pieprzem i cukrem do smaku. Wyłóż na wierzch sałatki i posyp posiekanym żółtkiem. Przykryj miskę, wstaw do lodówki na minimum 2 godziny, po czym wymieszaj i podawaj z chrupiącym pieczywem. Smacznego! English version Beetroot herring salad (4-6 servings) Ingredients: 500 g of herring fillets, diced thicker 1/2 tablespoons ground pepper 1 sour apple, peeled and diced 1 onion, diced
karmelowySzakszuka, to danie dobre na każdą porę dnia. Może być sycącym śniadaniem, obiadem lub kolacją bez węglowodanów, jeśli zrezygnujemy z pieczywa. W weekend, gdy mam czas na dłuższe krzątanie się w kuchni, robię szakszukę. To moje ulubione danie śniadaniowe. Można je skomponować w dziesiątkach wersji, z różnymi warzywami, strączkowymi, wędlinami i przyprawami. Jeśli lubicie dobrze ścięte jajka, to trzeba przygotować
Codziennik Kuchennyfiletów posypać kolorowym pieprzem z młynka, wlać porcję zalewy i tak do wyczerpania składników śledzie schować do lodówki najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły - smaczne do ciemnego pieczywa i na kolację i na zakąskę............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięróżnicę. Pamiętajcie, że: 👉 zakwas, im bardziej świeży, młody, tym wypieki dłużej wyrastają . Natomiast 👉 zakwas taki, jak mój, który ma już trzy tygodnie, pozwala na dużo szybsze wyrastanie pieczywa . Odpukać, ale zakwas (przepis tutaj) mam "jak ta lala" :) Składniki na duży, rodzinny bochenek, o wmiarach 36cm x 12cm 300 gramów zakwasu (5 łyżek z kopką, taką od serca
Szczęśliwa kuchniaróżnicę. Pamiętajcie, że: 👉 zakwas, im bardziej świeży, młody, tym wypieki dłużej wyrastają . Natomiast 👉 zakwas taki, jak mój, który ma już trzy tygodnie, pozwala na dużo szybsze wyrastanie pieczywa . Odpukać, ale zakwas (przepis tutaj) mam "jak ta lala" :) Składniki na duży, rodzinny bochenek, o wmiarach 36cm x 12cm 300 gramów zakwasu (5 łyżek z kopką, taką od serca
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkawałki matiasy, pokrojony koperek i szczypiorek, wszystkowy mieszać, schować do lodówki na kilka godzin aby smaki się przgryzły - pyszne i zdrowe matiasy w tej wersji smakują i do pieczywa i do ziemniaków w mundurkach...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzasmażkę. Na patelnię dodajemy trochę płynu z fasolki, dokładnie mieszamy i dodajemy zasmażkę do garnka z fasolką. Dokładnie mieszamy. U mnie w domu fasolkę po bretońsku spożywało się z pieczywem. Smacznego
W kuchni Katieaktywować działanie sody oczyszczonej. Smak aksamitny i bogaty z wyraźnie wyczuwalnym aromatem kokosa. Po prostu rozpływają cię w ustach i jak dla mnie są doskonałą lżejszą alternatywą dla tradycyjnego pieczywa. Ciasto jest nietypowe: wyraźnie rzadsze niż drożdżowe nie co przypominające gęste ciasto naleśnikowe. Po parowaniu niezwykle delikatne. Bułeczki są gotowe po 20 minutach gotowania na parze. Oznaką
vaniliowoczekoladowapomidory, doprowadź do wrzenia, gotuj 5 minut, dopraw do smaku. Do curry przełóż kulki wołowe, gotuj 2 minuty. Przed podaniem przybież listkami bazylii, podaj z ryżem lub dowolnym pieczywem
SzczyptaSmaQprzykryciem gotować do momentu aż ziemniaki i warzywa będą miękkie od czasu do czasu mieszając. Jeśli będzie zbyt mało płynu dolać bulionu. Doprawić do smaku. Podawać gorące z pieczywem, kaszą gryczaną lub ryżem
Ala piecze i gotujewięc oryginalne mięso wołowe, można zastąpić również wieprzowiną. Zupę możecie zrobić łagodną, lub też ostro jeżdżącą po podniebieniu Uwaga, w takim wariancie polecam serwować ją z jakimś dodatkiem np. pieczywem. Co tu jeszcze znajdziemy? Ano pomidory, ja użyłam krojonych pomidorów z puszki, ale świetnie nada się również pulpa pomidorowa. Papryka, może być i czerwona albo dla urozmaicenia barw, po kawałku
Mieszam w GarnkuDzisiaj upiekłam bułki pszenno razowe ze słonecznikiem. Bułki na drożdżach . Nowy zakwas dopiero co nastawiłam. Będzie gotowy na następny wypiek chleba. Bułki pszenno razowe są bardzo pożywne. Zdecydowanie wolę pieczywo z mieszanych mąk i jak najbardziej z tych gruboziarnistych, do których razowa mąka niewątpliwie należy. Bułki pszenno razowe Składniki: 16 bułek 750 g pszennej mąki 50 g drożdży
codojedzeniaMiałam kwaśne mleko i nie za bardzo wiedziałam co z nim zrobić.Miałam mało pieczywa w domu więc postanowiłam upiec chleb.Efekt?Zaskakująco pyszny Składniki: 0,8 l kwaśnego mleka 1 kg mąki pszennej + 1 szklanka pół kostki drożdży pół łyżeczki cukru 2 płaskie łyżeczki soli 3 łyżki oleju mak do posypania Przygotowanie: Do dużej miski wlewamy mleko i olej
słodkie i nie tylko historie kulinarnesól, pieprz • zielenina i pomidorki do dekoracji Wykonanie: • Tosty posmarować masłem, międy nimi ułożyć szynkę, ser i plasterki ogórka. • Dociskając namoczyć w roztrzepanym jajku, aby pieczywo wchłonęło jak najwięcej jajka. • Smażyć na mieszance masła i oliwy z dodatkiem otartej skórki z cytryny, z obu stron na złoty kolor. • Podawać
To co kochampieprz • zielenina i pomidorki do dekoracji Wykonanie: • Tosty posmarować masłem, pomiędy włożyć szynkę, ser i plasterki ogórka. • Dociskając namoczyć w jednym roztrzepanym jajku, aby pieczywo wchłonęło jak najwięcej jajka. • Smażyć na mieszance masła i oliwy z dodatkiem otartej skórki z cytryny, z obu stron na złoty kolor. • Drugie jajko
To co kocham