Warto wiedzieć!

Warto wiedzieć!

Dodany do ciasta ocet, spirytus lub kwasek cytrynowy zapobiega wchłanianiu tłuszczu. Cukier dodany w nadmiarze do pączków i faworków powoduje przypalanie się. Zbyt niska temperatura tłuszczu do smażenia powoduje nasiąkanie ciasta tłuszczem, zbyt wysoka powoduje jego przypalanie. Kawa będzie miała świeży zapach, jeśli ją przechowasz w lodówce. Aby uniknąć silnego łzawienia przy krojeniu cebuli, deska i nóż do krojenia muszą być wilgotne. Aby szybko ubić śmietanę, należy dodać szczyptę cukru pudru. Przesoloną zupę ...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Autor

Agnieszka Neć

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ogórki, jabłka, ziemniaki, zupa, ziemniak, faworki, krem, pieczywo, chleb, kurczak, torty, przystawki, pączki, tort, ser, krem czekoladowy, kurczak z czosnkiem, ciasto cytrynowe, dania mięsne, zupa rybna, zupa krem, ciasta z jabłkami, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z białek , szybkie ciasto, kurczak z pomidorami

Inne przepisy z Magia jedzenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję