świeże, nie mrożone. Dziś przedstawię szybki pomysł na pyszną kolację- ślimaczki z ciasta francuskiego z farszem z szynki, sera i pomidorów suszonych. Idealnie pasują do sałatki np. greckiej zamiast pieczywa. Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Czytaj więcej >> 2) SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO Przeglądając internet przed świętami natknęłam się na przepis Pani Doroty
Kuchnia MagdaLenymusztardę, jogurt grecki i dokładnie mieszamy do jednolitej konsystencji. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Sosem polewamy składniki w salaterce i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy z pieczywem lub tostami
Kuchnia MagdaLenyszklanka zblendowanej pieczonej dyni hokkaido - 1 banan - 1 łyżka miodu - szczypta cynamonu Wszystko blendujemy. Podajemy na ciepło lub zimno. Wybornie smakuje zarówno jako dodatek do naleśników, placuszków, płatków czy pieczywa, jak i jako samodzielny deser
Smakuje zdrowooliwek, oprószam solą i pieprzem. W nacięcia wkładam plaster mozzarelli i kilka listków bazylii. Piekę w 190 stopniach około 35-40 minut. Można podać z frytami warzywnymi, makaronem, pieczywem, jak kto lubi :-). Smacznego
kruche babeczkizaspokojenia szybkiej smakowej zachcianki, kupicie małe opakowanie pasztetu drobiowo wieprzowego o tym samym smaku, który skonsumujecie w trybie Fast w tzw. przelocie pomiędzy zajęciami z kawałkiem pysznego chrupkiego pieczywa i dodatkiem np. ostrych ogórków meksykańskich. W ofercie Drosedu znajdziecie jeszcze m.in. bardziej neutralny smakowo pasztet z kurczaka zagrodowego , do którego pasuje jako dodatek marynowana papryka lub kiszone zielone pomidory. Post
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kroimy w plasterki. Wszystko dodajemy do podsmażonego mięsa, mieszamy. Wlewamy wodę oraz koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy cząbrem, ostra czerwoną papryką oraz cukrem. Dusimy około 30-35 minut. Możemy podać z pieczywem, makaronem lub ryżem
VioletoweKucharzenieczęsto. Tak jest teraz, dopiero była z soczewicą i rybą a teraz taka. Dziś pastę z wędzonego łososia i makreli z jajkiem i cebulką. Taka pasta świetnie smakuje z pieczywem na śniadanie lub kolację. Do pasty użyłam dla podkręcenia smaku musztardy, którą też bardzo lubię. Może się skusicie i taką pastę zrobicie w domu ??? Polecam. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniskładniki przekładamy do misy blendera i miksujemy na papkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 2. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, możemy rozrzedzić ją większą ilością wody. Podajemy z pieczywem
Szefowa kuchniNiestety ostatnio nie za wiele dzieje się tu kulinarnie. Można powiedzieć nawet, że w ogóle się nie dzieje. Ciągle obiecuję sobie, że tym razem wezmę się
Niebieski kubek z kawaoczkach czosnek. Po minucie wrzucamy szpinak i przesmażamy minutę. Szpinak wrzucamy do rozgrzanego bulionu. Dodajemy klopsiki. Przekładamy do talerzy dodając makaron i posypując parmezanem. Zupa idealni smakuje z podpieczonym pieczywem posmarowanym masełkiem (najlepiej ziołowym) SMACZNEGO
WYSPA SZCZĘSLIWAmasła i zagęścić potrawę. Całość gotować jeszcze kilka minut. Fasolka po bretońsku jest najsmaczniejsza, jeśli po ugotowaniu chwilę postoi, by przeszła smakami wszystkich składników. Najlepiej nam smakuje ze świeżym pieczywem
W garach u Gosiskraca czas gotowania. Gdy mięso jest już miękkie dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić jeśli to konieczne. Jeśli lubimy zaciągane zupy można zrobić zasmażkę z masła i mąki. Podawać z pieczywem
W garach u Gosikapustę, przyprawę do bigosu, cukier, kucharka, pieprz mielony, wszystko dobrze wymieszać wlać wodę i pod przykryciem gotować z 40 minut, sprawdzić czy mięsko i kapusta są miękkie, podawać z pieczywem, ziemniakami - pyszna kapusta na obiad i na kolację............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięświeże, nie mrożone. Dziś przedstawię szybki pomysł na pyszną kolację- ślimaczki z ciasta francuskiego z farszem z szynki, sera i pomidorów suszonych. Idealnie pasują do sałatki np. greckiej zamiast pieczywa. Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Czytaj więcej >> 2) SAŁATKA PIECZARKOWA A'LA CIASTO Przeglądając internet przed świętami natknęłam się na przepis Pani Doroty
Kuchnia MagdaLenyszybciutko wklepałam przepis i oto jest - fajna pyszna mięsna rolada z dodatkiem szpinaku i jajek. Można jeść na ciepło do obiadu, jak i na zimno pokrojoną w plasterki do pieczywa. Ładnie też prezentowałaby się na świątecznym stole, więc warto zachować przepis :-) Składniki (na dwie aluminiowe keksówki 20x7cm): Mięso: 1 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 sucha kajzerka
Kuchnia domowa Ani