Mój ulubiony zestaw na weeken dowe śnia danie do pieczywa to biały ser i szczypiorek :) Jest to świetna alternatywa dla tych sklepowych gotowych serków, a przy tym wiesz dokła dnie co do dajesz do śro dka. A Wy lubicie twarożek? :) Skła dniki: kostka białego półtłustego sera (250g) pęczek szczypiorku łyżka jogurtu naturalnego sól/pieprz do smaku Przygotowanie: Przygotowanie
ChilliJemyPiada to rodzaj płaskiego włoskiego pieczywa z pszennej mąki z dodatkiem oliwy z oliwek. Jest nieco grubsza, niż tortilla. Można ją kupić w dobrych marketach na półkach z "kuchnią świata", albo od czasu do czasu w Biedronce. Można ją także zrobić własnoręcznie, ale wymaga to wprawy. Ostatnio podjęłam kilka prób, ale nie do końca byłam zadowolona z efektu, więc
Kulinarne Inspiracjewarzyw jednak nie za długo, aby się nie rozgotowały. Na końcu doprawiamy po ok. łyżeczce (płaskiej) każdej z przypraw oraz sporą ilością pieprzu. Solimy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem. Moje posty
Słodka Stronaszklanki bulionu 1 łyżka oleju rzepakowego przyprawy, po ćwierć łyżeczki: chili, papryki wędzonej, kolendry mielonej, majeranku 1 łyżeczka soli szczypta cukru natka pietruszki do dekoracji do podania: placki ziemniaczane, pieczywo Na oleju rzepakowym smażę posiekaną cebulę i czosnek do zeszklenia. Dodaję pokrojoną w plastry kiełbasę i smażę do mocnego zarumienienia. Do usmażonych składników dodaję pokrojoną w dużą kostkę paprykę
Mango Papajabędzie już ugotowany zmiksować go z suszonymi pomidorami, czosnkiem i pastą sezamową. Dodać do niego olej z suszonych pomidorów i doprawić do smaku solą, pieprzem i kuminem. Podawać z pieczywem lub waflami Sonko
Kuchnia Bon Appetitkostkę i mieszamy z roztartymi w moździerzu (lub drobno porwanymi – NIE SIEKANYMI!!!) liśćmi bazylii. Do pomidorów dodajemy posiekany 1 ząbek czosnku i całość przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie kroimy pieczywo w plastry, każdy z nich nacieramy czosnkiem i polewamy oliwą. Na kromkach chleba można ułożyć plastry mozarelli, a następnie zapiec je przez 10 minut w 180 stopniach. Można również przygotować
Kuchnia Bon Appetitlatin; mso-fareast-language:EN-US;} Szparagi z jajkiem gotowanym w woreczku i wędzonym halibutem Składniki – 2 porcje: Jajka – 2 sztuki Szparagi zielone – 200g Wędzony halibut – 100g Grzanki z pieczywa Pesto z natki pietruszki – 2 łyżki Olej szczypiorkowy – 2 łyżki Rzodkiewki – 4 sztuki Wykonanie: Jajka wbijamy delikatnie do woreczków spożywczych lub folii spożywczej, posypujemy solą i pieprzem, a następnie zawijamy
Kuchnia Bon AppetitJajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 3. Pora, jajka, ogórki, kiełbasę oraz groszek przekładam do salaterki. Dodaję majonez i przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasisałatki. Na patelni prażymy pestki słonecznika na złoty kolor. Majonez mieszamy z resztą składników sosu (czosnek dodajemy zmiażdżony). Sałatkę polewamy sosem a następnie posypujemy pestkami. Nie mieszamy. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prostuistnieniu czarnych bułek wiem odkąd poznałam "azjatyckie burgery", a jak zobaczyłam je na blogu Blue Raven , to wiedziałam, że muszę je zrobić. W oryginale jest to rodzaj pieczywa rodem z Japonii z dodatkiem węgla bambusowego, natomiast w Polsce można go zastąpić węglem aktywnym (sprzedawanym w aptece - tabletki można rozgnieść, a z kapsułek wysypać środek). Bułki można nazwać "śląskimi" ze względu
Czerwony Gupikposypane świeżo zmielonym pieprzem. Uwielbiam takie śniadania, pomimo tego, że ich wykonanie zajmuje mi zazwyczaj kilka minut więcej niż standardowej kanapki. Składniki (na 2 porcje): 4 kromki ulubionego pieczywa 2 jajka 2 łyżki mleka olej do smażenia szczypta soli i pieprzu Dodatki: 2 jajka 1 mała cukinia 100 gram sera pleśniowego rukola świeżo zmielony pieprz Jajka roztrzepuję z mlekiem
Mango Papajaminut. Doprawić do smaku wg uznania, dodać pokrojoną chili jeśli ktoś lubi ostre! jeśli nie to tylko posypać gulasz natką i podawać. Doskonale smakuje z pieczywem. Smacznego
Wanilia i Kardamonmiski z jajkami, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Pastę jajeczną z suszonymi pomidorami i parmezanem najlepiej podawać na grzankach z jasnego lub ciemnego pieczywa :) Smacznego
W kuchni KatieZdrowa, aromatyczna i lekka przekąska w ciągu dnia lub idealne śniadanie i kolacja. Do tego ulubione pieczywo lub ciepły tost. Do tego wszystkiego proste, szybkie i smaczne. Przygotowanie nie zajmuje wiele minut. Jedyny czas oczekiwania to ugotowanie jajek na twardo. Do dzieła! Mmm...i smacznego:) Składniki: opakowanie łososia wędzonego - plastry na zimno 120 g garść kiełków - ja użyłam kiełków rzodkiewki
Zasmakuj Kuchnidanie można podawać zarówno z pieczywem jak i z makaronem lub ryżem. Błyskawiczne w przygotowaniu, jeszcze szybciej znika z talerza. 500g ulubionej kiełbasy 2 duże czerwone papryki 2 cebule 400g pieczarek 10 mini korniszonów 1/2 puszki pomidorów 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz olej 1. Cebulę i paprykę drobno
Szefowa kuchni