pieczywo - 17769 przepisów (strona:597/1185)

Kanapka caprese na ciepło 167

Składniki: bułka ciabatta 1 kulka mozzarelli 1 pomidor bazylia (świeża lub suszona) masło Sposób wykonania: 1. Bułkę przekroić, cienko posmarować masłem. 2. Na pieczywie ułożyć naprzemiennie plastry sera (mozzarella) i plastry pomidora. Lekko oprószyć suszoną bazylią. 3. Kanapki umieścić w piekarniku i zapiekać w 180 st. C do momentu, aż ser się rozpuści. 4. Podawać na ciepło. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
FASOLKA PO BRETOŃSKU 147

boczek, następnie dodajemy cebulę i kiełbasę. Zawartość patelni dodajemy do miękkiej fasoli, doprawiamy przyprawami, dodajemy koncentrat. Całość zagęszczamy mąką rozrobioną w ¼ szklanki zimnej wody, chwilę gotujemy.  Podajemy z pieczywem

słodki bratek
szybkowar-boczek na kapuście kiszonej do pieczywa... 195

ułożyć boczek, żeberka, wlać wodę zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie boczek cienko krojony jest smaczny do pieczywa, żeberka i kapustę wykorzystałam jako dodatek do obiadu..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Chrupiące kawałki kurczaka w ziołowo-musztardowej panierce. Pyszny i tani obiad. 193

kawałków kurczaka w ziołowo-musztardowej panierce. Taki obiad przygotujecie naprawdę szybko. Chrupiące kawałki kurczaka możecie podać z ziemniakami, frytkami, ulubioną surówką lub od tak do schrupania np. w towarzystwie pieczywa. Tak przygotowana pierś z kurczaka doskonale sprawdzi się również na przyjęcie. Polecam Wam bardzo ten przepis. Ja i moja rodzina (i znajomi) wprost przepadamy za takimi małymi chrupiące kawałki kurczaka

Słodkie okruszki
Kolorowa sałatka z grzankami 204

jako dodatek do kiełbasy i mięsa z grilla :) Składniki na 2 porcje: kilka garści roszponki 1/2 kostki sera feta 1 papryka pomarańczowa 10 kolorowych pomidorków koktajlowych 3 kromki ciemnego pieczywa szczypiorek dressing: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka białego octu balsamicznego 1 niepełna łyżka ksylitolu lub cukru mieszanka ziół sałatkowych czarnuszka sól morska, pieprz do smaku Przygotowanie: Roszponkę, paprykę, pomidorki

Ze smakiem i z pasją
Raita ogórkowa 200

numer Aromatu to przepisy na dania majówkowe. Jeden już Wam zaprezentowałam - Orientalna surówka z młodych warzyw - teraz czas na raitę ogórkową. Jest to rodzaj sosu do warzyw, mięsa lub pieczywa. Idealnie orzeźwia w upalne dni a poprawia humor w te ponure i deszczowe. Przepis pochodzi z kuchni indyjskiej i jego zadaniem często jest łagodzenie pikantnych potraw lub orzeźwianie tych mdłych

sierotka maRysia w kuchni
wątróbki dorszowe w sosie kaukaskim 189

słoiki i je pasteryzujemy ( w garnku lub piekarniku) przez 30-35 minut w temperaturze  80-90 stopni. Następnie słoiki odstawiamy na dzień i gotowe Wątróbki podajemy z ulubionym pieczywem,   posypując je  posiekaną natką pietruszki,  Tak przygotowane wątróbki możemy przechowywać przez kilka miesięcy

Miód i pieprz
SMAŻONE ŚLEDZIE NA KROMCE CHLEBA 224

mące i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy chwilę ok. 2 min. i przekładamy na drugą stronę. Po usmażeniu przekładamy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się tłuszczu. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami i warzywami. Doskonale smakują z sosem koperkowym lub pomidorowym. Smacznego ! Artykuł SMAŻONE ŚLEDZIE NA KROMCE CHLEBA pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Baranina w stylu blisko- wschodnim 195

harissy 1 łyżeczka za'ataru 2 łyżki syropu  z granatów sól, pieprz 2 czerwone cebule 6 - 8 ząbków czosnku 1/2 pęczka pietruszki 1 cytryna kiszona - opcjonalnie do podania pieczywo, kasza, sałata, jogurt przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Opłukane i osuszone mięso natrzeć harissą, za'atarem, syropem z granatów, posypać solą i pieprzem. Cebule obrać, przekroić na dwie

Stare Gary
I cały świat zaczyna chrupać. Chrup do woli z Piekarnią Galicyjską. 145

uprzejmości Piekarni Galicyjskiej , która gości na wielu stołach już od 1993 roku, otrzymałam do przetestowania 2 paczki wspaniałych „Chrupaków” . Czym jest „Chrupak”? To bardzo smaczne pieczywo, które powstaje z naturalnego zakwasu za pomocą tradycyjnych metod wypieku. Każda kromka i snack jest doskonałym źródłem błonnika, białka, węglowodanów złożonych, NNKT, soli mineralnych i witamin. Osobiści już wcześniej miałam

Słodkie okruszki
Rozgrzewający kurczak na ostro w sosie curry na mleku kokosowym 175

przykryciem około 20 minut do miękkości i połączenia się smaków i aromatów.  Na koniec dorzucić posiekaną świeżą kolendrę, oprószyć czerwonym pieprzem.  Podawać z ryżem lub dobrym pieczywem. Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z kurczakiem teriyaki 229

Bardzo smaczna sałatka z kurczakiem i pomarańczą. Sprawdzi się zarówno jako weekendowe śniadanie, kolacja, obiad do pracy jak i propozycja na domowe przyjęcia. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem lub grzankami. Składniki na 2 porcje: 300 g piersi z kurczaka 1/3 - 1/2 główki kapusty pekińskiej  1 pomarańcza lub kilka plastrów świeżego ananasa 3 łyżki drobno pokrojonego w kostkę sera żółtego

Ze smakiem i z pasją
Chrupiące kanapki z warzywami, sadzonym jajkiem i musztardowo-ziołowym sosem 272

Chciałabym się podzielić z Wami pysznym pomysłem (przepisem) na chrupiące kanapki, które będą idealne na śniadanie, kolacje czy nawet do pracy. Chrupiące pieczywo, warzywa w musztardowo-ziołowym sosie na bazie zdrowego oleju lnianego, a wszystko to po przegryzieniu uzupełnia płynne żółtko. Spróbujcie. Chrupiące kanapki z warzywami, sadzonym jajkiem i musztardowo-ziołowym sosem 2016-04-22 11:33:35 Write

Słodkie okruszki
LECZO BEZ TŁUSZCZU 170

dusić ok. 10 min.Dodać wyciśnięty czosnek. Po tym czasie doprawić przyprawami, dodać koncentrat pomidorowy. Zostawić jeszcze na ogniu ok. 5-7 min. Podawać na gorąco z ryżem lub pieczywem. Smacznego

pieprzny smaczek