Mój wypiekacz do pieczywa ostatnio nie próżnuje. Muszę przyznać, że bardzo mi ułatwia pracę i oszczędza czas :) Co prawda poszczególne czynności zajmują mi już mniej czasu, ale nadal wykonuje się je dłużej niż o zdrowych nogach. Składniki : 300 ml wody 1,5 małej miarki soli 1 mała miarka cukru 520 g mąki pszennej 1 mała miarka drożdży suszonych
Weekendy w domu i ogrodzielubię. Jest już kilka przepisów z nią na blogu, które możecie znaleźć tutaj Do duszonej kapusty z pomidorami podałam ziemniaki. I obiad gotowy. Możecie podać samodzielnie, z pieczywem itp. Takie wiosenne smaczne danie. Składniki 1 główka młodej kapusty 2 marchewki 1 por 2 łyżki masła klarowanego 1 szklanka wody 1 łyżeczka cukru 3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego koperek sól
O kuchni z uczuciemdopraw solą i pieprzem, na koniec wlej śmietankę. KIEDY ZUPA JEST JUŻ na talerzu skrop ją oliwą z pestek dyni i dodaj krewetki. Możesz także do niej podać białe pieczywo. Smacznego
Kuchnia bezglutenowa LoliDziś zapraszam Was na przepis (propozycję) na szybkie, smaczne i pożywne śniadanie. Uwielbiam grahamki. To taka o wiele zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego pieczywa. Taka zapiekana grahamka z kiełkami zatopionymi w jajku idealnie sprawdzi się na śniadanie, zwłaszcza w chłodne dni. Spróbujcie. Zapiekana grahamka z kiełkami zatopionymi w jajku 2016-04-19 13:46:35 Write a review Save Recipe Print
Słodkie okruszkicebulę. Dodajemy jogurt grecki, ryż i doprawiamy solą, pieprzem i papryką wg uznania. Na koniec dodaję przekrojone połówki oliwek i pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe. Sałatkę zajadam z pieczywem Wasa posmarowanym lekko serkiem śmietankowym Łaciaty. Z powyższych składników na sałatkę wychodzi ok. 5 porcji śniadaniowych
Alutka-Gotujezrobienia tego chleba zainspirowała nas wizyta w Atelier Amaro. Och, cudownie tam było, ale właściwie to nie o tym chcieliśmy pisać. Między daniami podano nam pieczywo, między innymi właśnie czarny chleb. Tak nam się on spodobał, że postanowiliśmy też jakiś taki zrobić. Oczywiście ten nasz nie ma nic wspólnego z tamtym. Tamten był czarny, bo miał dodatek palonego siana
Marder&Marder Manufacturemajonezie. Można do niej dodać tuńczyka, natkę, szczypiorek, pokroić szynkę czy doprawić do smaku czarnuszką lub cieszyć się jej smakiem solo. Świetnie komponuje się z tradycyjnym, pszennym pieczywem, jak i tym pełnoziarnistym. Osoby przyzwyczajone do tradycyjnego smaku pasty z jajek, mogą się pierwszym kęsem zdziwić, ale przy kolejnych, nie czuć już żadnej różnicy. Drukuj Pasta Jajeczna w wersji
Mieszam w Garnkuszybkowar po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować z 45 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, karkówkę schować do lodówki do wystudzenia usunąć nici, kroić cienkie plastry do pieczywa - karkówka jest smaczna, krucha, delikatna, dość pikantna i aromatyczna nutą kminku...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKociołek jest smacznym i pożywnym daniem, bardzo często to danie przyrządzam mężowi na obiad. Najlepiej smakuje bardzo gorące ze świeżym pieczywem. Składniki: 300 gram kiełbasy podwawelskiej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka mała puszka zielonego groszku Bonduelle 300 ml. przecieru pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz słodka i ostra papryka Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, czosnek drobno
Bajeczna Kuchniapołączenia składników. Na koniec spróbuj i w razie konieczności dodaj jeszcze odrobinę soli lub soku z cytryny. Gotowy humus przełóż do mniejszej miseczki i podawaj z ulubionymi dodatkami: pieczywem, chipsami kukurydzianymi czy warzywami
Roślinna - blog wegańskiZapachy roznoszą się po kuchni, a na blasze studzi się puszysta chałka na miodzie. Chałka to pieczywo w kszałcie warkocza. Wybrałam według mnie łatwiejszą wersję, chałkę z czterech części. Rozrosła się niesamowicie. Chałka nie zdążyła dobrze ostygnąć i zaraz została zjedzona. Nie ma jak świeżutka chałka z lekko rozpuszczonym masłem. Chałkę upiekłam na miodzie i oliwie. Obficie posypałam nasionami. Chałka
codojedzenialubię zbytnio z nimi cudować, najlepsze są w klasycznej, prostej wersji. :-) To jeden z moich ulubionych, z szynką, serem, papryką, szczypiorkiem. Odpowiednio słony, odpowiednio pieprzny, z kromką świeżego pieczywa staje się idealnym śniadaniem. 5 jajek L 1/4 czerwonej papryki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 3 plasterki szynki 50g żółtego sera 3 łyżki mleka sól, pieprz olej 1. Paprykę
Szefowa kuchniulubione przyprawy i/lub zioła. Jeżeli ser wydaje się zbyt suchy, dodajemy do niego jeszcze trochę startera (rejuvelac) lub wody. Ser możemy zostawić w pojemniczku i używać do smarowania pieczywa lub przełożyć do dowolnej formy, aby nadać mu pożądany kształt. Nasz serek można przechowywać kilka tygodni w lodówce
Przepisy na domowy ser i chlebnagrzanego do 200 stopni (dolna grzałka, termoobieg) na 45 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim naczynie jeszcze przez 30 minut. Upieczone mięso podajemy z ziemniakami lub pieczywem i surówką
Czary - gary w kuchniaromatyczna Francuska zupa cebulowa , podana z chrupiącymi grzankami. Zupa idealna na niepogodę, bo rozgrzeje nawet największego zmarzlucha. Ja proponuję serwować z wspomnianymi grzankami. Możecie też podawać ze świeżymi kromkami pieczywa. Taka zupa jest też świetnym pomysłem na wszelkiego rodzaju przyjęcia, myślę, że każdy z gości z przyjemnością zje talerz Francuskiej zupy cebulowej po całonocnej imprezie. Smacznego. Francuska zupa cebulowa Składniki
Gotowanie-uk