zabraknie nam w domu pieczywa a chcemy zjeść pożywne i zdrowe, a przede wszystkim szybkie w przygotowaniu śniadanie, polecam przygotowanie kaszy kuskus z owocami. Kasza kuskus ma dużo błonnika i białka, w połączeniu z cukrem kokosowym, który jest bogaty w wiele składników odżywczych, stanowią idealny duet na nasze śniadanie. Do gotowej kaszy wystarczy dodać ulubione owoce i śniadanie mamy gotowe
słodki bratekłyżki majonezu sól Sposób wykonania: Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Kawałki mandarynek kroimy na połówki. Mieszamy razem z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. Całość solimy do smaku. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prostuorzechów nerkowca/ pistacji/ ziemnych lub piniowych - ząbek czosnku - łyżka startego, długo dojrzewającego sera (np. parmezan, pecorino) - łyżka oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku Grzanki: - pieczywo tostowe pełnoziarniste - pomidor - pierś z kurczaka - czosnek, sól, pieprz, zioła prowansalskie Oczyszczony, pokrojony w plasterki filet zamarynować w posiekanym czosnku i pozostałych przyprawach. Odstawić do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie
Cook&Lovedodaję do jajka, wlewam sok z cytryny i ugniatam widelcem na jak najbardziej gładką masę. Przyprawiam solą i pieprzem do smaku, w razie potrzeby dodaję więcej cytryny. Podaję z pieczywem i pomidorem. Smacznego
Cook&Loveciepło, ale są doskonałą opcją na smaczne i zdrowe kanapki lub sałatka na zimno. Bardzo niskokaloryczne, ale jednocześnie syte i pełne witamin oraz składników mineralnych. Świetnie smakuje na pełnoziarnistym pieczywie lub ciepłych bezglutenowych grzankach. Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 1 bakłażan 1 cukinia 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 pomidor 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, papryka
Kuchnia bezglutenowasokiem z cytryny. Zmiksować na gładką pastę, dodając w międzyczasie ok 2 łyżki zimnej wody. 3. Gotowy hummus przełożyć do miseczki. Skropić oliwą z oliwek. Podawać na świeżym pieczywie posypany posiekaną pietruszką i świeżo zmielonym czarnym pieprzem
Atlas Smakównaczynia żaroodpornego. Na kapustę ułożyć obsmażone kotlety i rozłożyć resztę kapusty. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200* C i zapiekać ok. 40 minut. Spożywać na ciepło z kawałkiem pieczywa lub z innymi dodatkami
Kolorowa kuchnia Elkiwino, dodajemy słodką paprykę i dusimy na małym ogniu przez 60 minut. Na koniec dodajemy do smaku ostrą pastę z papryki, solimy. Gulasz podajemy posypany natką z dodatkiem pieczywa bądź z ryżem
Kulinarne przygody GatityPokrojoną w cienkie plastry kiełbasę mocno podsmaż na patelni i dodaj po 10 minutach do gotującej się fasolki 9. Podawaj wraz z ulubionymi dodatkami - u mnie to najczęściej świeże pieczywo i natka pietruszki
Fiolka w kuchnidziałanie alkalizujące, czyli pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową organizmu, niezbędną dla utrzymania zdrowia. Zaleca się więc spożywanie buraków tym, których dieta bogata jest w słodycze, nabiał, mięso, białe pieczywo. Pijąc sok z buraka trzeba jednak rozcieńczać go wodą, gdyż może powodować nudności
Przysmaki Karolkitrakcie gotowania dolać jeszcze wody). Pod koniec dodać cały koncentrat, keczup, słodką paprykę, majeranek, sól i pieprz. Gotować jeszcze przez ok. 10 minut. Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa
Simply Foodprzywierały), wlać trochę oleju, szerszy koniec jajka ściąć nożykiem i wylać zawartość na patelnię, smażyć na niezbyt dużym ogniu. Żółtko ma zostać płynne. Podawać tatara z jajkami i pieczywem (grzankami). Można podać z sosem grzybowym (przepis na sos w książce), sosem tatarskim lub bez sosu. Podczas warsztatów został przygotowany również tatar ze śledzia, sandacza, łososia, polędwicy wołowej oraz zupa
królestwo garówzwiązana z domowymi wypiekami i ze zdrową żywnością :) Moja nastolatka tylko jakaś oporna i zdrowe posiłki je wybiórczo ;) Chyba za późno się za to wzięłam... Dzisiaj przepis na kolejne pieczywo, tym razem w postaci bułek pszenno-orkiszowych. Te akurat szybko zniknęły :) Upiekłam 5 sztuk, to córka, wraz ze swoją przyjaciółką, zostawiły mi, łaskawie, jedną... No i weź, bądź tu mądry
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com