Cocotte z ricottą i pomidorkami (Cocotte di ricotta ai pomodorini)

Cocotte z ricottą i pomidorkami (Cocotte di ricotta ai pomodorini)

Cocotte z ricottą i pomidorkami (Cocotte di ricotta ai pomodorini)

Cocotte, które dziś przygotowałam, z pomidorkami i ricott ą  na bazie śmietany i jaj to szybki posiłek na obiad, kolacj ę,  ale również na niedzielne śniadanie zamiast typowej jajecznicy. Cocotte podaje z sa ł at ą  i świeżym pieczywem. Smacznego :)    SKŁADNIKI na 2 porcje 2 jaja 100 ml  śmietany 75 gr ricotty 1 łyżka maki pszennej 2 łyżki startego parmezanu oliwa z oliwek sol,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, śniadanie, pieczywo, mak, jajecznica, obiad, szybki obiad, obiad na szybko, szybkie śniadanie

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.