Przepis na : śniadanie
Jeśli lubicie sobie czasem po dogadzać i przygotować na śniadanie coś innego niż pospolitą kanapkę z plasterkiem szynki czy sera, to ja Wam polecam taką pastę. Użyłam jej nie tylko do kanapek, ale także do nadziewania połówek białek- ugotowanych oczywiście. W jednym i drugim wydaniu smakuje super, choć ja to akurat rybna nie jestem :) Tutaj tego łososia zbyt mocno nie czuć, a chrzan dodatkowo robi swoją robotę, więc zajadałam się nią bez kręcenia nosem. Składniki: 6 ugotowanych żółtek jaj 1 łyżka chrzanu tartego os... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...