skórka z cytryny i jarmuż, które smakowicie podkreślają smak i nadają sałatce charakteru. Do tego szybkie wykonanie. A efekt? Smaczna i zdrowa sałatka. Polecam z dodatkiem jogurtu naturalnego, czy pieczywa. Smacznego:) Składniki: 1 żółty melon 130 g mieszanki sałat: frissee, radicchio, roszponka. 6 plastrów koziego sera pokrojone w mniejsze kwadraty duża garść żurawiny 6 daktyli pokrojonych
Zasmakuj Kuchniciepło jak i na zimno z bardzo wieloma dodatkami. Na ciepło sugerujemy zwłaszcza upieczone razem z mięsem ziemniaki, natomiast na zimno może to być np. chrzan i pszenne pieczywo. Warto jednak spróbować też połączenia z marynowanymi warzywami, kwaśnymi lub ostrymi. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Ilość czynności jakie trzeba wykonać jest minimalna i w zasadzie sprowadza się do umieszczenia
Kulinarna Pokusamogło zabraknąć tych składników. Po dłuższym zastanowieniu może to jednak sałatka a'la tuńczykowa, a nie pasta? Sama nie wiem, ale smakuje świetnie zarówno na pieczywie jak i bez :) Wegańska pasta "tuńczykowa" z ciecierzycy Składniki: 240 g ugotowanej ciecierzycy (ok. 120 g suchych ziaren) 1/2 średniej cebuli 100 g kukurydzy 70 g ogórków konserwowych 3 łyżki
wegujemydużej misce mieszamy sałatę z pomidorkami, awokado i przygotowanym sosem, przekładamy do salaterki, obsypujemy kulkami mozzarelli i szczypiorkiem. Gotowe :-) Sałatka bardzo dobrze komponuje się z grzankami lub pieczywem chrupkim
Czary - gary w kuchnigouda, cheddar, mozzarella do posypania Chleb wkładamy do tostera i opiekamy na chrupko lub wkładamy na kilka minut do nagrzanego do 200ºC piekarnika, by stało się chrupiące. Tak opieczone pieczywo nacieramy czosnkiem, a następnie posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z funkcją grilla Czas - ok. 3-5 minut, by ser się roztopił Grzanki można pokroić na mniejsze części
Cooking Monsterwymieszać, wsypać groszek bez zalewy, wymieszać, wlać olej aby przykrył matiasy, schować do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin pyszna zakąska, przystawka ale i na kolację smakuje wybornie do pieczywa ciemnego.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięaraniny , jagnięci na lub k urczak i łączone jest z miksem egzotycznych, korzennych przypraw. Kofty w Indiach są zwykle gotowane w pikantnym curry i spożywane z ryżem lub indyjskim pieczyw em . I ja właśnie takie danie zrobiłam. Proste, pyszne, aromatyczne, z dodatkiem przypraw, które zazwyczaj mamy w domu. Indie możemy mieć an co dzień Źródło . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikpieprzem. Ewentualnie gdyby serek jest zbyt suchy można dodać trochę jogurtu naturalnego. Serek z dodatkami wstawić do lodówki na ok godzinkę aby smaki się przegryzły. Podawać z ulubionym pieczywem
Monia miesza i gotujeoliwę do pomidorków. Wsatwić na nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 20 min. Podawać gorące z chrupiącą ciabattą, bagietką lub domowym chlebem z chrupiąca skórką. Najlepiej smakuje gdy kawałkiem pieczywa rozgniata się kolejno pomidorki, macza w ciepłej oliwie nabierając całą tą dobroć by zaraz potem zniknąć w buzi
Sztuka gotowania w/g SamiryFocaccia to rodzaj pieczywa, po który z ochotą sięgam, gdy spodziewamy się gości lub gdy mamy okazję zjeść razem leniwe, weekendowe śniadanie. Tak przyjemnie odrywa się mięciutkie, puszyste kawałki tego aromatycznego chleba, zagryzając nim potem smakowite wędliny, smarując świeżo przygotowaną pastą kanapkową, czy twarożkiem lub po prostu maczając je w ulubionej oliwie. Pewnie nie raz… Continue reading Klasyczna focaccia
brunetkawkuchnikilka gałązek natki pietruszki szczypta soli i pieprzu do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładką pastę (sardynki razem z olejem). Podawać ze świeżym pieczywem, oliwkami, , ulubionym serem oraz na krakersach lub crostini
Calzonella.combiałkiem i posypujemy sezamem, w ciągu 30 minut mamy pyszne śniadaniowe bułeczki. Wczoraj zrobiłam podwójna porcję ciasta i właśnie tak postąpiłam z połową bułek, by dziś cieszyć się ciepłym pieczywem rano. Pieczemy ok. 15 minut pilnując, by ładnie zbrązowiały. Zawsze grzałka górna i dolna, ale bez nawiewów. Przed wyjęciem najbezpieczniej jest zrobić próbę z patyczkiem drewnianym, wbity i wyjęty suchy
I tu będę miała takie tesolimy i pieprzymy. Najlepiej odstawić sałatkę do lodówki na kilka godzin, nabierze charakteru i świetnie sprawdzi się zarówno na zwykły rodzinny posiłek lub na przyjęcie z gośćmi. Podajemy z pieczywem białym lub ciemnym wedle chęci. Ze wszystkich składników z listy powstaje duża porcja. Dla 4 osób wystarczy połowa wszystkich wymienionych składników. Aha! Sałatka ma jeszcze taką zaletę: nie podchodzi płynem
I tu będę miała takie tedanie na kuchence na średnim ogniu, ten sam czas. I mrozy nie straszne, gdy na talerz wędrują sulmierzyckie gołąbki w wersji dalekiej od light ;) Można podawać samodzielnie, w towarzystwie pieczywa lub innego obiadowego dodatku typu gotowane ziemniaki albo ryż. Smacznego!!! #obiad #kolacja #kapusta #miesomielone #gołąbkisiekane #itbmtt
I tu będę miała takie tegrzeje! Dlatego dziś szybki, mega szybki chleb z wieloma ziarnami, który świetnie smakuje świeży, ale nadaje się doskonale na tosty zapiekane w różnego typu tosterach. Jest też jak na pieczywo drożdżowe całkiem długo na tyle świeży, że można go jeść po prostu w kanapkach. Jeżeli jeszcze nie pokusiliście się nigdy o przygotowanie samodzielne chleba, ta propozycja jest doskonała na początek
I tu będę miała takie te