pieczywo - 17769 przepisów (strona:593/1185)

Bezglutenowy chleb gryczano-jaglany :) 157

się zwykły chleb. Mój chleb wyszedł, choć na pewno będę kombinować jeszcze nie raz, aby uzyskać jak najlepszy efekt smakowy i oczywiście nadal pozostać przy zdrowych i bezglutenowych składnikach. Pieczywo jakie postanowiłam zrobić zlepiłam z mąki gryczanej i jaglanej, dodatkiem sklejającym i nadającym nieco miększej tekstury są nasiona chia i lnu. Chleb wyszedł dosyć ciężki, mimo to nie jest zakalcem

Zdrowie na języku :P
Krem czekoladowy 97

Dzisiaj nie będzie fit :P... ... ale będzie pysznie    Słodki czekoladowy krem idealny do pieczywa, tortów czy wyjadania łyżeczką! Najlepszy przyjaciel kobiety! SKŁADNIKI: 4 jajka ½ szklanki cukru pudru 250g masła 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego 200 g gorzkiej czekolady SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka sparzyć wrzątkiem. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Mleko ubić i nie przerywając miksowania dokładnie połączyć z czekoladą

Pyry na Gaz
Gulaszowa zupa z warzyw 121

Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, przykrywamy pokrywką i dusimy przez 15 minut.  Na sam koniec dodajemy pomidory pelati, całość zagotowujemy i zupa jest gotowa! Zupę gulaszową podajemy z pieczywem! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Klasyczne leczo. 131

minut. Nie mieszać. Najlepiej po ugotowaniu pozostawić leczo do ostygnięcia i podgrzać jeszcze raz przed podaniem. Podawać w miseczkach lub głębokich talerzach jako gęstą zupę. Koniecznie ze świeżym pieczywem

zadanie-gotowanie
Bigos z cukinii 124

Smażyć, często mieszając, aż nadmiar wody odparuje a warzywa będą miękkie. Na końcu dodać keczup oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą. Posypać świeżo posiekanym koperkiem. Podawać z pieczywem

My simple kitchen
TORT KANAPKOWY Z PASZTETEM 302

posmarowanie poszczególnych warstw i dekoracja całości.  Tort może być głównym punktem w menu każdego wyjazdu czy imprezy, na pewno zachwyci i zaskoczy Waszych biesiadników :)  SKŁADNIKI: 16 kromek pieczywa (użyłam orkiszowe, może być również chleb tostowy) 2 opakowania Pasztetu Wielkopolskiego Profi z drobiem i koperkiem 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki majonezu sól i świeżo zmielony pieprz

Słodko-Słony Świat Ilony
Tosty francuskie z serem 233

tostów francuskich świetnie nada się czerstwe pieczywo. Właśnie takiego użyłam do przygotowania śniadania na ciepło. Polecam serdecznie! Składniki: 2 kromki chleba 1 jajko + łyżka mleka sól, pieprz do smaku ser żółty Sposób przygotowania: 1. Jajko rozbełtać z mlekiem. Lekko posolić i popieprzyć do smaku. 2. Kromki chleba maczać w jajku. 3. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, ułożyć kromki, smażyć

Kuchnia domowa Ani
Leczo z kurczakiem i ananasem 192

oraz przyprawy i tabasco. Dusić pod przykryciem ok 10-15 minut, aż warzywka będą miękkie. Nie szaleć z duszeniem, jeśli chcemy mieć warzywa na półchrupko.   Podawać z ulubionym pieczywem - ja zawsze wybieram nim sosik z dna miski z leczo

Grunt to przepis!
Pudding chlebowy z sosem waniliowym 186

części, można wykorzystać gotową tartą wanilię. Chleb pokroić w kostkę. Wymieszać mleko, jajka, ostudzone masło i przyprawy. Wrzucić chleb i wymieszać z masą. Pozostawić na 5 minut. Następnie wyłożyć pieczywo do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Zapiekać w 170C przez godzinę lub aż chleb napęcznieje i zrumieni się z wierzchu. Podawać ciepłe z sosem waniliowym, ewentualnie z dodatkiem lodów. Sos: Laskę

Czerwony Gupik
Obwarzanki 103

Pozostajemy w temacie pieczywa, czas na obwarzanki. Te kojarzone z krakowskim rynkiem (i gołębiami) zazwyczaj są zbite i ciągnące się, te domowe są znacznie lżejsze, no i można je sobie dowolnie doprawić. Skorzystałam z dwóch przepisów:  [wersja 1]  i  [wersja 2] . Każdy ma plusy i minusy. Obwarzanki z pierwszego przepisu są znacznie lżejsze, ale bardzo trudno

Czerwony Gupik
KONOPIE SIEWNE - pasta kanapkowa oraz makaron 203

odrobina soli *filiżanka =250g Wykonanie: Nasiona konopi zmieliłam w młynku. Fasolę rozgniotłam widelcem, dodałam do niej drobno posiekany czosnek, pestki dyni, konpie i sól. Wymieszałam i gotową pastą posmarowałam pieczywo. Składniki: ♥ filiżanka nasion konopi ♥ filiżanka groszku (ugotowanego) ♥ 3-4 łyżki natki pietruszki ♥ 2 ząbki czosnku ♥ 1/3 filiżanki oleju ( w wersji mniej tłustej można użyć wody) ♥ odrobina soli ♥ makaron Wykonanie: Nasiona

Kasia Sarna
KANAPKI Z BATATEM 133

Bardzo rzadko robię kanapki, więc kiedy już postanowię je przygotować, staram się, aby były jak najbardziej urozmaicone. Od dłuższego czasu jestem rozsmakowana w batatach, dlatego stwierdziłam, że na pieczywie też mi na pewno przypadną do gustu. Nie myliłam się :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Błyskawiczne piątki - Zdrowa kanapka z wołowiną 143

kotletem wołowym. Dobrze doprawione mięso to podstawa. Oczywiście dodatki też robią swoje - jedna to kotlet jest tutaj kluczowy. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać jak Wam smakowało. Składniki : * ulubione pieczywo * 300g mięsa mielonego wołowego * łyżka śmietany  * cebula szalotka * ząbek czosnku * sól himalajska * pieprz czarny świeżo mielony * sałata, pomidor, ogórek, cebula * łyżka ketchupu  Przygotowanie : Mięso wymieszać ze śmietaną, drobno pokrojoną

Magiczne Życie Marty
Boczek pieczony z cebulą i białym winem/żubrówką 121

Przepis autorski (mój). Tak upieczony boczek jest miękki, soczysty i niezwykle aromatyczny. Idealnie smakuje bezpośrednio po upieczeniu, jak i później - ze świeżym pieczywem i np. musztardą. Cebulka tu jest pysznym dodatkiem. Piekłam go w różnych wersjach - z żubrówką i białym winem. Obie są pyszne, a tą drugą przygotowałam do sesji kulinarno-zdjęciowej dla pisma "Chwila dla Ciebie". Smakowało! Podkreślam

Di gotuje
Dżem z cukinii z galaretką 138

Bardzo smaczny dżem do pieczywa, albo do przekładania ciasta na zimno. Składniki: 5 kg cukinii bez łupek 1,5 kg cukru 3 płaskie łyżki kwasku cytrynowego 2 galaretki cytrynowe 3 galaretki pomarańczowe Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cukinię dajemy do garnka do smażenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podsmażamy mieszając od czasu

Kuchnia u Bietki

Proponowane wyszukiwania