podgrzewanie bułek na patelni, to dobra metoda na odświeżanie pieczywa. Jeśli bułki zamienimy na bagietkę pokrojoną w cienkie kromeczki, otrzymamy świetną i elegancką przystawkę dla gości lub przekąskę na wielkanocne śniadanie, czy imprezę typu finger food. SKŁADNIKI/2 porcje
cool and mintybył za gęsty należy rozcieńczyć go bulionem lub mleczkiem kokosowym. Przed podaniem próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem lub kolendrą. Podajemy z ryżem lub pieczywem i cząstkami cytryny do wyciśnięcia
cool and mintynatkę pietruszki. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem cytryny. Pastę kładziemy bezpośrednio na kanapki lub przekładamy do miseczki. Posypujemy różowym pieprzem i podajemy z pieczywem
cool and mintyobiadokolację po pracy lub na bardziej uroczysty obiad w gronie rodziny lub znajomych. Jako dodatek sprawdzi się kasza gryczana, jęczmienna, czy pęczak. Świetne będą też ziemniaczki lub po prostu pieczywo. Jeśli mimo oprószenia płatów mięsa mąką, gotowy sos będzie się zbyt rzadki, możecie zagęścić go poprzez kilkuminutowe gotowanie bez przykrycia (w celu odparowania części płynów) lub dodać więcej
cool and mintyśmietanę wymieszać z mąką i wodą i wlać do warzyw mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać posiekany koperek - gulasz jest pyszny, lekki, smakuje do ziemniaków, ryżu, makaronu, innych klusek, do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękilka ulubionych składników i przygotować dla siebie i bliskich kolejną sałatkę. Zapraszam Was na moją szybką sałatkę jajeczną z porem, kukurydzą, groszkiem i rzodkiewką. Idealna sama lub z ulubionym pieczywem. Taka sałatka sprawdzi się również na przyjęciu. Spróbujcie. Składniki: 5 małych korniszonych ogórków (takich jak najmniejszy palec u ręki) 1 puszka mieszanki groszku i kukurydzy (u mnie Jamar) 4 jajka
Słodkie okruszkidodajemy pokrojony koperek i szczypiorek i odstawiamy. Jak chłodnik będzie zimny, wlewamy do miseczek, dodajemy pokrojone jajka i ogórek, po wierzchu możemy jeszcze posypać szczypiorkiem. Taki chłodnik podajemy z pieczywem, albo z ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem. SMACZNEGO
Kuchnia u Bietkirazem przygotowałam z dodatkiem tartego buraczka, sera fety i czosnku. Obtoczone w sezamie i upieczone. Pyszne, niecodzienne kotlety polecam jako danie główne z warzywami, ale idealne również do pieczywa na zimno lub ciepło
Kulinarne Fantazje Mariolimiękkie i soczyste. Nadziałam je cebulą, czosnkiem, marchewka i musztardą francuska, tym co bardzo lubimy, jednak farsz może być dowolny. Pieczeń jest bardzo aromatyczna idealna do dań obiadowych i pieczywa. Świetnie smakuje na ciepło i zimno
Kulinarne Fantazje Marioliokoło 20 minut, pod koniec gotowania dodajemy małże. Doprawiamy sos do smaku, wkładamy kawałki ryby i mieszamy. Gotowy gulasz posypujemy natką pietruszki. Danie podajemy na ciepło z ryżem lub pieczywem. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolikonserwowego ogórka, papryki i słonecznika to świetny pomysł na obiad. Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu. Idealne również do podania ciepło i zimno, na przyjęcia, urodziny lub podjadania z pieczywem
Kulinarne Fantazje Mariolibarszcz zagotowujemy. Zupę zdejmujemy z ognia. Teraz wlewamy sok z cytryny, wsypujemy odcedzoną fasolkę i dodajemy natkę pietruszki, można jeszcze doprawić ją do smaku. Barszcz ukraiński podajemy z pieczywem, pierożkami lub krokietami. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioli