pieczywo - 17769 przepisów (strona:586/1185)

Twarożek ze szczypiorkiem 149

Mój ulubiony zestaw na weeken dowe śnia danie do pieczywa to biały ser i szczypiorek :) Jest to świetna alternatywa dla tych sklepowych gotowych serków, a przy tym wiesz dokła dnie co do dajesz do śro dka. A Wy lubicie twarożek? :)  Skła dniki: kostka białego półtłustego sera (250g) pęczek szczypiorku łyżka jogurtu naturalnego sól/pieprz do smaku   Przygotowanie: Przygotowanie

ChilliJemy
Piada z łososiem i rukolą 157

Piada to rodzaj płaskiego włoskiego pieczywa z pszennej mąki z dodatkiem oliwy z oliwek. Jest nieco grubsza, niż tortilla. Można ją kupić w dobrych marketach na półkach z "kuchnią świata", albo od czasu do czasu w Biedronce. Można ją także zrobić własnoręcznie, ale wymaga to wprawy. Ostatnio podjęłam kilka prób, ale nie do końca byłam zadowolona z efektu, więc

Kulinarne Inspiracje
Leczo - Najlepszy Klasyczny Przepis 4371

warzyw jednak nie za długo, aby się nie rozgotowały. Na końcu doprawiamy po ok. łyżeczce (płaskiej) każdej z przypraw oraz sporą ilością pieprzu. Solimy do smaku. Podajemy ze świeżym pieczywem. Moje posty

Słodka Strona
Klasyczne leczo 99

szklanki bulionu 1 łyżka oleju rzepakowego przyprawy, po ćwierć łyżeczki: chili, papryki wędzonej, kolendry mielonej, majeranku 1 łyżeczka soli szczypta cukru natka pietruszki do dekoracji do podania: placki ziemniaczane, pieczywo Na oleju rzepakowym smażę posiekaną cebulę i czosnek do zeszklenia. Dodaję pokrojoną w plastry kiełbasę i smażę do mocnego zarumienienia. Do usmażonych składników dodaję pokrojoną w dużą kostkę paprykę

Mango Papaja
Pasta z zielonego groszku i suszonych pomidorów 121

będzie już ugotowany zmiksować go z suszonymi pomidorami, czosnkiem i pastą sezamową. Dodać do niego olej z suszonych pomidorów i doprawić do smaku solą, pieprzem i kuminem. Podawać z pieczywem lub waflami Sonko

Kuchnia Bon Appetit
Bruschetta 118

kostkę i mieszamy z roztartymi w moździerzu (lub drobno porwanymi – NIE SIEKANYMI!!!) liśćmi bazylii. Do pomidorów dodajemy posiekany 1 ząbek czosnku i całość przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie kroimy pieczywo w plastry, każdy z nich nacieramy czosnkiem i polewamy oliwą. Na kromkach chleba można ułożyć plastry mozarelli, a następnie zapiec je przez 10 minut w 180 stopniach. Można również przygotować

Kuchnia Bon Appetit
Szparagi z jajkiem gotowanym w woreczku i wędzonym halibutem 182

latin; mso-fareast-language:EN-US;} Szparagi z jajkiem gotowanym w woreczku i wędzonym halibutem Składniki – 2 porcje: Jajka – 2 sztuki Szparagi zielone – 200g Wędzony halibut – 100g Grzanki z pieczywa Pesto z natki pietruszki – 2 łyżki Olej szczypiorkowy – 2 łyżki Rzodkiewki – 4 sztuki Wykonanie: Jajka wbijamy delikatnie do woreczków spożywczych lub folii spożywczej, posypujemy solą i pieprzem, a następnie zawijamy

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka z porem, ogórkami, groszkiem i kiełbasą szynkową 1146

Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.  3. Pora, jajka, ogórki, kiełbasę oraz groszek przekładam do salaterki. Dodaję majonez i przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka brokułowa z fetą i jajkiem 585

sałatki. Na patelni prażymy pestki słonecznika na złoty kolor. Majonez mieszamy z resztą składników sosu (czosnek dodajemy zmiażdżony). Sałatkę polewamy sosem a następnie posypujemy pestkami. Nie mieszamy. Podajemy z pieczywem

Qchnia po prostu
Czarne bułki 137

istnieniu czarnych bułek wiem odkąd poznałam "azjatyckie burgery", a jak zobaczyłam je na blogu Blue Raven , to wiedziałam, że muszę je zrobić. W oryginale jest to rodzaj pieczywa rodem z Japonii z dodatkiem węgla bambusowego, natomiast w Polsce można go zastąpić węglem aktywnym (sprzedawanym w aptece - tabletki można rozgnieść, a z kapsułek wysypać środek). Bułki można nazwać "śląskimi" ze względu

Czerwony Gupik
Tosty francuskie z jajkiem w koszulce, grillowaną cukinią i serem pleśniowym 114

posypane świeżo zmielonym pieprzem. Uwielbiam takie śniadania, pomimo tego, że ich wykonanie zajmuje mi zazwyczaj kilka minut więcej niż standardowej kanapki. Składniki (na 2 porcje): 4 kromki ulubionego pieczywa 2 jajka 2 łyżki mleka olej do smażenia szczypta soli i pieprzu Dodatki: 2 jajka 1 mała cukinia 100 gram sera pleśniowego rukola świeżo zmielony pieprz Jajka roztrzepuję z mlekiem

Mango Papaja
Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą 245

minut. Doprawić do smaku wg uznania, dodać pokrojoną  chili jeśli ktoś lubi ostre! jeśli nie to tylko  posypać gulasz natką i podawać.  Doskonale smakuje z pieczywem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i parmezanem 153

miski z jajkami, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Pastę jajeczną z suszonymi pomidorami i parmezanem najlepiej podawać na grzankach z jasnego lub ciemnego pieczywa :) Smacznego

W kuchni Katie
Carpaccio z łososia, jajek i kiełków rzodkiewki 156

Zdrowa, aromatyczna i lekka przekąska w ciągu dnia lub idealne śniadanie i kolacja. Do tego ulubione pieczywo lub ciepły tost. Do tego wszystkiego proste, szybkie i smaczne. Przygotowanie nie zajmuje wiele minut. Jedyny czas oczekiwania to ugotowanie jajek na twardo. Do dzieła! Mmm...i smacznego:) Składniki: opakowanie łososia wędzonego - plastry na zimno 120 g garść kiełków - ja użyłam kiełków rzodkiewki

Zasmakuj Kuchni
Kiełbasa w sosie cygańskim 5367

danie można podawać zarówno z pieczywem jak i z makaronem lub ryżem. Błyskawiczne w przygotowaniu, jeszcze szybciej znika z talerza.  500g ulubionej kiełbasy 2 duże czerwone papryki 2 cebule 400g pieczarek 10 mini korniszonów  1/2 puszki pomidorów 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki  sól, pieprz olej 1. Cebulę i paprykę drobno

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania